Juontaja Vappu Pimiä purkaa energiaansa nyrkkeilysalilla ja kylvää perunoita omalle kasvimaalle.

Vappu Pimiä on aloittanut uuden harrastuksen, nyrkkeilyn.

Liikunnallinen Vappu on kokeillut monia eri lajeja, mutta listaa nyrkkeilyn yhdeksi rankimmista.

– Käyn treenaamassa viidestä kuuteen kertaa viikossa. Nyrkkeily sopii minulle, sillä siinä on pakko keskittyä. Ei voi ajatella mitään muuta tai voi tulla tyrmätyksi. Laji on todella raskas, käsivarteni ovat ihan mustelmilla, hän naurahtaa.

Kovakuntoinen Vappu kertoo ensimmäisen treenin olleen niin kova, että selkä ja kädet menivät tunnottomiksi.

– Olen koukussa lajiin. Valmentajani sanoo, että minulla on lahjoja nyrkkeilyyn – että Vappu lyö kovaa!

Vapun mukaan myös aviomies Teemu Huuhtanen kannustaa rakastaan uudessa lajissa. Pari on ollut naimisissa pian vuoden ja heillä on puolitoistavuotias Viola-tytär.

– Saan päästeltyä salilla höyryjä pois. Nyrkkeily on terapeuttista. Tykkään haastaa itseäni, ja fiilis on mahtava, kun saan hyvän lyönnin.

Ahkerana kotikokkina tunnettu Vappu odottaa ilmojen lämpenemistä ja kasvukauden alkua. Hän aikoo kylvää perheen Salossa sijaitsevan kesämökin pihalle perunoita viljelysäkkeihin.

– Kasvimaalle tulee myöhemmin salaatteja, yrttejä ja parsaa. Olen ollut aina kiinnostunut ruoanlaitosta. Tykkään laittaa safkaa hyvistä raaka-aineista. Teen kaiken alusta lähtien itse, keitän omat kanaliemet ja teen tortillaletut, omasta ruokaohjelmasta haaveileva Vappu kertoo.

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...