Leonardo DiCaprio ehtii näyttelijäntyönsä ohessa myös harrastamaan ympäristönsuojelua
Leonardo DiCaprio ehtii näyttelijäntyönsä ohessa myös harrastamaan ympäristönsuojelua

Näyttelijä on karistanut leimansa Hollywoodin babyfacena ja esittää nyt ensi kertaa isää ja aviomiestä.

”Onkse täällä? Hmh. Entäs täällä?” Leonaro DiCaprion ääni lähestyy hotellin käytävää pitkin. Paksulla matolla vuorattu lautalattia narahtelee kiireisten askelten alla. ”No, täälläkö sitten?” näyttelijä kysyy jokaisen huoneenoven kohdalla.

”Ei ole. Pari huonetta vielä”, vierellä seuraava naisääni tyynnyttelee.

Leonardo DiCaprio voi hyvinkin olla Hollywood-koneiston loistavimpia kasvatteja, mutta tänään hänen sisääntulossaan on jotain nukkavierua.

Parin päivän ajan DiCaprio juoksentelee lontoolaishotellin sviiteissä jakaen ajatuksiaan uudesta elokuvastaan Revolutionary Road. Siinä hän tekee vakuuttavan miespääosan, mutta filmin todellinen tähti on brittinäyttelijä Kate Winslet.

Brittikaunotar varasti huomion pökerryttävillä kiitospuheillaan kahden Golden Globe -voiton jälkeen sekä Oscar-ehdokkuudellaan. Leon saldoksi jäi ehdokkuus Kultaisissa maapalloissa.

Titanicin tähtipari

Uusi leffa tuo Leon ja Katen yhdessä valkokankaalle ensimmäistä kertaa sitten Titanicin. Reilun kymmenen vuoden takainen superhitti teki näyttelijöistä paitsi työkavereita myös läheisiä ystävyksiä. Nuorista näyttelijöistä tuli toistensa tukijoita ja ymmärtäjiä, kun arki mullistui supersuosion keskellä.

Seuraavaa yhteistä työtään Leo ja Kate harkitsivat tarkkaan ja hartaasti, mitään vanhan lämmittelyä ei haluttu tehdä. Vaikka Revolutionary Roadissakin he näyttelevät rakastavaisia, nyt roolihenkilöt ovat täysin toisenlaisessa elämäntilanteessa.

Tällä kertaa Leo ja Kate ovat kolkytplus-aviopari, jolla on 1950-luvun amerikkalaislähiössä kaksi lasta ja sievä talo, mutta erilaiset unelmat.

Leon esittämä Frank ei ole mikään itsestään selvä sankari. Se häntä kiehtoikin.

– Frank on itsekäs kaveri, joka muun muassa pettää vaimoaan. Heitä molempia voi sympata ja inhota.

Tarina muokattiin elokuvaksi Richard Yatesin vuonna 1961 ilmestyneestä romaanista. Pariskunnan yhteinen tie päättyy traagisesti molempien jahdatessa unelmiaan.

– Tuohon aikaan ihmisillä oli vahva käsitys, millainen perheen tai hyvän avioliiton piti olla. Miehen kuului käydä töissä, vaimon hoitaa lapsia, eikä tunteista sopinut puhua avoimesti. Monissa parisuhteissa kamppaillaan samojen ongelmien kanssa nyt meidänkin aikanamme, Leo pohtii.

Naisia ja ystäviä

Niin, ne parisuhteet. Leo saisi kertoa vähän tosielämän parisuhteistaan.

Siitä, joka kesti kolmisen vuotta huippumalli Gisele Bündchenin kanssa tai siitä, joka on vuoroin katkolla ja vuoroin voimissaan toisen huippumallin, israelilaisen Bar Refaelin kanssa. Tällä hetkellä romanssi on taas vauhdissa, ja tyttö­ystävä odottaa parhaillaan hotellin yläkerroksissa.

Ainoa nainen, jota Leonardo suostuu tänään hehkuttamaan, on hänen vastanäyttelijänsä Kate Winslet. Kiitosta saavat Katen lahjakkuus, ammattitaito, pilkuntarkka rooliin valmistautuminen ja syvä ystävyys.

Uudessa elokuvassaan Leo ja Kate ovat Katen aviomiehen Sam Mendesin ohjauksessa. Leon mukaan kohtausten intiimiys ei kärsinyt aviomiehen valvovasta silmästä eikä rakkauskohtaustenkaan tekeminen tuntunut tavallista tukalammalta.

– Niinä päivinä, joina teimme rohkeita kohtauksia, Sam pysytteli enemmän taustalla. Minulle kaikki tuntui helpolta ja simppeliltä, minä sanon sitä bed&breakfast -fiilikseksi.

Maailman ja Obaman puolesta

Nyt 34-vuotiaana Leo näyttelee ensimmäistä kertaa isää ja aviomiestä. Se on merkittävä loikka ulos pojankloppien karsinasta äijäisempien roolien kategoriaan.

– Ikä tekee toki osansa, mutta jo Titanicin jälkeen olen voinut aika vapaasti valita roolini. Sen menestys mahdollisti, että voin ohjata uraani haluamaani suuntaan.

Leon valitsemasta suunnasta löytyy palkittuja rooleja, kolme Oscar-ehdokkuutta ja kuuluisia ohjaajia. Hän rakentaa uraansa tarkoin valituista palikoista.

Viime aikoina Leo on lahjoittanut rahaa luonnonsuojelujärjestöille ja perustanut oman ympäristötekoja tukevan rahaston, jota hänen äitinsä johtaa. Vuonna 2007 Leo tuotti ja käsikirjoitti maapallon suojelua käsitelleen dokumentin 11th Hour. Los Angelesin -kotinsa hän on varustanut aurinkopaneeleilla ja autokseen valinnut hybridi-Priuksen.

Leo on aktiivinen myös politiikassa. Juuri nyt hänellä on kiire tuoreen presidentin Barack Obaman juhliin, sillä hän haluaa olla mukana ”historiallisissa hetkissä”.

– Uusi presidenttimme edustaa kokonaan uutta sukupolvea. Kansa sai vihdoin haluamansa muutoksen ja on valmis täyskäännökseen. Obamalla on huikeita haasteita edessään, ja meidän kuuluu tukea häntä niissä.

Leonardo DiCaprio

- 11.11.1974 Kaliforniassa syntynyt näyttelijä. Äiti saksalainen lainopillinen sihteeri Irmalin, isä italialais-saksalainen kirjailija-kustannustoimittaja-kustantaja George. Vanhemmat erosivat, kun Leo oli alle vuoden.

- Seurustelee israelilaisen huippumallin Bar Refaelin kanssa. Entisiä morsmaikkuja huippumallit Gisele Bündchen, Kristen Zang, Kate Moss, Helena Christensen ja Vanessa Hayden.

- Kuuluu Hollywoodin kovapalkkaisimpien kastiin, nousi 20 miljoonan dollarin palkkiokerhoon jo vuonna 2000 elokuvallaan The Beach. Ollut Oscar-ehdokkaana elokuvista Blood Diamond (2006), Lentäjä (2004) ja Gilbert Grape (1993). Ensimmäinen elokuvarooli Critters 3 (1991). Aloitti tv:n lapsinäyttelijänä viisivuotiaana.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio