Vappu Pimiä nähdään syksyllä uutuussarjassa Vapun valtakunta MTV3-kanavalla. Vappu juontaa perinteisesti myös Tanssii tähtien kanssa -kisan. Kuva: Veikko Kähkönen
Vappu Pimiä nähdään syksyllä uutuussarjassa Vapun valtakunta MTV3-kanavalla. Vappu juontaa perinteisesti myös Tanssii tähtien kanssa -kisan. Kuva: Veikko Kähkönen

Lapsuudenystävät tuntevat juontaja Vappu Pimiän läpikotaisin ja uskaltavat antaa kaikkein suorinta palautetta. Kuuden naisen porukalla on myös sangen erikoinen tiiminimi.

– Ystävässä tärkeintä ovat keskustelukyky, luotettavuus ja huumorintaju, määrittelee juontaja Vappu Pimiä, 36, jolle ystäviä on kertynyt eri elämän vaiheista melkoinen määrä.

– Lähipiirissäni on ainakin sata ihmistä, joita voi kutsua ystävikseni.

Hengenheimolaisia on tarttunut supersosiaalisen Vapun mukaan nuoruuden harrastuksista ja aikuisena työympyröistä. Erityinen paikkansa on kuitenkin lapsuudenystävillä.

Vapun lähipiiriin kuuluvat samanikäiset lapsuudenystävät Kaarina Pansegrau, Tia Abeln, Marjo Saarinen, Liisa Hyvönen ja Niina Strömberg. Esikoulussa ja Helsingin Maunulan ala-asteella tavannut kuusikko on kasvanut yhdessä aikuisiksi. 

Lapsuudenystävät Liisa, Tia, Marjo, Niina, Kaarina ja Vappu piknikillä Helsingin Sinebrychoffin puistossa kesäkuussa. Kuva: Veikko Kähkönen.

Yhteiseen nuoruuteen kuuluivat luokkaristeilyt, lankapuhelinajan 059-treffit ja ensimmäiset alkoholikokeilut. Myös lapsuudenperheet olivat keskenään tuttuja. Tässä porukassa ei tarvitse selitellä taustoja tai aloittaa alusta. Se tekee ystävyydestä mutkatonta.

Yläasteella tytöt halusivat keksiä porukalle oman nimen, niin paljon aikaa he viettivät yhdessä. Joku sai idean: nymfot!

– Kukaan ei varmaan edes tiennyt, mitä nimi tarkoittaa, mutta se kuulosti hauskalta, Vappu nauraa.

Nykyisin yhteisiä tapaamisia on harvemmin, mutta kun tavataan, keskustellaan läpi kaikkien parisuhde-, työ- ja perheasiat. Jos jollakulla menee huonosti, siihen ei epäröidä puuttua. Näiden naisten kesken ei ole asioita, joista ei voisi puhua.

– Lapsuudenystävien merkitys on käsittämättömän suuri. He uskaltavat myös antaa minulle kaikkein suorinta palautetta, Vappu sanoo.

Kun Vappu alkoi menestyä juontajana, ystävät pelkäsivät, että julkisuus ja uudet kaverit veisivät naisen mennessään. Kerran muut nymfot arvelivat jopa ääneen, että nyt on pissa tainnut nousta suositun juontajan päähän. Myöhemmin ystävät ovat todenneet, ettei menestys ole muuttanut Vappua, vaikka hänen elämässään vaikuttaakin olevan enemmän luksusta kuin tavallisen palkansaajan arjessa.

Seuraavaksi nymfot tapaavat syksyllä Vapun mökillä Salossa. Siellä Vappu viettää nykyisin jokaisen liikenevän vapaahetkensä. Parasta mökkiseuraa ovat paitsi ystävät, myös aviomies Teemu Huuhtanen ja pian 2-vuotias tytär Viola.

Salon-mökillä kuvataan myös syksyllä alkava Vapun televisiosarja Vapun valtakunta.

Lue Vapun ja lapsuudenystävien villeimmät yhteiset muistot ja koko haastattelu Me Naisista 28/ 2014. 

Katso mitä Vapun lapsuudenystävät paljastavat Vapusta videolla!

Lue myös nämä:

Vappu Pimiä: "Tämän miehen kanssa halusin lapsen"

Tällainen on Vappu Pimiän kesähuvila

 Vappu Pimiä: "Olen ollut arkajalka ja hakenut turvaa muista"

Vappu Pimiä: "Olemme jo suunnitelleet vihille karkaamista"

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...