Vappu Pimiä ottaa raskauden hormonityrskyt vastaan melko tolkulla, vaikka välillä vähän itkettääkin. Kuva: Sanoma-arkisto.
Vappu Pimiä ottaa raskauden hormonityrskyt vastaan melko tolkulla, vaikka välillä vähän itkettääkin. Kuva: Sanoma-arkisto.

Juontaja Vappu Pimiä, 36, myöntää, että joskus hänen suunsa eteen pitäisi panna teippi. Mies Teemu Huhtanen on heistä se rauhallisempi osapuoli.

Milloin viimeksi nauroit?

Äsken! Ja aamulla ihanien ystävien ja kollegojen kanssa. Etenkin Pirkka-Pekka Peteliuksen jutuille, hän on hauska mies.

Milloin viimeksi itkit?

Eilen illalla hormoni-itkua, joka kuuluu tähän raskauteen. Itku tulee ihan erilailla, esimerkiksi, jos soppakulho kaatuu.

Itken helposti myös ilosta, kun katson lastani (Viola Ada Agape, 2,5 v). Olen molemman raskauden kanssa huomannut, että tunteet ja aistit ovat herkempinä. Mieskin (Teemu Huhtanen) on ihan kauhuissaan, että mikä nyt taas on. Sanoin, että nyt pitää vain ymmärtää. Ja hänhän ymmärtää, on ihan loistava tässä. Hän on se rauhallisempi osapuoli, joka tasoittaa minua.

Milloin viimeksi ajattelit, että nykyäideillä on helppoa?

En ole koskaan ajatellut niin. Jokainen kokee äitiyden eri tavalla. Lapsen kanssa oleminen on tärkeää, mutta pidän omat harrastukset ja työn. En koe, että äitiys olisi jotenkin hirveän helppoa tai vaikeaa. Yritän olla paras mahdollinen äiti ja opettaa lapsilleni tunnerikkautta.

Kenkuttaa, kun ihmiset valittavat, vaikka meillä on kunnallinen päivähoito ja käsittämättömän hieno järjestelmä. Arvostan, että voimme mennä töihin, jatkaa uraa ja jättää lapsemme hyviin käsiin. Monet pitävät tätä vähän itsestäänselvyytenä ja valittavat, etteivät pärjää äitiysrahalla. Jenkeissä koko äitiysloma odottaminen mukaan lukien on noin kaksi kuukautta.

Arvostan heitä, jotka haluavat jäädä kotiin. Olen itse aloittanut työt ajoissa, ja se on sopinut minulle.

On hyvä, ettei subjektiivista päivähoito-oikeutta rajoitettu. Minun on helpompi viedä isompi lapsi hoitoon, kun teen yksittäisiä työpäiviä. Lapseni viihtyy päiväkodissa. Kolmen viikon tauon jälkeen jouluna hän kysyi heti, että milloin pääsee sinne takaisin. Lapset haluavat olla omanikäisten kanssa, samoin kuin aikuisille on tärkeä oma työyhteisö.

Minulla on edelleen ystäviä, joihin tutuistin tarhassa. On hieno ajatus, että oma lapseni olisi tarhakaverin kanssa tekemisissä vielä 30 vuoden päästä.

Milloin viimeksi suutuit?

Joskus saatan ärähtää lapselleni, että nyt tottelet äitiä. Mutta närkästyin, kun joku sosiaalisessa mediassa taas valitti, että elämä on ihan p:stä, vaikka kaikki oli oikeastaan aika hyvin. Itse ei haluta tehdä asialle mitään.

Milloin viimeksi halasit?

Tänään olen halannut useita ihmisiä. Janne Katajaa, Sami Hedbergiä, Jenni Pääskysaarta, Heikki Paasosta, Pirkka-Pekka Peteliusta…

Milloin viimeksi häpesit?

Itseäni olen hävennyt. Välillä sanon liian suoraan, mihin vaikuttaa myös nämä hormonit. Sanat tulevat ulos väärällä tavalla, eikä ole suodatinta. Juuri arvostelin yhtä tyyppiä, ja hävetti, miksi minun noin piti sanoa. Että pitäisi laittaa jokin teippi suun eteen. Olen aina ollut todella suora, mutta joskus se hävettää.

Milloin viimeksi toivoit, että olisit jossain muualla?

Harvoin sellaista toivon. Yksi päivä oli hirveä räntäloskakeli. Työnsin lasta siinä hirveässä ilmassa ja ajattelin, että voisi sitä olla jossain auringossakin.

Lue myös:

Vappu Pimiä: ”Lenkkeily jäi raskauden takia”

Toista lastaan odottava Vappu Pimiä: ”Olo on kuin neljättä viikkoa kankkusessa”

Vappu Pimiä raskaana: "Koko perhe onnesta sekaisin"

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.