"Kreiseimmät hetket vietettiin maskihuoneessa. Siellä naurettiin niin paljon, ettei meikkaamisesta meinannut tulla mitään", Virve kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Kreiseimmät hetket vietettiin maskihuoneessa. Siellä naurettiin niin paljon, ettei meikkaamisesta meinannut tulla mitään", Virve kertoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Virve Rostin ennakkoluulot nuorempia artisteja kohtaan saivat huutia Vain elämää -ohjelman kuvauksissa. – Olimme kaikki samalla viivalla.

Huippusuositussa Vain elämää -ohjelmassa mukana oleva laulaja Virve Rosti myöntää, että hänellä oli joitakin ennakkoluuloja nuorempia laulajia kohtaan.

– Olin olevinani tällainen vanha konkari. Luulin, että esimerkiksi Sanni on pissis, enkä viitsinyt kuunnella hänen biisejään. Minulla oli vähän vähättelevä asenne, ettei tuollaisella 22-vuotiaalla tytöllä voi olla mitään tajua mistään. On hienoa, että ennakkoluulot saivat Satulinnassa kylmää kyytiä: Sanni on mieletön lahjakkuus, ja itse asiassa hänen kappaleestaan tuli minulle kaikkein rakkain, Virve kertoi ohjelman neljännen kauden lanseerausristeilyllä Eckerö Linen Finlandia-aluksella.

Kemiat kohtasivat kollegojen kesken saman tien.

– Minua pelotti laulujen oppiminen ja se, miten versioni otetaan vastaan. Heti ensimmäisen päivän jälkeen tiesin, että tämä on mahtava juttu. Meillä synkkasi tosi hyvin, Virve iloitsee.

Hänen mukaansa parasta oli, että kaikki olivat samalla viivalla.

– Minulla on kilometrejä takana: olen tehnyt vuosien varrella 5000 keikkaa. Sanni on tehnyt sata keikkaa, mutta tuollaisilla seikoilla ei ollut mitään väliä.

Virve löysi yhteisen sävelen nopeasti myös räppäri VilleGallen kanssa.

– Ville on sellainen vempula. Hänellä on iso sydän ja hän on vanha sielu – positiivisessa merkityksessä. Sanoin, että Ville voisi olla ikänsä puolesta poikani. Ja nauroin, että itse asiassa voisi ollakin, koska 80-luku on vähän hämärän peitossa, Virve vitsailee.

Vain elämää -ohjelma alkaa Nelosella perjantaina 18.9.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...