Kommentoi, pitävätkö väitteet paikkansa sinun kohdallasi!

Väittämiä kommentoimassa siskokset Pauliina "Pami" Oksanen, 32, Katriina Ranne, 29, ja Aino Ranne, 22. Pauliina on perheen esikoinen, Katriina keskimmäinen ja Aino kuopus. Lisäksi sisaruskatraaseen kuuluvat Milla, 24, ja Salla, 26.

Väite: Kuopus on seikkailija ja etsii extreme-kokemuksia.
Aino: On minussa seikkailijaa, mutta jään tempauksissa Millan varjoon.
Pauliina: Missä se nytkin on?
Katriina: Hollannissa purjehtimassa. Viimeksi Milla hyppäsi 150 metrin benjin, vaikka hyppytorni oli aiemmin sekä syttynyt tuleen että räjähtänyt. Aino on varovaisempi.
Aino: Kesällä olimme kämppikseni kanssa liftaamassa Euroopassa. Lähdimme ilman rahaa ja suunnitelmia. Tapasimme älyttömän kivoja ihmisiä. Esimerkiksi Bremenissä tapasimme paikallisen miehen, joka pyysi meidät kotiinsa kahville ja kertoi meille kaupungista.

Väite: Esikoisia painavat vastuu, velvollisuudet ja stressi.
Pauliina: Olen tosi säntillinen ja vähän kontrollifriikki. Yritän viimeiseen asti itse, enkä pyydä helpolla apua.
Aino: Mutta Enni-tyttären myötä Pami on rentoutunut.
Katriina: Pami yrittää urheilla joka viikko tasan 3,5 tuntia, ei niin paljon kuin hän ehtii, jaksaa tai haluaa. Pami merkkaa tunnollisesti kalenteriin kaikki urheiluun käytetyt puolituntiset ja stressaa, jos ei pysy aikataulussa. Lisäksi jumppatuokion pitää alkaa aina tasalta tai puolelta, kello 18 tai 18.30.
Pauliina: Välillä otan paineita, että pitäisi tehdä sitä ja tätä. Hyödynnän työmatkatkin bussissa lukemalla kielioppikirjaa tai kuuntelemalla äänikirjoja.
Katriina: Pami ei myöskään suostunut laulamaan karaokea ennen kuin oli käynyt vuoden laulutunneilla. Pami suorittaa vähän kaikkea.
Pauliina: Kiinnostun monesta asiasta täysillä, mutta koen, etten ole missään tarpeeksi hyvä.

Väite: Vanhemmat eivät koskaan kohtele lapsiaan tasavertaisesti.
Katriina: Asiat eivät mene ikinä reilusti, eikä kaikkea voi jakaa ja laskea. Milla sai maastopyörän, kun taas äidillä oli enemmän aikaa piirtää minun ja Pamin kanssa. Nykyään meillä on niin eri elämäntilanteet, ettei kadehtimiselle ole syytä. Esimerkiksi Enni on aivan ihana lapsi, mutten itse haluaisi olla vielä äiti.

Väite: Kuopus pääsee helpommalla ja on perheen lellikki.
Aino: Minulla ei ollut lapsena kauheasti rajoja. Äiti ei kai jaksanut enää stressata, kun neljän kanssa oli jo mennyt hyvin. Oikeastaan siskot ovat minut kasvattaneet. Olisin halunnut pikku­sisaruksia, jotta olisin voinut jakaa samaa jollekin.
Katriina: Lapsena leikimme olympialaisia ja annoimme Ainon aina voittaa. Juoksukisassa muut kaatuilivat viime metreillä, että Aino ehti ensin maaliin.
Aino: En tunne, että minua olisi lellitty. Päinvastoin, olen aina käyttänyt vaatteet viidennen kerran. Tosin ei se ole haitannut. Mummon hautajaisiin äiti pakotti ostamaan uudet kengät, vaikka olisin halunnut kulkea Millan vanhoissa. Niissä oli hieno tähtikuvio.
Katriina: Varmaan vasta, kun vanhemmat tajusivat, että Ainokin muuttaa pois kotoa, tuli se ”voi meidän pikkuista” -vaihe.

Millaisia kokemuksia sinulla on sisaruudesta? Osallistu keskusteluun!

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...