Juontaja ja toimittaja Vappu Pimiä ilahtui, kun hänen vanha villapukunsa palasi kotiin 30 vuoden kierroksen jälkeen.
Juontaja ja toimittaja Vappu Pimiä ilahtui, kun hänen vanha villapukunsa palasi kotiin 30 vuoden kierroksen jälkeen.

Tuntemattoman yhteydenotto teki Vappu Pimiään suuren vaikutuksen.

Muutama viikko sitten tuntematon nainen otti yhteyttä juontaja Vappu Pimiään ja kertoi löytäneensä ullakoltaan lapsen vanhan villapuvun.  

Nainen oli ostanut punertavansävyisen haalarin yli kymmenen vuotta sitten kirpputorilta siltä varalta, että kauniille vaatteelle joskus vielä löytyisi käyttöä, vaikkei puku hänen omille lapsilleen enää mahtunutkaan.

Puku unohtui ullakolle, kunnes nyt siivotessa naisen silmiin osui nimilappu puvun niskassa. Siihen oli sievällä käsialalla kirjoitettu Vappu Pimiä.

”Tunnistin äitini käsialan heti, kun sain puvun käsiini.”

–Tunnistin äitini käsialan heti, kun sain puvun käsiini, Vappu kertoo villapuvusta, jota hän käytti noin parivuotiaana.

– Äitini ompeli meidän lasten vaatteisiin usein kanttinauhoja nimikointia varten. Se oli varmaan tapanakin 1970- ja 80-luvuilla. Nykyään minä itse tuhrin vaan tussilla lasteni etukirjaimet kokolappuun.

Vappu Pimiä kertoi villahaalarinsa tarinan ensimmäiseksi itse Instagramissa.
Vappu Pimiä kertoi villahaalarinsa tarinan ensimmäiseksi itse Instagramissa.

Vanhassa vara parempi

Vappu kertoo olevansa tosi otettu siitä, että tuntematon nainen näki niin paljon vaivaa ja otti häneen yhteyttä.

– Kun sain puvun käsiini, olin ihan, että wau, tämä palaa kotiin 35 vuoden jälkeen, Vappu kertoo.

Vapun jälkeen haalaria käyttivät hänen pienemmät sisaruksensa, sen jälkeen se päätyi ystäväperheeseen ja lopulta kirpputorille. 

Puvun priima kunto on saanut Vapun miettimään kulutuskulttuuria.

– Aikoinaan tavarat on tehty hyvin. Puku on kestänyt vuosikymmeniä, vaikka se on voinut minun ja kahden sisarukseni jälkeen kiertää vaikka kuinka monta huushollia, Vappu sanoo.

– Tosin siskoni väittää muistavansa, että puku kutitti häntä, ehkä se on siksi jäänyt vähälle käytölle, Vappu nauraa.  

Lastenvaatteet kiertoon

Vapun esikoistyttärelle Violalle puku on jo liian pieni, mutta ensi talvena se saa lämmittää kuopus Selmaa.

Lastensa pieneksi jääneet vaatteet Vappu itsekin mielellään kierrättää.

”Tästä muistorikkaasta puvusta en luovu enää ikinä.”

– Ennen kun sain lapsia, kävin kerran vuodessa myymässä kirpputorilla. Nykyään siihen ei ole aikaa ja minulla on tapana lahjoittaa pieneksi jääneitä vaatteita vaikkapa Ensikotiin tai antaa niitä ystävilleni, Vappu kertoo.  

– Tästä pitkän kierroksen tehneestä muistorikkaasta puvusta en kuitenkaan luovu enää ikinä, Vappu sanoo.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos