Jörn Donner ja Lenita Airisto ovat Vesa-Matti Loirin vieraat sunnuntain Loirinuotiolla-jaksossa. Kuva: Nelonen
Jörn Donner ja Lenita Airisto ovat Vesa-Matti Loirin vieraat sunnuntain Loirinuotiolla-jaksossa. Kuva: Nelonen

Molemmilla välit lapsiin katkesivat eron jälkeen.

Näyttelijä-muusikko Vesa-Matti Loiri ja kirjailija-ohjaaja-poliitikko Jörn Donner puhuvat seuraavassa Loirinuotiolla-jaksossa lapsistaan. Veskulla on viisi lasta, joista vanhin kuoli auto-onnettomuudessa 90-luvulla. Jörnilla lapsia on kuusi.

Vesku kyselee Jörniltä, onko hän tuntenut huonoa omaatuntoa, kun ei ole ollut mukana vanhempien lastensa elämässä oikeastaan ollenkaan.

– Se on vähän monimutkaisempi tarina. Kun erosimme ekan vaimoni kanssa, hänestä tuli hyvin katkera ja hän kielsi kaikki kontaktit. Olin siihen aikaan paljon Ruotsissa ja päätin sitten olla ottamatta yhteyttä. He kasvoivat täysin ilman mun vahtimista, kontrollia ja sosiaalista yhdessäoloa, Jörn kertoo.

Jörnin mukaan hän ei varsinaisesti ole potenut huonoa omaatuntoa, koska tilanne oli niin vaikea.

– Tietysti voisin jälkeenpäin katua, etten yrittänyt enempää. Kun kerran soitin, etten ole saanut tavata lapsiani kesällä, hän sanoi, että soita poliisille. En sen jälkeen enää viitsinyt yrittää.

Vesku kertoo, että hänellä on samankaltaisia kokemuksia lastensa Joonaksen ja Jennin kanssa.

– Mä en saanut muutamaan vuoteen Jenniin ja Joonakseen yhteyttä. Aina kun soitin, ne oli jossain muualla. Mutta sitten lapset tulivat itse määrätyssä iässä soittelemaan mun ovikelloa, ja asia hoitui sillä tavalla, Vesku kertoo.

– Tällaista on elämä, Jörn toteaa.

Loirinuotiolla sunnuntaisin Nelosella klo 20.

Lue myös:

Lenita Airisto kiihkeästä suhteestaan Vesa-Matti Loiriin: ”Testosteroni tuli korvistakin ulos”

Michael Monroe: ”Tästä syystä en halua lapsia”

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.