Roope Salmisella on synnynnäinen sydänvika. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio Video: Radio Suomipop
Roope Salmisella on synnynnäinen sydänvika. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio Video: Radio Suomipop

– Jani Sieviselläkin on se, ja sekään ei ole kuollut. Lohduttaudun sillä, että periaatteessa siihen ei pitäisi delaa, Roope Salminen sanoi Radio Suomipopilla.

Laulaja-näyttelijä Roope Salminen, 26, kertoi Radio Suomipopin haastattelussa, ettei anna synnynnäisen sydänvian vaikuttaa liikaa elämäänsä. Roopella on todettu supraventrikulaarinen takykardia, mikä aiheuttaa sen, että Roopen sydän lyö normaalia nopeampaa tahtia. Se voi aiheuttaa myös sydämen rytmihäiriöitä. 

– Se on oireillut aikuisiällä muutamia kertoja – tullut yhden kerran myös keikalla. Mutta se on periaatteessa ihan hallussa pidettävissä, jos eläisi tasaisesti ja nukkuisi hyvin, Roope kertoi radiohaastattelussa.

2800889

Roope myöntää, että viime aikoina hänellä on ollut sen verran kiire, että tasaista elämänrytmiä ei ole ollut helppo noudattaa. Sydänvika ei kuitenkaan pelota häntä.

Jani Sieviselläkin on se, ja sekään ei ole kuollut. Lohduttaudun sillä, että siihen ei periaatteessa pitäisi delaa.

”Olisi mun mielestä tyhmä valinta, jos mä eläisin 75-prosenttisesti.”

Roopen mukaan hänestä ei myöskään tarvitse olla huolissaan. Hän sanoo nukkuvansa hyvin aina ennen keikkoja ja välttelee krapulassa riehumista lavalla.

– En halua antaa sen rajoittaa itseäni. Ihminen elää kuitenkin vain kerran! Olisi mun mielestä tyhmä valinta, jos mä eläisin 75-prosenttisesti enkä tekis sydänvian takia kaikkia siistejä juttuja elämässä.

Dr.tol

Vakava sairaus ei estä Roope Salmista elämästä täysillä: ”Ihminen elää vain kerran”

Kohtaukset ovat yleensä kiusallisia, mutta vaarattomia. Pieni osa häiriöistä saattaa varsinkin sydänsairauden yhteydessä aiheuttaa tajunnanhäiriöitä tai pitkittyessään muuttua hengenvaarallisiksi. Käsittääkseni Salmisella ei ole sydänsairautta sydämen rakenteellisen vian lisäksi. Kaikesta ne lehdet koittavat juttuja repiä.."Vakava sairaus ei estä..."
Lue kommentti
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...