Leonardo DiCaprio ehtii näyttelijäntyönsä ohessa myös harrastamaan ympäristönsuojelua
Leonardo DiCaprio ehtii näyttelijäntyönsä ohessa myös harrastamaan ympäristönsuojelua

Näyttelijä on karistanut leimansa Hollywoodin babyfacena ja esittää nyt ensi kertaa isää ja aviomiestä.

”Onkse täällä? Hmh. Entäs täällä?” Leonaro DiCaprion ääni lähestyy hotellin käytävää pitkin. Paksulla matolla vuorattu lautalattia narahtelee kiireisten askelten alla. ”No, täälläkö sitten?” näyttelijä kysyy jokaisen huoneenoven kohdalla.

”Ei ole. Pari huonetta vielä”, vierellä seuraava naisääni tyynnyttelee.

Leonardo DiCaprio voi hyvinkin olla Hollywood-koneiston loistavimpia kasvatteja, mutta tänään hänen sisääntulossaan on jotain nukkavierua.

Parin päivän ajan DiCaprio juoksentelee lontoolaishotellin sviiteissä jakaen ajatuksiaan uudesta elokuvastaan Revolutionary Road. Siinä hän tekee vakuuttavan miespääosan, mutta filmin todellinen tähti on brittinäyttelijä Kate Winslet.

Brittikaunotar varasti huomion pökerryttävillä kiitospuheillaan kahden Golden Globe -voiton jälkeen sekä Oscar-ehdokkuudellaan. Leon saldoksi jäi ehdokkuus Kultaisissa maapalloissa.

Titanicin tähtipari

Uusi leffa tuo Leon ja Katen yhdessä valkokankaalle ensimmäistä kertaa sitten Titanicin. Reilun kymmenen vuoden takainen superhitti teki näyttelijöistä paitsi työkavereita myös läheisiä ystävyksiä. Nuorista näyttelijöistä tuli toistensa tukijoita ja ymmärtäjiä, kun arki mullistui supersuosion keskellä.

Seuraavaa yhteistä työtään Leo ja Kate harkitsivat tarkkaan ja hartaasti, mitään vanhan lämmittelyä ei haluttu tehdä. Vaikka Revolutionary Roadissakin he näyttelevät rakastavaisia, nyt roolihenkilöt ovat täysin toisenlaisessa elämäntilanteessa.

Tällä kertaa Leo ja Kate ovat kolkytplus-aviopari, jolla on 1950-luvun amerikkalaislähiössä kaksi lasta ja sievä talo, mutta erilaiset unelmat.

Leon esittämä Frank ei ole mikään itsestään selvä sankari. Se häntä kiehtoikin.

– Frank on itsekäs kaveri, joka muun muassa pettää vaimoaan. Heitä molempia voi sympata ja inhota.

Tarina muokattiin elokuvaksi Richard Yatesin vuonna 1961 ilmestyneestä romaanista. Pariskunnan yhteinen tie päättyy traagisesti molempien jahdatessa unelmiaan.

– Tuohon aikaan ihmisillä oli vahva käsitys, millainen perheen tai hyvän avioliiton piti olla. Miehen kuului käydä töissä, vaimon hoitaa lapsia, eikä tunteista sopinut puhua avoimesti. Monissa parisuhteissa kamppaillaan samojen ongelmien kanssa nyt meidänkin aikanamme, Leo pohtii.

Naisia ja ystäviä

Niin, ne parisuhteet. Leo saisi kertoa vähän tosielämän parisuhteistaan.

Siitä, joka kesti kolmisen vuotta huippumalli Gisele Bündchenin kanssa tai siitä, joka on vuoroin katkolla ja vuoroin voimissaan toisen huippumallin, israelilaisen Bar Refaelin kanssa. Tällä hetkellä romanssi on taas vauhdissa, ja tyttö­ystävä odottaa parhaillaan hotellin yläkerroksissa.

Ainoa nainen, jota Leonardo suostuu tänään hehkuttamaan, on hänen vastanäyttelijänsä Kate Winslet. Kiitosta saavat Katen lahjakkuus, ammattitaito, pilkuntarkka rooliin valmistautuminen ja syvä ystävyys.

