Sauli Niinistö ja Jari Litmanen ovat Loirinuotiolla-ohjelman ensimmäiset vieraat. Litmanen on jaksossa sivuosassa. Kuva: Nelonen
Sauli Niinistö ja Jari Litmanen ovat Loirinuotiolla-ohjelman ensimmäiset vieraat. Litmanen on jaksossa sivuosassa. Kuva: Nelonen

Vesa-Matti Loiri ja Sauli Niinistö puhuvat Loirinuotiolla-ohjelmassa läheisen menettämisestä.

Vesa-Matti Loiri herkistyy Loirinuotiolla-ohjelmansa ensimmäisessä jaksossa, jossa hänen vierainaan ovat presidentti Sauli Niinistö ja ex-jalkapalloilija Jari Litmanen.

Iltanuotion äärellä Loiri ottaa puheeksi traagisen asian, joka yhdistää häntä ja Sauli Niinistöä: molemmat menettivät vaimonsa auto-onnettomuudessa. Loirin Mona-vaimo kuoli vuonna 1977, jolloin esikoispoika Jan oli nelivuotias. Niinistön poikien äiti Marja-Leena kuoli vuonna 1995. Pojat Matias ja Nuutti olivat 15- ja 20-vuotiaita.

Vesku lukee ohjelmassa Saulin Viiden vuoden yksinäisyys -kirjasta pätkän, joka teki häneen vaikutuksen.

– Toivon, että pystyn lukemaan tämän. Tunnen niin samankaltaisia tuntemuksia, Vesku sanoo jaksossa.

– Sä oot kirjoittanut näin: Maailma on muuttunut vain yhden ihmisen verran, mutta samalla kokonaan. Kaikki palautuu nollapisteeseen. Luontainen vaisto toimii ja ajaa huolehtimaan pojista. Ensimmäinen ja ainoa ajatus oli jo Järvenpäässä, että on ennätettävä kotiin kertomaan ennen tiedotusvälinettä, ei radiosta voi kuulla äitinsä kuolemaa. Jokin jostain syvältä vaatii, että tässä on oltava isä enemmän. Olin aina luullut tietäväni, mitä suojeluvietti on, mutta nyt kohtaan sen aivan uudella tavalla. Alan edes hiukan ymmärtää, mitä kaikkea naarastiikerin vimma puolustaa poikuettaan voi sisältää. Jokainen asia – pieni tai suuri – alkaa saada merkitystä siitä, miten se poikiin vaikuttaa.

Lukiessaan tekstiä Loiri pyyhkii kyyneleitään, ja Niinistö kuuntelee vakavana. Loiri kertoo, että hänen poikansa jäi äidittömäksi nelivuotiaana ja kuoli 16 vuotta myöhemmin samalla tavalla kuin äitinsä: auto-onnettomuudessa.

Hetken hiljaisuuden jälkeen Loiri kysyy Niinistöltä, pelkääkö tämä vielä menettämistä.

– Ei sitä varmaan kannata pohtia, että mitä pelkää ja mitä pelkää menettävänsä. Mutta vaimo lukee sellaista Koirahistoria-nimistä kirjaa, jossa kuvataan koirien sielunelämää. Juuri tänään tänne lähtiessäni hän sanoi, että koirat peittää mielellään oman kipunsa. Mietin tossa matkalla – mikä sopii tähän menettämiseenkin – että ei sitä osaa hahmottaa, että mikään sellainen, joka just henkilökohtaisesti koskisi, olisi pelottavaa. Mutta lähipiiri on semmonen, jonka puolesta pelkää, Sauli Niinistö sanoo.

Loirinuotiolla alkaa sunnuntaina 4.1.2015 klo 20.00.

Lue myös:

Vesa-Matti Loiri: ”Kävely on töpöttelyä, koska sairaus tuhosi jalkapohjat”

Vesa-Matti Loiri: ”Minulla on ollut kuusi tai seitsemän rakkautta”

MTV: Vesa-Matti Loirin paino putosi 70 kiloa vatsalaukun ohitusleikkauksen jälkeen

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.