Me Naiset
|
Tanja Hakamo
Minulla on ollut liian hyvä ruokahalu, jotta olisin voinut nälkiinnyttää itseäni, Vera Jordanova toteaa mallivuosistaan. Kuva: Jouni Harala
Minulla on ollut liian hyvä ruokahalu, jotta olisin voinut nälkiinnyttää itseäni, Vera Jordanova toteaa mallivuosistaan. Kuva: Jouni Harala

Keittokirjan kirjoittanut Vera Jordanova kertoo olleensa outo yhdistelmä huippumallia ja ruokaharrastajaa.

Vera Jordanova paljastaa tuoreessa Me Naisissa, ettei hän mallivuosinaan istunut aivan samaan muottiin muiden mallityttöjen kanssa. Kun muut panttasivat syömisiään ennen näytöstä, Veran veteli hyvällä ruokahalulla kukkoa viinissä.

– Minua olisi varmasti katsottu vinoon, jos olisin kertonut tämän kuvauksissa. Minulla oli aivan liian hyvä ruokahalu, jotta olisin voinut nälkiinnyttää itseäni, Vera sanoo.

Työt veivät Veraa Pariisiin, Barcelonaan, Los Angelesiin ja New Yorkiin. Niissä hän aloitti kotiutumisen aina keittiöstä: lapsuudenkodista tutut ruuat ja äidin, Lidian, reseptit tekivät olon kotoisaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ehkä harrastan ruuanlaittoa, koska se saa oloni turvalliseksi, missä ikinä olenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Lapsuudessani muutimme koko ajan, ja myöhemminkin arkeni on ollut yhtä laukkujen pakkaamista. Kun sitten pysähdyn johonkin, yritän tehdä kodista turvapaikkani. Ensimmäisenä etsin ison ruokapöydän, jonka äärelle perhe ja ystävät mahtuvat.

Vaikka Vera rakastaa ruuanlaittoa, hän kaipasi mallivuosiaan myös pikaruokaa, suomalaisia eineksiä, broileripyöryköitä, nakkeja, majoneesipohjaisia salaatteja ja Turun Sinappia.

– Niitä kun vetelee suoraan jääkaapista, oijoi!

Kahviplantaasin emännäksi

Syyskuussa Vera julkaisi ensimmäisen keittokirjansa, Don't Miss A Bite – Makuja ja muistoja maailmalta. Kirjaan Vera on tallentanut tärkeimpiä ruokaelämyksiä maailmalta sekä äidin keittiöstä.

Kirjaprojektin jälkeen Vera aikoo keskittyä uuteen bisnekseensä, kahvinviljelyyn. Hän otti miehensä, kolumbialaisen Federicon, kanssa tämän suvun kahviplantaasin vastuulleen. Haaveissa on myydä joku päivä luomupaahtoa omassa kahvilassa New Yorkissa.

Mitkä ovat Jordanovan perheen suosikkireseptit? Miksi Veran lapsuudenperhe muutti paljon, kun tämä oli pieni? Lue koko haastattelu juuri ilmestyneestä Me Naisista 38/2014.

Lue lisää: 

Huippumalli Vera Jordanova suunnittelee häitään: "Tulossa isot ja värikkäät juhlat."

Vera Jordanova kihlautui: "Ennen ajattelin, etten ikinä halua naimisiin."

Vera Jordanova: "Oli vaikea löytää mies, joka ei yritä omistaa minua."

Sisältö jatkuu mainoksen alla