Vappu Pimiä nähdään syksyllä uutuussarjassa Vapun valtakunta MTV3-kanavalla. Vappu juontaa perinteisesti myös Tanssii tähtien kanssa -kisan. Kuva: Veikko Kähkönen
Vappu Pimiä nähdään syksyllä uutuussarjassa Vapun valtakunta MTV3-kanavalla. Vappu juontaa perinteisesti myös Tanssii tähtien kanssa -kisan. Kuva: Veikko Kähkönen

Lapsuudenystävät tuntevat juontaja Vappu Pimiän läpikotaisin ja uskaltavat antaa kaikkein suorinta palautetta. Kuuden naisen porukalla on myös sangen erikoinen tiiminimi.

– Ystävässä tärkeintä ovat keskustelukyky, luotettavuus ja huumorintaju, määrittelee juontaja Vappu Pimiä, 36, jolle ystäviä on kertynyt eri elämän vaiheista melkoinen määrä.

– Lähipiirissäni on ainakin sata ihmistä, joita voi kutsua ystävikseni.

Hengenheimolaisia on tarttunut supersosiaalisen Vapun mukaan nuoruuden harrastuksista ja aikuisena työympyröistä. Erityinen paikkansa on kuitenkin lapsuudenystävillä.

Vapun lähipiiriin kuuluvat samanikäiset lapsuudenystävät Kaarina Pansegrau, Tia Abeln, Marjo Saarinen, Liisa Hyvönen ja Niina Strömberg. Esikoulussa ja Helsingin Maunulan ala-asteella tavannut kuusikko on kasvanut yhdessä aikuisiksi. 

Lapsuudenystävät Liisa, Tia, Marjo, Niina, Kaarina ja Vappu piknikillä Helsingin Sinebrychoffin puistossa kesäkuussa. Kuva: Veikko Kähkönen.

Yhteiseen nuoruuteen kuuluivat luokkaristeilyt, lankapuhelinajan 059-treffit ja ensimmäiset alkoholikokeilut. Myös lapsuudenperheet olivat keskenään tuttuja. Tässä porukassa ei tarvitse selitellä taustoja tai aloittaa alusta. Se tekee ystävyydestä mutkatonta.

Yläasteella tytöt halusivat keksiä porukalle oman nimen, niin paljon aikaa he viettivät yhdessä. Joku sai idean: nymfot!

– Kukaan ei varmaan edes tiennyt, mitä nimi tarkoittaa, mutta se kuulosti hauskalta, Vappu nauraa.

Nykyisin yhteisiä tapaamisia on harvemmin, mutta kun tavataan, keskustellaan läpi kaikkien parisuhde-, työ- ja perheasiat. Jos jollakulla menee huonosti, siihen ei epäröidä puuttua. Näiden naisten kesken ei ole asioita, joista ei voisi puhua.

– Lapsuudenystävien merkitys on käsittämättömän suuri. He uskaltavat myös antaa minulle kaikkein suorinta palautetta, Vappu sanoo.

Kun Vappu alkoi menestyä juontajana, ystävät pelkäsivät, että julkisuus ja uudet kaverit veisivät naisen mennessään. Kerran muut nymfot arvelivat jopa ääneen, että nyt on pissa tainnut nousta suositun juontajan päähän. Myöhemmin ystävät ovat todenneet, ettei menestys ole muuttanut Vappua, vaikka hänen elämässään vaikuttaakin olevan enemmän luksusta kuin tavallisen palkansaajan arjessa.

Seuraavaksi nymfot tapaavat syksyllä Vapun mökillä Salossa. Siellä Vappu viettää nykyisin jokaisen liikenevän vapaahetkensä. Parasta mökkiseuraa ovat paitsi ystävät, myös aviomies Teemu Huuhtanen ja pian 2-vuotias tytär Viola.

Salon-mökillä kuvataan myös syksyllä alkava Vapun televisiosarja Vapun valtakunta.

Lue Vapun ja lapsuudenystävien villeimmät yhteiset muistot ja koko haastattelu Me Naisista 28/ 2014. 

Katso mitä Vapun lapsuudenystävät paljastavat Vapusta videolla!

Lue myös nämä:

Vappu Pimiä: "Tämän miehen kanssa halusin lapsen"

Tällainen on Vappu Pimiän kesähuvila

 Vappu Pimiä: "Olen ollut arkajalka ja hakenut turvaa muista"

Vappu Pimiä: "Olemme jo suunnitelleet vihille karkaamista"

Laulaja Nina Tapio erosi Ada Forsbergin isästä tyttären ollessa yhdeksänvuotias. – Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina sanoo.

