Janni Hussi kertoo Selviytyjät-jaksossa pelkäävänsä, että ohjelma nostaa hänen vanhat, sairaat ajattelumallinsa pintaan.

Janni Hussi kertoo tämän viikon Selviytyjät-jaksossa syömishäiriöstään. Hän kertoo sairastaneensa kaksi vakavaa syömishäiriötä. Ensimmäisen kerran hän sairastui kuudennella luokalla.

– Mä vaan lopetin syömisen. Saatoin keskellä yötä herätä vain seisomaan sängyn viereen, koska se kulutti enemmän kaloreita kuin nukkuminen tai makaaminen. Koulun välitunneilla mä kävin punnertamassa ja tekemässä vatsalihaksia vessassa. Se oli semmosta pakonomaista painon kyttäämistä. Mä kävin monta kertaa päivässä vaa'alla, Janni kertoo jaksossa.

Janni kertoo ohjelmassa myös pelkäävänsä, että Selviytyjät-kokemus nostaa hänen vanhat ajattelumallinsa pintaan. Kilpailijat saavat saarella ainoastaan riisiä, jauhoja ja vettä. Määrät ovat todella pieniä ja lähes kaikki kilpailijat kärsivät jatkuvasta nälästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Joutuu olemaan mielen kanssa skarppina. Tällä hetkellä ajatus siitä, että mä laihdun, ahdistaa. Se on pelottava ajatus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Syömishäiriö on sairaus siinä, missä vaikka alkoholismikin. Mä en voi antaa sille pikkusormea, koska sitten se vie mut mukanaan.

Fitness ei tehnyt hyvää

Janni on puhunut syömishäiriöstään avoimesti aikaisemminkin. Vuonna 2016 hän kirjoitti blogiinsa ymmärtäneensä, miten sairaita hänen ajatuksensa ovat olleet.

– Ihan järkyttävää, että jo tuossa iässä olen ajatellut moisia juttuja. Tuolloin minun olisi vielä pitänyt nauttia lapsuudestani ja leikkiä pihalla kurppaa naapurin lasten kanssa. Mieleni oli kuitenkin sairastunut, Janni kirjoitti.

”Olin niin omassa fitnesskuplassani, että joka kerta peilin ohi kulkiessa tarkistin, olenko kehittynyt.”

Jossain vaiheessa Jannin häiriintynyt suhde ruokaan ja treenaamiseen alkoi palautua terveemmäksi, mutta vuonna 2009 Janni alkoi oireilla uudelleen. Hän aloitti tuolloin treenaamaan fitnesskilpailuita varten. Janni treenasi useita kertoja päivässä ja noudatti kurinalaista ruokavaliota.

Rankimpina aikoina Janni kertoo urheilleensa ”järkyttäviä” tuntimääriä viikossa ja syöneensä kolme rahkapurkkia päivässä. Tämä johti siihen, että riutumisen vastapainoksi hän saattoi ahmia joskus kerralla 6 000 kaloria.

– Mieleni oli aivan sekaisin. Olin niin omassa fitnesskuplassani, että joka kerta peilin ohi kulkiessa tarkistin, olenko kehittynyt. Ovatko vatsalihakseni paremmin näkyvissä, ovatko reiteni kiristyneet. Sosiaaliseen mediaan lisäsin aina iloisia kuvia, kuntokuvia ja kuvia omasta parsakaaliannoksesta häshtägeinä tietysti #fitnesslife ja #elämäonihanaa. Todellisuus oli kuitenkin aivan muuta, kuin mitä annoin ymmärtää. Olin onneton ja väsynyt. En jaksanut kiinnostua mistään, olin flegmaattinen ja ahdistunut, Janni kirjoitti blogissaan vuonna 2016.

Me Naiset ja Selviytyjiä esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Vierailija

On kuultu tooooooodella monta kertaa nämä seisomiset keskellä yötä. Ei ilmeisesti muuta kerrottavaa kuin samat vuosia vanhat tarinat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla