Laulaja Petra Gargano on välillä joutunut pohtimaan uravalintaansa. ”Tunnen tekeväni parempaa musaa kuin ikinä, mutta en ole päässyt näyttämään, mitä osaan”, hän sanoo. Kuva: Petri Aho
Laulaja Petra Gargano on välillä joutunut pohtimaan uravalintaansa. ”Tunnen tekeväni parempaa musaa kuin ikinä, mutta en ole päässyt näyttämään, mitä osaan”, hän sanoo. Kuva: Petri Aho

Laulaja Petraa jännitti matkustaa Vain elämää -tv-sarjan kuvauksiin Espanjaan:  – Mietin etukäteen saankohan nukuttua, kun adrenaliini virtaa ja koko ajan tulee uusia tilanteita ja pitää elää hetkessä.

Espanjan illat eivät tammikuussa olleet mitenkään erityisen lämpimät, mutta se ei tunnelmaa latistanut, kun Vain elämää -tv-sarjan uutta kautta kuvattiin ensimmäistä kertaa tutun Satulinnan ulkopuolella.

– Oli superihanaa olla mukana ohjelmassa ja päästä Suomen pimeydestä valoon ja vihreyden keskelle, laulaja Petra Gargano, 31, muistelee viikkoa.

Tällä viikolla käynnistyvällä kaudella nähdään Petran lisäksi Olli Lindholm, Laura Voutilainen, Irina, Nikke Ankara, Samu Haber ja Robin.

Petra kertoo porukan naisten henganneen viikon aikana paljon yhdessä, sillä elämäntilanne yhdisti heitä.

– Kun on kolme naislaulajaa, joilla kaikilla on lapsia, niin arvaahan se, mistä silloin puhutaan.

Entuudestaan Petra tunsi Irinan parhaiten, ja Laura Voutilaisesta paljastui hänelle kuvausten aikana ihan uusia puolia.  

– Laura oli ihana, huolehtiva ja äidillinen hahmo. Hän oli aiemmin jäänyt minulle etäiseksi, vaikka laulajana olen katsonut häntä aina ylöspäin.

Viikon hienoimpia hetkiä oli, kun Petra kuuli omaa musaansa esitettävän.

– Tiktak teki neljä levyä, minä olen tehnyt kolme. Tuntui vaan niin hienolta, kun joku oli valinnut laulun soolouraltani. Kannan sitä mukanani pitkään.

Töyssyinen ura

Petran soolouran varrelle on mahtunut monta pettymystä. Vaikka hän on  julkaissut kolme levyä omalla nimellään, moni muistaa hänet edelleen parhaiten laulajana tyttöbändi Tiktakista, joka hajosi jo kymmenen vuotta sitten.

– Tunnen tekeväni parempaa musaa kuin ikinä ja olen rakentanut soolouraani pala palalta, mutta mitään ei tapahdu. Se turhauttaa; tuntuu, että huudan, mutta kukaan ei kuule, Petra sanoo.

"Se turhauttaa; tuntuu, että huudan, mutta kukaan ei kuule."

Tiktakin valtava menestys vuosituhannen alussa onkin varmasti ollut jonkinlainen taakka hänen soolouralleen.

– Tiktakin jälkeen odotukset olivat valtavat, ja kun ne eivät heti 100-prosenttisesti täyttyneet, tunnen, etten ole saanut edes tilaisuutta näyttää, mitä osaan, hän sanoo.

Suurimpina pettymyksen hetkinäkin Petra on kuitenkin ollut varma, ettei hänen ammatinvalintansa ole väärä.

– Olen joutunut punnitsemaan omia motiivejani, miettimään teenkö musaa esimerkiksi vain, koska tarvitsen selkääntaputusta. Mutta ei. Teen musiikkia musiikin takia ja sydämestäni ja kunnianhimolla. Mutta taito ja osaaminen pelkästään eivät alalla riitä, tarvitaan myös pieni määrä tuuria, hän sanoo.

Kotoa on onneksi löytynyt aina tukea. Rumpalimies Mauro Gargano ymmärtää vaimonsa palon musiikkiin.

– Jos mieheni olisi toisella alalla, hän olisi jo ajat sitten ehdottanut, että hakisin oikeita töitä, Petra nauraa. 

Äiti valvoo

Petralle musiikin tekeminen on ykkösjuttu, mutta on hän ehtinyt paljon muutakin. Kemianopinnot yliopistolla ovat loppusuoralla, gradun Petra aikoo jättää tarkistettavaksi vielä tänä keväänä.

Ja sitten on tietenkin Noel-poika, jonka syntymä kolme vuotta sitten mullisti Petran elämän.

– En ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään äidillisenä tyyppinä, mutta sitten sain jotain niin ihanaa, jota en ollut osannut kaivatakaan, Petra kertoo.

Noel oli helppo vauva, mutta Petralle elämänmuutos oli suuri.

– En ehkä osannut olla itseni kanssa, kun olin 13-vuotiaasta asti tehnyt töitä ja yhtäkkiä jäin kotiin vauvan kanssa, hän sanoo.

"Kävin ylikierroksilla ja havahduin vauvan jokaiseen pieneen äännähdykseen."

Kun lapsi tuhisi tyytyväisenä, nuori äiti valvoi.

– Kävin ylikierroksilla ja havahduin vauvan jokaiseen pieneen äännähdykseen. Se meni ihan överiksi. Kun ei ollut puoleentoista viikkoon nukkunut, näin ja kuulin kummallisia asioita, Petra kertoo.

Unettomuudesta kärsinyt Petra joutui kierteeseen, jossa stressasi jo illalla seuraavaa yötä: Mitä jos uni ei nytkään tule? Miten selviän näillä silmillä yksin vauva kanssa seuraavasta päivästä?

Lopulta Petra sai unettomuuteen apua lääkäriltä.

– Koska inhoan lähtökohtaisesti lääkkeitä, minun oli vaikea pyytää apua ja ottaa sitä vastaan.

– Lääkkeitä ei kuitenkaan kannata vastustaa ryppyotsaisesti. Uskon, että minunkin kohdalla oli tärkeintä saada unettomuuden kierre katkaistua. Elämä näytti ihan erilaiselta muutaman nukutun yön jälkeen, hän sanoo. 

"Tärkeintä saada unettomuuden kierre katkaistua."

Nykyään Petra ei enää valvo öitään, mutta myöntää, että Vain elämää -sarjan kuvauksiin lähteminen vähän jännitti: 

– Mietin etukäteen, että saankohan nukuttua, kun adrenaliini virtaa ja koko ajan tulee uusi tilanteita ja pitää elää hetkessä, mutta nukuin kivitalossamme kuin tukki, Petra kertoo.

Petran kokoelmalevy Päiväkirjat 2007–2017 ilmestyi pe 21.4. Vain elämää -tv-sarjan uusi kausi käynnistyi Nelosella samana päivänä.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.