Uudessa elokuvassaan Leo ja Kate ovat Katen aviomiehen Sam Mendesin ohjauksessa. Leon mukaan kohtausten intiimiys ei kärsinyt aviomiehen valvovasta silmästä eikä rakkauskohtaustenkaan tekeminen tuntunut tavallista tukalammalta.

– Niinä päivinä, joina teimme rohkeita kohtauksia, Sam pysytteli enemmän taustalla. Minulle kaikki tuntui helpolta ja simppeliltä, minä sanon sitä bed&breakfast -fiilikseksi.

Maailman ja Obaman puolesta

Nyt 34-vuotiaana Leo näyttelee ensimmäistä kertaa isää ja aviomiestä. Se on merkittävä loikka ulos pojankloppien karsinasta äijäisempien roolien kategoriaan.

– Ikä tekee toki osansa, mutta jo Titanicin jälkeen olen voinut aika vapaasti valita roolini. Sen menestys mahdollisti, että voin ohjata uraani haluamaani suuntaan.

Leon valitsemasta suunnasta löytyy palkittuja rooleja, kolme Oscar-ehdokkuutta ja kuuluisia ohjaajia. Hän rakentaa uraansa tarkoin valituista palikoista.

Viime aikoina Leo on lahjoittanut rahaa luonnonsuojelujärjestöille ja perustanut oman ympäristötekoja tukevan rahaston, jota hänen äitinsä johtaa. Vuonna 2007 Leo tuotti ja käsikirjoitti maapallon suojelua käsitelleen dokumentin 11th Hour. Los Angelesin -kotinsa hän on varustanut aurinkopaneeleilla ja autokseen valinnut hybridi-Priuksen.

Leo on aktiivinen myös politiikassa. Juuri nyt hänellä on kiire tuoreen presidentin Barack Obaman juhliin, sillä hän haluaa olla mukana ”historiallisissa hetkissä”.

– Uusi presidenttimme edustaa kokonaan uutta sukupolvea. Kansa sai vihdoin haluamansa muutoksen ja on valmis täyskäännökseen. Obamalla on huikeita haasteita edessään, ja meidän kuuluu tukea häntä niissä.

Leonardo DiCaprio

- 11.11.1974 Kaliforniassa syntynyt näyttelijä. Äiti saksalainen lainopillinen sihteeri Irmalin, isä italialais-saksalainen kirjailija-kustannustoimittaja-kustantaja George. Vanhemmat erosivat, kun Leo oli alle vuoden.

- Seurustelee israelilaisen huippumallin Bar Refaelin kanssa. Entisiä morsmaikkuja huippumallit Gisele Bündchen, Kristen Zang, Kate Moss, Helena Christensen ja Vanessa Hayden.

- Kuuluu Hollywoodin kovapalkkaisimpien kastiin, nousi 20 miljoonan dollarin palkkiokerhoon jo vuonna 2000 elokuvallaan The Beach. Ollut Oscar-ehdokkaana elokuvista Blood Diamond (2006), Lentäjä (2004) ja Gilbert Grape (1993). Ensimmäinen elokuvarooli Critters 3 (1991). Aloitti tv:n lapsinäyttelijänä viisivuotiaana.

Mitä tapahtui ysärilegendoille vuosituhanteen vaihteen jälkeen? Otimme selvää. 

Ressu Redford sai juuri levytyssopimuksen

Tanssi- ja iskelmämusiikkilaulaja Ressu Redford tuli tunnetuksi Bogart-yhtyeensä kanssa 1980-luvulla. 1990-luvulla mies teki läpimurron soolouralla. Nykyään hän kiertelee ympäri Suomea ja vetää Bogartin aikaisia hittejä. Hän tuottaa uutta musiikkia jatkuvasti ja teki levytyssopimuksenkin hiljattain. 

– Ei tässä kohtaa ruveta hidastelemaan. Vasta sitten, kun ihmisiä ei käy enää keikoilla, hän toteaa. 

”Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla.”

– Onhan se hienoa, kun kaikkien näiden vuosien jälkeen saa tehdä musiikkia. Olen kehittynyt biisintekijänä ja muutenkin kehittynyt monella muulla tavalla. En ole samalla tavalla itsepäinen kuin ennen, vaikkei sekään ominaisuus ole hävinnyt, hän naurahtaa. 

Oman musiikkinsa lisäksi hän tekee paljon biisejä muille artisteille sekä tuottaa ääniä mainoksiin. Myös harrastuksille jää aikaa. 

– Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla, toteaa juuri kuntosalilta saapunut Ressu. 

Ressu Redford nyt ja vuonna 1996. Kuvat: Kati Laukkanen ja Jorma Puusa

Waldo suunnittelee promovaatteita ja keikkailee

– 1990-luvulla musiikin teko oli paljon totisempaa touhua. Paineet oli suuret. Ensimmäisen hitin jälkeen oli paineita tuleeko toisestakin hitti ja miten levyt myy, Waldo's People:n Waldo eli Marko Reijonen muistelee. 

Waldo lopetti keikkailun 2000-luvun vaihteessa. Kun ohjelmatoimisto sai hänet pitkän suostuttelun jälkeen tekemään comebackin vuonna, hän on keikkaillut vain suurimmissa 90´s tapahtumissa. 

– Meillä on faneja kahdessa polvessa, kyseessä on niin sanottu äidit ja tyttäret -ilmiö. Vanhemmat muistavat rantarokin aikaisia hittejä kuten Feel So Good ja U Drive Me Crazy, ja nuoremmat muistavat tasan 10 vuotta sitten listaykkösenä soineen Back again -hitin ja Lose Controllin vuoden 2009 euroviisuista. 

– Aion nauttia matkasta niin kauan kuin se tuntuu hyvältä.

Musiikinteon lisäksi hän juontaa tuuraajana Radio Novan Retroperjantaita. Kesällä ohjelman pääjuontajan Oku Luukkaisen lomaillessa ohjelmassa mennään teemalla Waldo & Kesäkaverit. Päätyönään Waldo myy ja suunnittelee promovaatteita.

Waldo nyt ja vuonna 1995. Kuvat: Mikko Räsänen ja Pekka Tynell

Janne Porkka juontaa yhä

Onnenpyörä-ohjelmaa juontanut Janne Porkka on ollut nyt viihdealalla yli 30 vuotta. Hän tekee edelleen niin juontokeikkoja kuin imitaattorin, stand up -koomikon ja seremoniamestarin hommia. 

– Esiintymään oppii vain esiintymällä ja laittamalla itsensä epämukaviin tilanteisiin. Olen onnellinen, koska olen saanut olla tällä alalla jo niin pitkään, hän kertoo. 

Jannen mukaan media- ja televisioala on muuttunut 1990-luvulta. 

–  Ennen tehtiin televisiota katsoja edellä. Silloin ei ollut niin paljon kilpailua, kun ei ollut YouTubea tai Netflixiä. 

– Nyt on alkamassa ysärijuontajien comeback, ja esimerkiksi Marco Bjurström palaa ruutuun. On ymmärretty, ettei kaikkien juontajien tarvitse olla nuoria. 

Vapaa-ajallaan Janne pelaa jääkiekkoa, käy kuntosalilla ja kalastaa. 

Janne nyt ja vuonna 1998. Vanha kuva: Pia Inberg

Movertonilta uusi juhannusbiisi

Vuonna 1994 perustettu Movetron avasi uransa liki 100 000 kappaletta myyneellä Romeo ja Julia -esikoisalbumillaan.  Movetron valmistautuu kesään ja juhannukseen julkaisemalla uuden Missä on diileri -biisin. Tarttuva ralli on tuttuun tapaan Movetronin Jukka Tanttarin  sävellys ja sanoitus ja Timo Löyvän sovitus.

Movertonin Päivi Lepistö kertoi Me Naisille hiljattain äitinsä muistisairaudesta.


Curre Lindström nauttii eläkepäivistään naisystävänsä kanssa

Curt ”Curre” Lindström luotsasi Leijonat vuoden 1995 legendaariseen MM-voittoon. Nykyään hän viettää leppoisia eläkepäiviä. Lindström asuu osan vuodesta Thaimaan Hua Hinissä ja osan Tukhomassa. 

Rinnalleen Curre on löytänyt 38-vuotiaan Wan-rakkaan.  Pari tapasi Wanin kotimaassa Thaimaassa, jossa nainen työskenteli hotellissa. Curre kertoi Ilta-Sanomille kiinnostuneensa Wanista hyvin nopeasti. 

Curren jäähyväiset viimeisen ottelun jälkeen. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

 

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?