Näyttelijä-malli Vera Jordanova sanoo, että hänen on ollut vaikea löytää kumppani, joka ei yritä omistaa häntä. Nyt hän haaveilee perheen perustamisesta. – Uskon, että minusta tulisi hyvä äiti.

Suomalais-bulgarialainen näyttelijä-malli Vera Jordanova, 38, kihlautui kesän kynnyksellä, kun kolumbialaismuusikko ja graafinen suunnittelija Fede kosi Veraa vuoden seurustelun jälkeen.

Vaikka Veralla onkin takanaan useita, pitkiä parisuhteita, kihlaus on hänelle ensimmäinen.

– Ajattelin aiemmin, ettei kihloihin menemisessä ole mitään järkeä, enkä ikinä halua naimisiin. Minulle sormusta tärkeämpää oli se, että rakastin toista ja halusin herätä joka aamu hänen vierestään. Mutta sitten Fede yllättäen kosi minua lempiravintolassani, eikä päätös ollut vaikea, Vera kertoo ja vialuttaa nimettomässään kiiluvaa timanttia.

– Olen aina ollut todella itsenäinen ja se on hankaloittanut parisuhteitani. Minun on ollut vaikea löytää kumppani, joka ei yritä omistaa minua ja joka antaa minulle tilaa. Kerran miehen mustasukkaisuus työlleni oli jopa syy parisuhteeni loppumiseen.

Fedeen Vera tutustui newyorkilaisella näyttelijäkurssilla. Kurssin ohjaaja määräsi Veran Feden pariksi tehtävään, jossa heidän piti tuijottaa toisiaan tunnin ajan, kolme kertaa viikossa ja sanoa ääneen totuuksia toisesta. Veraa tehtävä jännitti, sillä hänellä oli aina ollut ongelmia luottamuksen kanssa. Nyt hänellä oli edessään mies, jonka oli määrä puhua Veralle vain ja ainoastaan totta.

Verasta ja Fedestä tuli parhaat ystävät, ja he oppivat tuntemaan toisensa läpikotaisin. Vuoden kulutta tapaamisesta he muuttivat yhteen.

– Vaikutusvaltaiset tai rikkaat miehet eivät ole koskaan tehneet minuun vaikutusta. Olen aina ihastunut tyyppeihin, jotka ovat jollain tavalla mielenkiintoisia. Fede tasapainottaa minua täydellisesti, ja me jaamme samat arvot. Olemme rehellisiä ja huomioimme muita.

Parisuhde on peili itseen

Moni muistaa Veran muun muassa näyttelijä Samuli Edelmanin tyttöystävänä ja taikuri Iiro Seppäsen avopuolisona.

Aiemmista parisuhteistaan Vera on oppinut sen, että ne ovat aina peili itseen. Jos suhteessa ei mene hyvin, se tarkoittaa, ettei itsellä mene hyvin.

– Olen joutunut pettymään rakkaudessa monta kertaa, mutta syytä on ollut minussakin. En vain siedä ihmisiä, jotka ovat epärehellisiä, tekevät selkäni takana asioita tai esittävät olevansa jotain aivan muuta kuin oikeasti ovat. Vihdoinkin vierelläni on mies, johon voin luottaa sataprosenttisesti.

– Perheen perustaminen on ollut pitkään mielessäni, mutta ei koskaan niin vakavasti kuin nyt. Toivon, että kaikki menisi hyvin, ja voisimme saada lapsen. Uskon, että minusta tulisi hyvä äiti.

Miksi Vera sai paniikkikohtauksia ja vihasi mallintöitä sekä Los Angelesia? Lue lisää Me Naisten numerosta 40/2013.

Vera Me Naisten mielikuvaleikissä – katso video:

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta pelko, Vera Jordanova?

 

Vera Jordanova

  • Suomalais-bulgarialainen malli ja näyttelijä syntyi 28.8. 1975 Helsingissä.
  • Asuu New Yorkissa kihlattunsa Feden ja kahden kissansa kanssa.
  • Näytellyt Tähtitehdas-sarjassa sekä Hostel: Part II -kauhuelokuvassa.
  • Harrastaa kirjoittamista, valokuvausta, maalaamista, meditoimista ja juoksemista.
  • Kirjoittaa parhaillaan keittokirjaa, joka ilmestyy todennäköisesti ensi syksynä.