Roope Salmisella on synnynnäinen sydänvika. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio Video: Radio Suomipop
Roope Salmisella on synnynnäinen sydänvika. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio Video: Radio Suomipop

– Jani Sieviselläkin on se, ja sekään ei ole kuollut. Lohduttaudun sillä, että periaatteessa siihen ei pitäisi delaa, Roope Salminen sanoi Radio Suomipopilla.

Laulaja-näyttelijä Roope Salminen, 26, kertoi Radio Suomipopin haastattelussa, ettei anna synnynnäisen sydänvian vaikuttaa liikaa elämäänsä. Roopella on todettu supraventrikulaarinen takykardia, mikä aiheuttaa sen, että Roopen sydän lyö normaalia nopeampaa tahtia. Se voi aiheuttaa myös sydämen rytmihäiriöitä. 

– Se on oireillut aikuisiällä muutamia kertoja – tullut yhden kerran myös keikalla. Mutta se on periaatteessa ihan hallussa pidettävissä, jos eläisi tasaisesti ja nukkuisi hyvin, Roope kertoi radiohaastattelussa.

2800889

Roope myöntää, että viime aikoina hänellä on ollut sen verran kiire, että tasaista elämänrytmiä ei ole ollut helppo noudattaa. Sydänvika ei kuitenkaan pelota häntä.

Jani Sieviselläkin on se, ja sekään ei ole kuollut. Lohduttaudun sillä, että siihen ei periaatteessa pitäisi delaa.

”Olisi mun mielestä tyhmä valinta, jos mä eläisin 75-prosenttisesti.”

Roopen mukaan hänestä ei myöskään tarvitse olla huolissaan. Hän sanoo nukkuvansa hyvin aina ennen keikkoja ja välttelee krapulassa riehumista lavalla.

– En halua antaa sen rajoittaa itseäni. Ihminen elää kuitenkin vain kerran! Olisi mun mielestä tyhmä valinta, jos mä eläisin 75-prosenttisesti enkä tekis sydänvian takia kaikkia siistejä juttuja elämässä.

Dr.tol

Vakava sairaus ei estä Roope Salmista elämästä täysillä: ”Ihminen elää vain kerran”

Kohtaukset ovat yleensä kiusallisia, mutta vaarattomia. Pieni osa häiriöistä saattaa varsinkin sydänsairauden yhteydessä aiheuttaa tajunnanhäiriöitä tai pitkittyessään muuttua hengenvaarallisiksi. Käsittääkseni Salmisella ei ole sydänsairautta sydämen rakenteellisen vian lisäksi. Kaikesta ne lehdet koittavat juttuja repiä.."Vakava sairaus ei estä..."
Lue kommentti