Makwan Amirkhanin elämäkerran luvataan olevan täynnä tunteita: iloa, surua, hikeä, verta ja kyyneleitä. Kuva: Sanoma-arkisto
Makwan Amirkhanin elämäkerran luvataan olevan täynnä tunteita: iloa, surua, hikeä, verta ja kyyneleitä. Kuva: Sanoma-arkisto

Syksyllä julkaistavan teoksen kirjoittaa Big Brother -juontajana tunnettu Mari Sainio.

Makwan Amirkhani -nimellä julkaistava kirja kertoo vapaaottelija Makwan Amirkhanista. Hänen perheensä pakeni sotaa Iranin Kurdistanista, ja kun Makwan oli 4-vuotias, perhe onnistui saamaan turvapaikan Vaasasta.

– Jos ihmiset joskus kokisivat edes muutaman sekunnin sellaista elämää, joka on oikeasti vaikeata, he kiittäisivät Jumalaa joka päivä siitä, että ovat syntyneet Suomeen. Mietin usein aamulenkillä ollessani, kuinka monessa muussa maassa laitetaan metsään valot, jotta ihmiset voivat lenkkeillä pimeään aikaan. Suomessa kaikki on mahdollista, Makwan sanoo tiedotteessa.

”Nuoresta iästäni huolimatta olen kokenut paljon niin siviilissä kuin vapaaotteluiden häkissä.”

Makwan on nyt 29-vuotias ja raivannut tiensä vapaaottelutähdeksi kuuluisassa vapaaottelujärjestössä UFC:ssa. Kirjassaan hän kertoo niin lapsuudestaan Iranissa, urheilumaailmasta ja arjestaan Suomessa. Oma lukunsa on myös hänen suhteensa naisiin.

– Haluan kertoa rehellisesti ja avoimesti kaikille suomalaisille oman tarinani Suomeen tulleena maahanmuuttajana, joka on onnistunut voittamaan vaikeutensa ja elää unelmaansa. Nuoresta iästäni huolimatta olen kokenut paljon niin siviilissä kuin vapaaotteluiden häkissä, Makwan kertoo.

Palkkiorahoilla talo koko suvulle

Elämäkerta julkaistaan alkusyksystä, ja sen kustantavat Fitra Oy sekä Docendo Oy. Kirjan kirjoittaa Big Brother -ohjelman juontajanakin tunnettu Mari Sainio.

Makwan palaa vuoden ottelutauon jälkeen takaisin kehiin maaliskuussa. Viimeisen kahden vuoden aikana Makwan on tienannut työllään noin 200 000 euroa, ja rahoille on tiedossa tarkka sijoituskohde. Makwan kertoi alkuvuodesta Radio Rockin Korporaation haastattelussa, että hän on hiljattain ostanut Turusta tontin.

– Mä rakennan siihen talon mulle, mun äidille ja mun siskon perheelle, että me kaikki ollaan saman katon alla.

Artsi

Vapaaottelija Makwan Amirkhanista elämäkerta: Olen onnistunut voittamaan vaikeuteni ja elän unelmaani

Luin nimittäin aiheeseen liittyvän totuuden täältä Makwan Amirkhan http://makwan-amirkhan.blogspot.fi Kuvassa ylhäällä Imad Amirkhan, tuomittu alaikäiseen sekaantuja ja seksuaalirikollinen, hän myös ollut painija. Seuraavassa mainitun Makwan Amirkhanin veli. Makwan Amirkhan on maahanmuuttaja joka elää suomalaisten hyväuskoisuuden kustannuksella. Amirkhan yritti päteä aiemmin urheilun parissa, mutta ylsi ainoastaan painijana aikuisten piirinmestariksi.Virallisen painiurheilun korkeimmalle...
Lue kommentti
Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.