Me Naiset
|
Essi Myllyoja

Suosikkijuontajat Vappu Pimiä ja Jenni Pääskysaari ovat erilaisia eivätkä edes ystäviä, mutta he luottavat toisiinsa sataprosenttisesti.

Viime syksynä Vappu Pimiä ja Jenni Pääskysaari saivat puhelinsoiton tuotantoyhtiöstä: ”Kiinnostaisiko yhteinen talk show?”

– Emme ole edes ystäviä. Mä koen, että tähän mennessä Vapulla ei ole ollut mulle tarpeeksi aikaa, Jenni sanoo virnistäen.

Jenni on viimeksi vetänyt miljoonayleisön kerännyttä Kadonneen jäljillä -ohjelmaa, ja Vappu Tanssii tähtien kanssa -show’ta, jonka katsojaluvut olivat vielä huimemmat. Suosio yhdistää naisia, mutta muuten he vaikuttavat varsin erilaisilta, toistensa vastakohdilta: Itkettäjä ja naurattaja. Vakava ja hilpeä. Perheenäiti ja ex-rouva. Brunetti ja blondi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naisten yhteinen keskusteluohjelma Korkojen kera starttaa ensi perjantaina. Naisille yhteistä on myös se, että molemmista piti tulla näyttelijöitä. Jenni päätyi radioon jo kesken opintojensa. Vapulle radiotyön ovet eivät avautuneet välittömästi, vaan hän päätyi chat-emännäksi televisioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Sain niin kosintakirjeitä kuin tappouhkauksiakin. Se oli kova ja hyödyllinen koulu tulevaa varten.

Vapun kaksoset

Chat-vuosien kovettamasta nahasta oli hyötyä taas viime syksynä, kun Vappu kohahdutti televisiossa antavassa iltapuvussa. Nyt kohu jo naurattaa, vaikka ensin meinasi päästä itku. Hänestä on ihanaa, että Suomessa on asiat niin hyvin, että hänen rintavakonsa riittää uutiseksi.

– Minä tulen tekemään erittäin mielelläni töitä Vapun rintojen kanssa, Jenni sanoo.

– Niin, sullahan on jo kokemusta kaksosista, Vappu sanoo hekottaen.

Jenniä ja Vappua ärsyttää, että vaikka nainen tekisi tai sanoisi televisiossa mitä tahansa, palaute tulee useimmiten ulkonäöstä. Siksi Jenniä ei edes huvita vastata kysymykseen, aiheuttaako tv-julkisuus ulkonäköpaineita.

Loppuunpalaminen lähellä

Viimeiset pari vuotta Vappu on paiskinut hommia niin, että ystävyyssuhteet ovat olleet koetuksella ja avioliittokin kariutunut. Viime syksy oli kaikkein rankin: päivittäisten radiotöiden lisäksi Vappu juonsi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa ja veti omaa Vappu tähtien kanssa -lähetystä. Päälle tulivat vielä muut juontokeikat. Työpäivät venyivät helposti neljätoistatuntisiksi.

– Loppuunpalaminen oli lähellä. Vaikka olin tosi väsynyt, heräsin joka aamu neljältä enkä saanut enää unta. Silmäpussit alkoivat olla isommat kuin tissit, Vappu kuvailee.

Vappu irtisanoi itsensä vakituisesta työpaikastaan Voicella ja keskittyy tulevan kevään vain hänen ja Jennin keskusteluohjelmaan. Sen jälkeen suunnitelmat ovat auki.

– Olenkin sanonut Vapulle, että hiljennä tahtia ennen kuin palat loppuun, Jenni sanoo.

Jenni jatkaa myös Kadonneen jäljillä -ohjelman tekemistä. Freelancerina epävarmuus on
hänellekin tuttua. Hän on oppinut sietämään sitä huseeraamalla mahdollisimman monella tontilla.

– Välillä työttömyys pelottaa niin, että heilun mahahaavan rajamailla ja välillä taas ajattelen, että totta kai minulle löytyy aina töitä.

Vappu ylistää Jenniä, kolmen lapsen äitiä, ihmenaiseksi. Hän ei ymmärrä, miten saisi sovitettua omaan palettiinsa vielä liudan lapsia. Vappu arvostaa uraäitejä yli kaiken. Hänelle perheen korvaa laaja ystäväpiiri.

Vappu seurustelee helsinkiläisen miehen kanssa. He ovat vanhoja tuttuja, mutta suhde on tuore juttu.

– Olen onnellinen ja voin hyvin. Toivon, että nyt kun olen vähentänyt töitä, myös yksityiselämälle jää enemmän aikaa. Haluaisin itsekin perheen, mutta olen jo 32-vuotias, kohta pitäisi alkaa
tapahtua. Eikä näitä juttuja voi katsoa kellosta: nyt mä käyn kaupassa, sitten perustan perheen, Vappu miettii.

Jenni Pääskysaari

 • Vuonna 1975 syntynyt radiotoimittaja ja tv-juontaja.
 • Naimisissa entisen kollegansa, yritysvalmentaja Henkka Hyppösen kanssa. Kolmen tytön äiti.
 • Tuttu Kiss FM:n aamushowsta ja ohjelmista Yokotai, Ekotähdet, Kadonneen jäljillä.
 • Kirjoittanut teinitytöille suunnatun oppaan Jennin kirja sinulle.
 • Harrastaa tanssia.
 • Katsoo televisiosta muun muassa Putousta ja Mansikkapaikkaa.

Vappu Pimiä

 • Vuonna 1978 syntynyt radiotoimittaja ja tv-juontaja.
 • Tuttu radiokanava Voicelta ja ohjelmista Big Brother Talk Show, Tanssii tähtien kanssa.
 • Seurustelee.
 • Entinen chat-emäntä on vetänyt työkseen myös jumppia.
 • Harrastaa hot joogaa, lenkkeilyä, matkustelua, ruuanlaittoa ja juhlimista.
 • Katsoo televisiosta lähinnä uutiset.
Sisältö jatkuu mainoksen alla