Janina Fry opiskelee Helsinki Design Schoolissa ja valmistuu kesäkuussa muotisuunnittelijaksi. "Otamme tällaisia tyttöjen yhteisiä pyrähdyksiä arjen keskelle." Kuva: Jonna Öhrnberg
Janina Fry opiskelee Helsinki Design Schoolissa ja valmistuu kesäkuussa muotisuunnittelijaksi. "Otamme tällaisia tyttöjen yhteisiä pyrähdyksiä arjen keskelle." Kuva: Jonna Öhrnberg

Neljän lapsen äiti on palkannut avukseen personal trainerin.

Vanessa Kurri, 39, on aloittanut tänä keväänä kunnonkohotusprojektin.

– Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Viimeiseen 13 vuoteen minulla ei oikein ole ollut aikaa panostaa hyvinvointiini, kun olen mennyt lapset edellä, hän kertoi saapuessaan UIT:n Soitellen Soteen! -revyyn kutsuvierasensi-iltaan Linnanmäen Peacock-teatteriin.

Vanessa esiintyi itsekin viime vuonna UIT:n riveissä Kivaa ja korkealta! -esityksessä.

– Kyllä siitä jäi kipinä esiintymiseen. Vielä en ole keksinyt, mitä tekisin seuraavaksi. Olisi kenties kiva esiintyä lisää ja ennen kaikkea löytää se ikioma juttu.

Vanessa on palkannut kuntoprojektinsa tueksi personal trainerin. Hän aikoo panostaa monipuoliseen liikuntaan ja erityisesti lempilajinsa golfin pelaamiseen. Ruokavaliota ei tarvitse rukata.

– Etsin hyvää oloa ensisijaisesti liikunnan kautta. Yksin en tähän pystyisi.

Silkkihäät edessä

Vanessa ja Jokerit-jääkiekkojoukkueen general managerina työskentelevä Jari-puoliso viettivät kesähäitään Porvoossa kaksitoista vuotta sitten, 17. heinäkuuta 2004. Tänä vuonna vuorossa ovat silkkihäät.

– Ai niin tosiaan. No, kaipa me jotenkin sitä juhlistamme. Pääasia, että saamme olla lomalla ja yhdessä koko perhe, ensi vuoden alussa 40 vuotta täyttävä.

Vanhin tytär Odessa on jo 13-vuotias, Alissa, 10, Paulus, 8, ja Isla, 3. Perhe aikoo viettää kesää sekä kaupungissa että mökillä.

– Kun Jarikin on lomalla, meillä on vihdoin aikaa toisillemme ja perheelle, Vanessa iloitsi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.