Krista Siegfrids. Kuva: Jonna Öhrnberg
Krista Siegfrids. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tyttöjen ulkonäköpaineista huolestunut Krista Siegfrieds julkaisi Facebookissa itsestään alusvaatekuvia.

Laulaja Krista Siegfrids, 28, jakoi Facebook-sivuillaan valokuvaaja Nadi Hammoudan ottamat sensuellit kuvat. Upeissa mustavalkoisissa kuvissa Krista poseeraa alusvaatteisillaan.

Kuvien yhteyteen Krista on kirjannut kauniin ajatuksen, joka kuuluu suomennettuna näin: "Kaikille teille tytöille, jotka luulette olevanne lihavia, koska ette ole nollakokoa: Te olette kauniita, yhteiskunta on ruma."

 

Kristan kuvat herättävät paitsi ansaittua ihailua ja kannustavaa kateutta (Kyllä tuollaisesta kropasta saa olla ylpeä! Pakko lähteä tästä itsekin treenaamaan!) myös pari vilpitöntä kysymystä:

1. Miksi Krista kiehnää kuvissa alushoususillaan? Onko hänestä tullut Calvin Kleinin alusvaatemalli? Ovatko nämä kyseisen alusvaatemerkin mainoskuvia vai mitä niillä viestitään?

2. Puhuvatko upeat kuvat ja niiden yhteyteen laitettu aforismi aivan samaa kieltä? Pitäisikö näiden kuvien siis jotenkin lohduttaa tyttöjä ja naisia, jotka potevat vatsamakkaroitaan? Onko näiden kuvien siis tarkoitus vähentää ulkonäköpaineita – ei luoda niitä lisää?

 

Toukokuussa Krista jakoi Instagramissa itsestään lavakuvan, jossa hän seisoo takapuoli kameraan päin. Kuva oli omistettu kaikille "vihaajille", jotka ovat arvostelleet hänen ulkonäköään.

"Tämä kuva on omistettu vihaajille. Minulla ei ole housuja, enkä aiokaan pukea niitä. Jos seuraat minua, sinun on vain katsottava tätä takapuolta, jota haukut läskiksi", Krista kirjoitti kuvansa yhteyteen.

Myöhemmin Krista kertoi Ilta-Sanomille halunneensa kuvalla näpäyttää erityisesti nuorten naisten ulkonäköä arvostelevia.

Lue myös:

Krista Siegfrids: "Olen onnellinen siitä, että olen elossa"

Krista Siegfrids lipsautti salaisuuden

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta