Uimari Emilia Bottas meni naimisiin F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kanssa syyskuussa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Uimari Emilia Bottas meni naimisiin F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kanssa syyskuussa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kilpauimari Emilia Bottas on palannut häämatkan jälkeen takaisin arkeen. 

Uimari Emilia Bottas (o.s. Pikkarainen) ja F1-kuski Valtteri Bottas avioituivat syyskuun 10. päivänä Johanneksenkirkossa Helsingin Ullanlinnassa. Juhlat jatkuivat Kulosaaren kasinolla, jonne heidät kyyditsi F1-maailmanmestari Mika Häkkinen.

Onnellinen Emilia muistelee päivää lämmöllä

– Hääpäivä oli ikimuistoinen ja juhlat todella ihanat. Avioelämä on lähtenyt muutenkin hyvin käyntiin, Emilia kertoi Westerback Horse Event with Longines -tapahtumassa Helsingissä tiistai-iltana. 

Upeita hääkuvia Instagramissa jakanut kaksikko suuntasi pian juhliensa jälkeen valkohiekkaiselle paratiisisaarelle. Häämatkan jälkeen molemmat ovat palanneet arkeen. 

”Kierrän muutamat kisat vuodessa Valtterin mukana.”

Kuusi vuotta sitten tavannut huippu-urheilijapariskunta on asunut koko yhdessäoloaikansa eri osoitteissa, Emilia Suomessa ja Valtteri Monacossa. 

– Tilanne on ollut alusta asti samanlainen, eikä mikään muuttunut nytkään. Kierrän muutamat kisat vuodessa Valtterin mukana, mutta sen pidempään en koskaan ehdi maailmalla viipyä, Emilia tuumi.

Kolmansissa olympialaisissaan Riossa kilpaillut uimari keskittyy taas täysillä leipälajiinsa. Jossakin tulevaisuudessa häämöttää kuitenkin jo uran päättyminen ja elämä sen jälkeen. 

– Loman jälkeen oli mukava palata taas takaisin altaaseen. Uutta on se, että etenen nyt kausi kerrallaan enkä aseta enää pitkän ajan tähtäimiä kuten aiemmin. 

– En usko, että jatkan uraani enää neljänsiin olympialaisiini asti. Mutta tietysti treenaan yhä tosissani siihen saakka, kunnes päätän lopettaa.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.