"Ruisrock on paras festari pääkaupunkiseudun ulkopuolella", sanoi Turun Ruissalossa lauantaina esiintynyt Iisa. Kuva: Sakari Majantie
"Ruisrock on paras festari pääkaupunkiseudun ulkopuolella", sanoi Turun Ruissalossa lauantaina esiintynyt Iisa. Kuva: Sakari Majantie

Laulaja Iisa Pykäri lupailee ensi vuonna ilmestyvän toisen sooloalbuminsa sisältävän "kaunista melankoliaa".

Regina-yhtyeestä tutuksi tullut laulaja Iisa Pykäri, 34, julkaisi ensimmäisen soololevynsä tämän vuoden tammikuussa. Nyt puoli vuotta myöhemmin nainen on jo hyvää vauhtia puurtamassa uuden tuotannon parissa.

– Olen tehnyt uudelle levylle jo muutamia kappaleita. Kokonaisuus on kuitenkin vasta hahmottumasta. Todennäköisesti siitä tulee aika erilainen kuin ensimmäisestä levystä, Iisa kertoo.

Toisen albuminsa hän lupailee ilmestyvän ensivuonna. Vaikka esikoisalbumi olikin naisen mielestä hyvin omannäköinen, haluaa hän tulevaisuudessa pureutua musiikillaan vielä syvemmälle itseensä.

– Luulen, että menen seuraavaksi rohkeammin omaan maailmaani. Luvassa on minulle ominaista kaunista melankoliaa, samaan tyyliin kuin esimerkiksi edellisen albumin kappaleella Puutarhajuhlat.

Vaikka Iisan kesä onkin täynnä esiintymiskiireitä, aikoo hän pitää pienen loman ja lähteä ystäväporukan kanssa Toscanan aurinkoon. Ja onneksi nainen nauttii myös työstään.

– Olen keikkaillut juhannuksesta saakka uuden bändikokoonpanon kanssa, kun meidän rumpalimme vaihtui. On ollut niin hauskaa, etten ole osannut pitää tätä työnä. Minulle tämä käy oikeastaan viihteestä! Iisa nauraa.

Lue myös:

Hipsterien puolustaja Iisa Pykäri paljasti levyhyllynsä synkimmän salaisuuden

Laulaja Iisa Pykäri antaa anopin leikata hiuksensa