Minulla on ollut liian hyvä ruokahalu, jotta olisin voinut nälkiinnyttää itseäni, Vera Jordanova toteaa mallivuosistaan. Kuva: Jouni Harala
Minulla on ollut liian hyvä ruokahalu, jotta olisin voinut nälkiinnyttää itseäni, Vera Jordanova toteaa mallivuosistaan. Kuva: Jouni Harala

Keittokirjan kirjoittanut Vera Jordanova kertoo olleensa outo yhdistelmä huippumallia ja ruokaharrastajaa.

Vera Jordanova paljastaa tuoreessa Me Naisissa, ettei hän mallivuosinaan istunut aivan samaan muottiin muiden mallityttöjen kanssa. Kun muut panttasivat syömisiään ennen näytöstä, Veran veteli hyvällä ruokahalulla kukkoa viinissä.

– Minua olisi varmasti katsottu vinoon, jos olisin kertonut tämän kuvauksissa. Minulla oli aivan liian hyvä ruokahalu, jotta olisin voinut nälkiinnyttää itseäni, Vera sanoo.

Työt veivät Veraa Pariisiin, Barcelonaan, Los Angelesiin ja New Yorkiin. Niissä hän aloitti kotiutumisen aina keittiöstä: lapsuudenkodista tutut ruuat ja äidin, Lidian, reseptit tekivät olon kotoisaksi.

– Ehkä harrastan ruuanlaittoa, koska se saa oloni turvalliseksi, missä ikinä olenkin.

– Lapsuudessani muutimme koko ajan, ja myöhemminkin arkeni on ollut yhtä laukkujen pakkaamista. Kun sitten pysähdyn johonkin, yritän tehdä kodista turvapaikkani. Ensimmäisenä etsin ison ruokapöydän, jonka äärelle perhe ja ystävät mahtuvat.

Vaikka Vera rakastaa ruuanlaittoa, hän kaipasi mallivuosiaan myös pikaruokaa, suomalaisia eineksiä, broileripyöryköitä, nakkeja, majoneesipohjaisia salaatteja ja Turun Sinappia.

– Niitä kun vetelee suoraan jääkaapista, oijoi!

Kahviplantaasin emännäksi

Syyskuussa Vera julkaisi ensimmäisen keittokirjansa, Don't Miss A Bite – Makuja ja muistoja maailmalta. Kirjaan Vera on tallentanut tärkeimpiä ruokaelämyksiä maailmalta sekä äidin keittiöstä.

Kirjaprojektin jälkeen Vera aikoo keskittyä uuteen bisnekseensä, kahvinviljelyyn. Hän otti miehensä, kolumbialaisen Federicon, kanssa tämän suvun kahviplantaasin vastuulleen. Haaveissa on myydä joku päivä luomupaahtoa omassa kahvilassa New Yorkissa.

Mitkä ovat Jordanovan perheen suosikkireseptit? Miksi Veran lapsuudenperhe muutti paljon, kun tämä oli pieni? Lue koko haastattelu juuri ilmestyneestä Me Naisista 38/2014.

Lue lisää: 

Huippumalli Vera Jordanova suunnittelee häitään: "Tulossa isot ja värikkäät juhlat."

Vera Jordanova kihlautui: "Ennen ajattelin, etten ikinä halua naimisiin."

Vera Jordanova: "Oli vaikea löytää mies, joka ei yritä omistaa minua."

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.