Sarjan järkyttävät käänteet liittyvät Patrick Dempseyn näyttelemään hahmoon. Kuva: Reuters
Sarjan järkyttävät käänteet liittyvät Patrick Dempseyn näyttelemään hahmoon. Kuva: Reuters

Fani, jos et ole vielä perillä Greyn anatomian tuoreesta, järkyttävästä juonenkäänteestä, älä lue tätä juttua!

Suositun sairaalasarjan Greyn anatomian tuoreimman kauden käänteet aiheuttivat kohun. Sarjan fanien pasmat menivät sekaisin, kun pääosassa oleva Meredith Grey (Ellen Pompeo) joutui jättämään hyvästit aviomiehelleen, aivokirurgi Derek Shepherdille. Patrick Dempseyn hahmo ehti olla mukana kaikki yksitoista kautta ja oli alusta alkaen yksi sarjan tärkeimmistä.

Radar Online -sivusto kertoo, että Dempseyn hahmo jouduttiin tappamaan, koska näyttelijällä oli ongelmallinen suhde huomattavasti itseään nuorempaan kuvaustiimin jäseneen. Suhteen takia tunnelma kuvauksissa oli tulehtunut. Pahimmillaan Dempsey kuulemma mökötti omissa oloissaan eikä suostunut poistumaan kuvauspaikalla olevista omista tiloistaan. Sivuston mukaan hän välillä valitti hahmonsa juonenkäänteistä tai vaati itselleen enemmän ruutuaikaa ja lopulta myöhästeli eikä edes enää muistanut vuorosanojaan.

Ennen potkuja sarjan luoja Shonda Rhimes hyllytti Dempseyn hetkeksi.

Sarjassa Dempseyn hahmo on kuuliainen ja rakastettava aviomies, joka tekee kaikkensa perheensä eteen. Todellisuudessa hän erosi vuoden alussa vaimostaan, jonka kanssa oli yhdessä 16 vuotta.

Näyttelijän edustajat ovat väittäneet, että viihdesivuston huhut ovat palturia. Shonda Rhimes ei ole vielä kommentoinut niitä.

Suomessa sarjaa näyttää Nelonen. Jakso, jossa Derek Shepherd kuolee, nähdään parin viikon sisään.

Lue lisää:

Järkyttävä käänne Greyn anatomiassa – varo, sisältää juonipaljastuksen

Greyn anatomia -tähti hankalan ihmisen maineestaan: En minä ole vaikea!

Vaimo jätti Greyn anatomia -hurmurin – vaatii nyt elatusapua itselleen ja lasten yksinhuoltajuutta

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa:

 

Muusikko ja tutkija Linda Urbanskin isä lähti, kun Linda ja hänen kehitysvammainen sisarensa Sandra olivat pieniä. Siitä saakka Linda on miettinyt, missä menevät rakkauden ja anteeksiannon rajat.

Tutkija ja muusikko Linda Urbanski, 32, viettää tänäkin vuonna joulun kuten aina – äitinsä, tätinsä, isäpuolensa ja pikkusiskonsa Sandran kanssa.

Sandralla on Downin syndrooma. Siskosten välit ovat läheiset.

– Olisin sydämestäni toivonut, että Sandra olisi saanut olla terve. Toisaalta olen kiitollinen siitä, että hän on elämässäni juuri sellaisena kuin on. Hän on opettanut minulle suvaitsevaisuutta, armollisuutta ja hetkistä nauttimista, Linda kertoo.

Sandran Downin syndrooma todettiin heti synnytyslaitoksella. Vuosi Sandran syntymän jälkeen Lindan isä jätti perheensä. Tuli avioero, isä aloitti tahollaan uuden elämän.

– Isäni ei kestänyt erityislapsen syntymää. Isä oli minulle tosi rakas. Yhtäkkiä häntä ei enää näkynyt. Kaipasin isää hirveästi koko lapsuuteni ajan, Linda sanoo.

”On asioita, jotka jollakin tasolla voi ymmärtää, vaikkei niitä hyväksykään.”

Vuosia myöhemmin, kun Lindan isä oli vakavasti sairas, hän pahoitteli esikoistyttärelleen tapahtunutta.

– Perheen hylkääminen on äärimmäisen julma teko, mutta annoin sen isälle anteeksi. Halusin antaa hänelle rauhan. Mikä oli tapahtunut, oli tapahtunut, Linda Urbanski sanoo.

– Maailma ei ole mustavalkoinen. On asioita, jotka jollakin tasolla voi ymmärtää, vaikkei niitä hyväksykään. Anteeksianto on valtavan tärkeää.

Linda Urbanski kertoo, millainen hänen suhteensa pikkusiskoonsa on, millaista oli yhdistää tutkijan ammatti muusikon työhön ja miten Sandra auttaa häntä rentoutumaan Me Naisten uudessa numerossa 50–51. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.