"Nykyään ihmiset antavat liian helposti periksi", Pekka Hyysalo mietti Me Naisten haastattelussa. Kuva: Panu Pälviä
"Nykyään ihmiset antavat liian helposti periksi", Pekka Hyysalo mietti Me Naisten haastattelussa. Kuva: Panu Pälviä

Yksi lasku johti vakavaan aivovammaan ja neliraajahalvaukseen. Pekka Hyysalo päätti kuitenkin taistella.

Ex-freestylelaskija Pekka Hyysalo, 24, on valittu Vuoden positiivisimmaksi ihmiseksi. Valinnan teki Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati. Raadin mielestä Pekka on hyvä esimerkki siitä, miten ihminen voi rankoissakin olosuhteissa valita itse tapansa tarkastella elämää.

Lupaava freestylelaskija vammautui vuonna 2010 hiihtomäessä, kun hän lensi hyppyrin alastulon ohi, kaatui ja löi päänsä rinteeseen.

Pekka selvisi hengissä, mutta onnettomuus johti vakavaan aivovammaan ja neliraajahalvaukseen. Lääkäreiden ennusteet toipumisesta olivat synkät. Aluksi läheisille kerrottiin, että Pekkaan ei välttämättä saada enää merkityksellistä yhteyttä, ja hän voi jäädä vuode­potilaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mietin silloin, pitäisikö vain takertua itsesääliin. Samalla kuitenkin ajattelin, että jos jään luuseriksi, en ole mitään, Pekka kertoi Me Naisten haastattelussa joulukuussa 2013.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pekka päätti taistella ja pääsi jaloilleen reilussa puolessa vuodessa, ja 11 kuukauden kuntoutuksen jälkeen hän nousi takaisin suksille. Viimeisen vuoden aikana Pekka on puhunut paljon onnettomuudestaan ja tahdonvoiman merkityksestä. Hän perusti myös Fight Back -yhteisön, jonka tarkoitus on kerätä rahaa loukkaantuneiden kuntouttamiseen.

– Olen lopettanut pikkujuttujen murehtimisen. Erittäin hyvä keino selvitä on, että opettelee nauramaan itselleen, Pekka sanoi Me Naisten haastattelussa.

Pekan tavoite on juosta New Yorkin maraton seitsemän vuoden kuluessa. 6. syyskuuta hän järjestää 2,6 kilometrin juoksukilpailun Turussa.

Lue Pekan haastattelu täältä:

Vammautunut freestylelaskija Pekka Hyysalo: "Olen lopettanut pikkujuttujen murehtimisen"

Sisältö jatkuu mainoksen alla