Vesa-Matti Loirin ja Hannele Laurin rakkaus roihahti 30 vuotta sitten Uuno Turhapuro -elokuvan kuvauksissa. – Keskusteltiin aika vakavia, Vesku kertoo Loirinuotiolla-ohjelmassa.

Vesa-Matti Loiri, 70, ja Hannele Lauri muistelevat pitkää ja ainutlaauista suhdettaan illan Loirinuotiolla-jaksossa. Vesku kertoo, että Hannelessa on ”sellaista poveria”, ettei tätä paljon määräillä.

Kaksikon välejä arvuuteltiin vuosikymmeniä, kunnes molemmat myönsivät vuonna 2010, että heidän suhteensa on ollut myös romanttinen.

– Periaatteessa meidän salainen rakkaus alkoi Armeijan leivissä (Uuno Turhapuro -leffa). Keskusteltin aika vakavia, Vesku kertoo jaksossa.

Veskun mukaan he ovat rakastaneet toisiaan aina, vaikkei se ikinä johtanutkaan yhdessä asumiseen.

– Me oltais liian mahdottomia, ei me kestättäis toisiamme, Hannele nauraa.

Veskun ja Hannelen kemiat ovat menneet aina niin hyvin yksiin, etteivät ihmiset ympärillä ole voineet olla huomaamatta sitä. Veskun mielestä Spede oli kaksikon väleistä jopa hieman mustasukkainen. Myös Veskun ja Hannelen puolisot ovat vuosien varrella ihmetelleet kemioita.

– Mutta me oltiin kunniallisia ja kunnioitettiin aina toistemme tilannetta, Vesku sanoo.

– Niin, aina silloin, kun se oli päällä, Hannele lisää.

Vesku ja Hannele miettivät jaksossa sitä, miten he ovat vanhemmiten erakoituneet. Kumpikaan ei tällä hetkellä kaipaa parisuhdetta.

– Mä en suostuisi enää asumaan kenenkään kanssa. En kestä sitä arkea, kun intohimo häviää, Hannele sanoo.

Loirinuotiolla Nelosella su klo 20. Hannelen lisäksi Veskun vieraina ovat Armi Toivanen ja Aku Hirviniemi.

Lue myös:

Ville Haapasalo hoitaa terveyttään shamanismilla: "Hoidon jälkeen en tarvitse verenpainelääkkeitä"

Erikoislääkäri antoi tylyn tuomion Armi Toivaselle

Vesa-Matti Loiri ja Sauli Niinistö muistelevat vaimojensa traagisia kuolemia

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ei paljasta parisuhdestatustaan. – Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 49, on ollut niin kiireinen, että hän ei ole ehtinyt pitämään edes kesälomaa kahteenkymmeneen vuoteen.

– Tänä kesänä en ottanut ainuttakaan työtarjousta vastaan. Olen ollut Madridissa, mökillä, hoitamassa vanhaa äitiäni ja viettänyt paljon aikaa lasteni kanssa, Hannu-Pekka kertoo Suomen Kansallisteatterin syyskauden avajaisissa.

– Olen tehnyt viime aikoina niin paljon elokuvatöitä, että koin tarvitsevani vapaan kesän. Huomasin, että tänä syksynä tulee neljä elokuvaa, esimerkiksi Tyhjiö ja Ihmisen osa, joissa olen mukana. Ehkä se riittää joksikin aikaa.

Hannu-Pekka aikoo viettää kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan Valamon luostarissa uutta kirjaa kirjoittaen.

– Ortodoksina käyn siellä rauhoittumassa. Olin siellä kesäkuussa ristisaatossa. Myös kummisetäni Kalle Holmberg oli ahkera Valamon kävijä, Hannu-Pekka kertoo.

Hannu-Pekan kausi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina päättyi helmikuussa, jolloin hänet kiinnitettiin vakituiseksi näyttelijäksi Suomen Kansallisteatteriin.

Syksyllä hän näyttelee Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksissä.

– Olo on samanlainen, kun meni nuorena uuteen työpaikkaan. Kun on työyhteisön uusi jäsen, miettii aina, että mitäs täällä tapahtuu. Totta kai olen iloinen, että sain Kansallisteatterista hautakivisopimuksen.

Hannu-Pekka aikoo kuitenkin rauhoittaa työtahtia.

– Päätin, että laitan ajan rahan edelle. Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana. Tosin viisikymppisille miehille on paljon töitä, ja isoimmat roolit voivat olla vielä edessä.

”Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana.”

Hannu-Pekka täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

– Minulla ei ole mitään villitystä. Tai jos se iskee joku päivä suihkussa, niin tiedän, mikä se on. Ei viisikymppinen vanha ole, mutta ehkä ikä antaa mahdollisuuden rauhoittua.

Hannu-Pekka oli naimisissa näyttelijä Minna Haapkylän kanssa vuoteen 2014 asti, ja heillä on kaksi poikaa. Eron jälkeen Hannu-Pekka on ollut rakkauselämästään vaitonainen.

– En kerro, Hannu-Pekka nauraa, mutta myöntää ainakin tavanneensa uusia tuttavuuksia.

– Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.