"Nykyään ihmiset antavat liian helposti periksi", Pekka Hyysalo mietti Me Naisten haastattelussa. Kuva: Panu Pälviä
"Nykyään ihmiset antavat liian helposti periksi", Pekka Hyysalo mietti Me Naisten haastattelussa. Kuva: Panu Pälviä

Yksi lasku johti vakavaan aivovammaan ja neliraajahalvaukseen. Pekka Hyysalo päätti kuitenkin taistella.

Ex-freestylelaskija Pekka Hyysalo, 24, on valittu Vuoden positiivisimmaksi ihmiseksi. Valinnan teki Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati. Raadin mielestä Pekka on hyvä esimerkki siitä, miten ihminen voi rankoissakin olosuhteissa valita itse tapansa tarkastella elämää.

Lupaava freestylelaskija vammautui vuonna 2010 hiihtomäessä, kun hän lensi hyppyrin alastulon ohi, kaatui ja löi päänsä rinteeseen.

Pekka selvisi hengissä, mutta onnettomuus johti vakavaan aivovammaan ja neliraajahalvaukseen. Lääkäreiden ennusteet toipumisesta olivat synkät. Aluksi läheisille kerrottiin, että Pekkaan ei välttämättä saada enää merkityksellistä yhteyttä, ja hän voi jäädä vuode­potilaaksi.

– Mietin silloin, pitäisikö vain takertua itsesääliin. Samalla kuitenkin ajattelin, että jos jään luuseriksi, en ole mitään, Pekka kertoi Me Naisten haastattelussa joulukuussa 2013.

Pekka päätti taistella ja pääsi jaloilleen reilussa puolessa vuodessa, ja 11 kuukauden kuntoutuksen jälkeen hän nousi takaisin suksille. Viimeisen vuoden aikana Pekka on puhunut paljon onnettomuudestaan ja tahdonvoiman merkityksestä. Hän perusti myös Fight Back -yhteisön, jonka tarkoitus on kerätä rahaa loukkaantuneiden kuntouttamiseen.

– Olen lopettanut pikkujuttujen murehtimisen. Erittäin hyvä keino selvitä on, että opettelee nauramaan itselleen, Pekka sanoi Me Naisten haastattelussa.

Pekan tavoite on juosta New Yorkin maraton seitsemän vuoden kuluessa. 6. syyskuuta hän järjestää 2,6 kilometrin juoksukilpailun Turussa.

Lue Pekan haastattelu täältä:

Vammautunut freestylelaskija Pekka Hyysalo: "Olen lopettanut pikkujuttujen murehtimisen"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!