"Ruisrock on paras festari pääkaupunkiseudun ulkopuolella", sanoi Turun Ruissalossa lauantaina esiintynyt Iisa. Kuva: Sakari Majantie
"Ruisrock on paras festari pääkaupunkiseudun ulkopuolella", sanoi Turun Ruissalossa lauantaina esiintynyt Iisa. Kuva: Sakari Majantie

Laulaja Iisa Pykäri lupailee ensi vuonna ilmestyvän toisen sooloalbuminsa sisältävän "kaunista melankoliaa".

Regina-yhtyeestä tutuksi tullut laulaja Iisa Pykäri, 34, julkaisi ensimmäisen soololevynsä tämän vuoden tammikuussa. Nyt puoli vuotta myöhemmin nainen on jo hyvää vauhtia puurtamassa uuden tuotannon parissa.

– Olen tehnyt uudelle levylle jo muutamia kappaleita. Kokonaisuus on kuitenkin vasta hahmottumasta. Todennäköisesti siitä tulee aika erilainen kuin ensimmäisestä levystä, Iisa kertoo.

Toisen albuminsa hän lupailee ilmestyvän ensivuonna. Vaikka esikoisalbumi olikin naisen mielestä hyvin omannäköinen, haluaa hän tulevaisuudessa pureutua musiikillaan vielä syvemmälle itseensä.

– Luulen, että menen seuraavaksi rohkeammin omaan maailmaani. Luvassa on minulle ominaista kaunista melankoliaa, samaan tyyliin kuin esimerkiksi edellisen albumin kappaleella Puutarhajuhlat.

Vaikka Iisan kesä onkin täynnä esiintymiskiireitä, aikoo hän pitää pienen loman ja lähteä ystäväporukan kanssa Toscanan aurinkoon. Ja onneksi nainen nauttii myös työstään.

– Olen keikkaillut juhannuksesta saakka uuden bändikokoonpanon kanssa, kun meidän rumpalimme vaihtui. On ollut niin hauskaa, etten ole osannut pitää tätä työnä. Minulle tämä käy oikeastaan viihteestä! Iisa nauraa.

Lue myös:

Hipsterien puolustaja Iisa Pykäri paljasti levyhyllynsä synkimmän salaisuuden

Laulaja Iisa Pykäri antaa anopin leikata hiuksensa

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Malla Malmivaara ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä. Krista voitti parhaan naispääosan Jussin.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.