"Rakkaus on elämän eliksiiri, ilman sitä emme pystyisi toimimaan", Vappu Pimiä kuvailee. Kuva: Liisa Valonen
"Rakkaus on elämän eliksiiri, ilman sitä emme pystyisi toimimaan", Vappu Pimiä kuvailee. Kuva: Liisa Valonen

Uusi Maajussille morsian -juontaja Vappu Pimiä tykkäsi ennen pahoista pojista, mutta arvostaa nykyään miehessä kiltteyttä. Vässykkä ei kuitenkaan saa olla. – Miehessä pitää olla vähän nakkikioskitappelijaa.

Juontaja Vappu Pimiälle, 38, maailmassa on yksi romanttinen paikka ylitse muiden: Hermosa Beach Los Angelesissa, Kaliforniassa. Sinne Vappu muutti nykyisen aviomiehensä Teemu Huuhtasen perässä vain puolen vuoden etäsuhteen jälkeen. Lähipiiri päivitteli Vapun valintaa, mutta hän itse päätti olla stressaamatta liikoja.

– Se oli ihanaa aikaa. Hengasimme rannalla, matkustelimme, emmekä voineet pitää näppejämme erossa toisistamme. Epäilijöille sanoin, että tuleehan niitä lentoja Jenkeistä takaisin Suomeen monta kertaa päivässä, Vappu muistelee.

Puolitoista vuotta sitten Vappu teki hieman vastaavanlaisen irtioton myös isojen tv-ohjelmien juontotöistä, sillä hän halusi antaa happea sekä itselleen että katsojille. Hän oli työskennellyt tv-juontajana putkeen melkein kymmenen vuotta. Tv:n sijaan Vappu keskittyi radioon ja erilaisiin ruokaan liittyviin projekteihinsa.

– Olen nauttinut breikistäni vähän liiankin paljon. Onneksi Joonas Hytönen sanoi minulle, että se on terveen ihmisen merkki, Vappu nauraa.

Rakkausfani ja romantikko

Keväällä Vappu palaa juontamaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. Hänet on myös valittu uudeksi Maajussille morsian -juontajaksi. Vapusta on hienoa päästä ohjelman myötä auttamaan muita rakkauden löytämisessä. Hän tunnustautuu rakkausfaniksi ja romantikoksi.

”Teemu on rakkauksistani suurin.”

– Olen rakastanut viittä miestä elämäni aikana. Teemu on rakkauksistani suurin, koska olen saanut hänen kanssaan lapsia. Hän on äärimmäisen hyvä ja älykäs ihminen, joka uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja – ja superkuuma.

Ennen Vappu kertoo rakastuneensa pahoihin poikiin, sittemmin kiltimpiin.

– Silti mies ei saa olla vässykkä, vaan hänessä pitää olla vähän nakkikioskitappelijaa. Ennen ajattelin, että vastakohdat täydentävät toisiaan, nykyään arvostan samankaltaisuutta.

Seksi ilman rakkauttakin on tullut Vapulle tutuksi.

– Eri elämäntilanteissa sitäkin on tullut kokeiltua. Se on toki ihan erilaista, kun ei ole rakastunut. Siinä on erilainen klangi.

Lue lisää Vapun rakkaustunnustuksia Me Naisten numerosta 1/2017.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.