Näyttelijä-malli Vera Jordanova sanoo, että hänen on ollut vaikea löytää kumppani, joka ei yritä omistaa häntä. Nyt hän haaveilee perheen perustamisesta. – Uskon, että minusta tulisi hyvä äiti.

Suomalais-bulgarialainen näyttelijä-malli Vera Jordanova, 38, kihlautui kesän kynnyksellä, kun kolumbialaismuusikko ja graafinen suunnittelija Fede kosi Veraa vuoden seurustelun jälkeen.

Vaikka Veralla onkin takanaan useita, pitkiä parisuhteita, kihlaus on hänelle ensimmäinen.

– Ajattelin aiemmin, ettei kihloihin menemisessä ole mitään järkeä, enkä ikinä halua naimisiin. Minulle sormusta tärkeämpää oli se, että rakastin toista ja halusin herätä joka aamu hänen vierestään. Mutta sitten Fede yllättäen kosi minua lempiravintolassani, eikä päätös ollut vaikea, Vera kertoo ja vialuttaa nimettomässään kiiluvaa timanttia.

– Olen aina ollut todella itsenäinen ja se on hankaloittanut parisuhteitani. Minun on ollut vaikea löytää kumppani, joka ei yritä omistaa minua ja joka antaa minulle tilaa. Kerran miehen mustasukkaisuus työlleni oli jopa syy parisuhteeni loppumiseen.

Fedeen Vera tutustui newyorkilaisella näyttelijäkurssilla. Kurssin ohjaaja määräsi Veran Feden pariksi tehtävään, jossa heidän piti tuijottaa toisiaan tunnin ajan, kolme kertaa viikossa ja sanoa ääneen totuuksia toisesta. Veraa tehtävä jännitti, sillä hänellä oli aina ollut ongelmia luottamuksen kanssa. Nyt hänellä oli edessään mies, jonka oli määrä puhua Veralle vain ja ainoastaan totta.

Verasta ja Fedestä tuli parhaat ystävät, ja he oppivat tuntemaan toisensa läpikotaisin. Vuoden kulutta tapaamisesta he muuttivat yhteen.

– Vaikutusvaltaiset tai rikkaat miehet eivät ole koskaan tehneet minuun vaikutusta. Olen aina ihastunut tyyppeihin, jotka ovat jollain tavalla mielenkiintoisia. Fede tasapainottaa minua täydellisesti, ja me jaamme samat arvot. Olemme rehellisiä ja huomioimme muita.

Parisuhde on peili itseen

Moni muistaa Veran muun muassa näyttelijä Samuli Edelmanin tyttöystävänä ja taikuri Iiro Seppäsen avopuolisona.

Aiemmista parisuhteistaan Vera on oppinut sen, että ne ovat aina peili itseen. Jos suhteessa ei mene hyvin, se tarkoittaa, ettei itsellä mene hyvin.

– Olen joutunut pettymään rakkaudessa monta kertaa, mutta syytä on ollut minussakin. En vain siedä ihmisiä, jotka ovat epärehellisiä, tekevät selkäni takana asioita tai esittävät olevansa jotain aivan muuta kuin oikeasti ovat. Vihdoinkin vierelläni on mies, johon voin luottaa sataprosenttisesti.

– Perheen perustaminen on ollut pitkään mielessäni, mutta ei koskaan niin vakavasti kuin nyt. Toivon, että kaikki menisi hyvin, ja voisimme saada lapsen. Uskon, että minusta tulisi hyvä äiti.

Miksi Vera sai paniikkikohtauksia ja vihasi mallintöitä sekä Los Angelesia? Lue lisää Me Naisten numerosta 40/2013.

Vera Me Naisten mielikuvaleikissä – katso video:

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta pelko, Vera Jordanova?

 

Vera Jordanova

  • Suomalais-bulgarialainen malli ja näyttelijä syntyi 28.8. 1975 Helsingissä.
  • Asuu New Yorkissa kihlattunsa Feden ja kahden kissansa kanssa.
  • Näytellyt Tähtitehdas-sarjassa sekä Hostel: Part II -kauhuelokuvassa.
  • Harrastaa kirjoittamista, valokuvausta, maalaamista, meditoimista ja juoksemista.
  • Kirjoittaa parhaillaan keittokirjaa, joka ilmestyy todennäköisesti ensi syksynä.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.