Sekä Nina Tapio, 45, että tytär Ada Forsberg, 20, ovat parhaillaan unelma-ammateissaan: Nina laulajana, Ada sirkustaiteilijana. Ada kiertää Sirkus Finlandian ilma-akrobaattina ympäri Suomea. Nina laulaa Jean S. -yhtyeen toisena solistina ja valmistautuu ensi keväänä esitettävään Mamma Mia! -musikaaliin.

– Kun on kasvanut taiteilijaelämää seuraten, sitä pitää ihan tavallisena, toisen polven taiteilija Ada kertoo.

Myös hänen isoäitinsä Irma Tapio on laulaja.

Peittely on pahinta

Adan ja kolme vuotta nuoremman Elsan isä on Martti Forsberg. Nina ja Martti tutustuivat jo kymmenvuotiaina luokkakavereina ja alkoivat seurustella parikymppisinä. Suhde ei kuitenkaan kestänyt. He erosivat Adan ollessa yhdeksänvuotias.

– Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan. Ennen eroa muistan kysyneeni äidiltä, onko kaikki hyvin? Olin jo sen ikäinen, että ymmärsin eron olleen vanhemmilleni paras ratkaisu, Ada miettii.

”Kyllä minä lapsena tajusin vanhempieni välisen kitkan.”

Nina huomauttaa, että lapset näkevät väkisinkin, mitä vanhempien välillä on meneillään.

– Peittely on pahinta, mitä heille voi tehdä. Olemme aina pyrkineet puhumaan asioista lasten kanssa suoraan sillä tasolla, minkä he ymmärtävät, Nina huomauttaa.

Sittemmin Nina avioitui pastori Reijo ”Reka” Kontion kanssa. Viisi vuotta sitten Ada sai velipuolen, Vilhon. Sisaruksilla on 15 vuotta ikäeroa.

– Kun kuulin saavani pikkuveljen, aloin itkeä ilosta. Suhde Vilhon kanssa on aina toiminut, ja olen pystynyt auttamaan äitiä lastenhoidossa. Olen vahtinut Vilhoa iltaisin ja välillä öisinkin, Ada kertoo.

Lue Ninan ja Adan koko haastattelu Me Naisten numerosta 42/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Näyttelijä Sanna Stellanin puoleentoista vuoteen on mahtunut vauva, pako hometalosta, avioero ja uusi mies. – Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen, hän sanoo.

Kesän lopussa eronnut näyttelijä Sanna Stellan, 43, on löytänyt uuden rakkauden.

– Juuri nyt olen tosi onnellinen, sillä olen tavannut uuden miehen ja olen rakastunut, hän kertoo.

Kuluneen puolentoista vuoden aikana Sannan elämässä on tapahtunut paljon: Sanna sai kolmannen lapsensa, ja samoihin aikoihin kotitalosta löytyi hometta, joka ajoi perheen pitkään evakkoon. Elokuun lopussa Sanna ilmoitti Facebookissa pitkän avioliittonsa päättyneen.

– Kaiken kokemani jälkeen en ole kyynistynyt, vaan uskallan olla onnellinen. Ikuisena romantikkona uskon rakkauteen. Ajattelen, ettei kaikkea elämässä voi selittää tieteellä, eikä varsinkaan sitä, miksi jotkut ihmiset saatetaan yhteen, hän kertoo.

Harkittu ero

Sannan ja hänen entisen miehensä avioeroon ei päädytty helposti.

– Eropäätöstä tehtiin pitkään. Teimme paljon töitä suhteemme pelastamiseksi muun muassa pariterapiassa. En missään nimessä koe epäonnistuneeni, vaikka erosin, Sanna kertoo.  

Vanhempien ero tuntuu rankalta ratkaisulta, kun nuorin lapsi on vasta vauvaikäinen. Sanna kuitenkin ajattelee, että lapset tulevat maailmaan silloin, kun niiden kuuluu.

– Vauvoja on putkahdellut maailmaan ihan kaikissa olosuhteissa. Se ei vaadi täydellistä elämäntilannetta. Meidänkin kuopus oli ehdottomasti haluttu lapsi, Sanna sanoo.

Mitä Sanna kertoo eronsa syistä? Mitä kaikkea äitiys on Sannalle opettanut? Mikä Siskonpedin hahmoista on Sannan suosikki? Lue lisää Me Naisten numerosta 42/2017.