Chisu eli Christel Sundberg sai lapsen lokakuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg
Chisu eli Christel Sundberg sai lapsen lokakuussa 2014. Kuva: Jonna Öhrnberg

Varo jaksopaljastuksia! Chisun piti tehdä raskaustesti kahdesti, jotta hän uskoi uutiset.

Huomenna Vain elämää -ohjelmassa vietetään Chisun päivää. Nelosen julkaisemassa ennakkovideossa muusikko paljastaa, miten sai tietää olevansa raskaana.

Chisu sai esikoisensa vajaat kaksi vuotta sitten. Lapsen isä on valo- ja lavastussuunnittelija Mikki Kunttu.

Raskauden paljastuminen tulee puheeksi erään Chisun New Yorkissa kirjoittaman kappaleen kohdalla (älä katso videota, jos et halua kappaleen paljastuvan etukäteen). Chisu kertoo olleensa matkalla raskaissa tunnelmissa.

– Siellä oli hirveä lumimyrsky joka toinen päivä, ja mä olin jotenkin odottanut sellaista, että New York ja mahtavaa, Chisu muistelee.

– Sit mä jotenkin vaan lukkiuduin sinne mun hitsin yksiöön ja et nyt tässä on jotain pielessä. Itse asiassa siellä sain tietää, että mä oon raskaana.

”Lukkiuduin sinne mun hitsin yksiöön.”

Chisun tuttu epäili raskautta, ja vaikka laulaja itse ei siihen uskonut, kävi hän ostamassa raskaustestin. Chisu demonstroi jaksossa Vain elämää -kollegoilleen, kuinka hän tuijotti tulosta äimistyneenä.

– Onneksi niissä on yleensä aina kaksi niitä testejä. Mä tein uudelleen sen testin, ja sit mä oon edelleen... Mä otin kuvan ja laitoin sille frendille, et mitä tää nyt tarkoittaa. Et oonks mä nyt vai enks mä oo?

Olihan hän.

Jos haluat nähdä tarinan jo ennen perjantain jaksoa, voit katsoa sen tältä videolta:

2748886
Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.