Putous-näyttelijä Essi Hellénin pokka pettää, jos on pienikin mahdollisuus siihen, ettei repeäminen haittaa. Kuva: Juha Salminen
Putous-näyttelijä Essi Hellénin pokka pettää, jos on pienikin mahdollisuus siihen, ettei repeäminen haittaa. Kuva: Juha Salminen

Putouksen kuudes tuotantokausi alkaa tänään lauantaina. Uudistuneen näyttelijäkaartin nuorimmainen on imitaation ja akrobaation taidot hallitseva Essi Hellén, 26.

Suositun Putous-sketsisarjan kuudes tuontantokausi käynnistyy tänään lauantaina. Ohjelman koko näyttelijäkaarti on uusittu, ja yksi remmiin astuvista on helsinkiläinen näyttelijä, 26-vuotias Essi Hellén.

Essiä ei jännitä yhtään, vaikka hän näyttelee ensimmäistä kertaa suorassa lähetyksessä.

– Luulen, että ulkoapäin on luotu painetta, että meidän pitäisi jännittää astua toisten saappaisiin. Mutta en jännitä yhtään! Nyt mennään tällä porukalla ja odotan vain, että pääsisin jo vetämään ihan täysillä, näyttelijä hihkuu.

Kun kutsu Putoukseen kävi, ei Essi epäröinyt hetkeäkään.

– Työ on juuri sitä, millaista ajattelinkin: tajuttoman hauskaa! Ryhmähenki on tiivis, ja kiire on kova. Ei homma silti ajaudu ihan levottomaksi, eikä kulisessa juosta päättömästi hokien "missä mun viikset", Essi kuvailee.

Vielä näyttelijät eivät saa hiiskuakaan hahmoistaan ennen ensimmäistä lähetystä. Sen verran Essi paljastaa, että Putous-hahmolle tyypilliseen tapaan tulee hänenkin hahmollaan olemaan useampi rasittavanpuoleinen hokema.

– Olen hionut hahmoa siitä lähtien, kun minua pyydettiin mukaan. Ainakin se naurattaa minua itseäni, hän virnistää.

Essi lupaa, että myös yleisöllä tulee olemaan hauskaa.

– Kaikkien hahmot ovat niin erilaisia, että kaikille tulee löytymään jotain, joka naurattaa.

Aikaisempien vuosien Putous-hahmoista Essin oma suosikki on Krista Kososen esittämä Mikko Zetterberg.

– I loved him. Mikko oli hauskannäköinen, ja hänellä oli upea, itäsuomalainen sielu. Krista teki Mikon hahmon niin hienosti! 

Tämän vuoden hahmoista Essi ei halua nostaa yhtä suosikkia. Hän kuitenkin toteaa, että Antti Holman jutuille hän nauraa aina kovaan ääneen.

– Antti on niin upea ja tämä on niin sen juttu! Ihan sama, mitä Antti tekee, niin mä nauran. 

Akrobatiaa ja imitaatiota

Vuonna 2012 Teatterikorkeakoulusta valmistunut Essi on näytellyt aikaisemmin muun muassa aikaisempien Putous-näyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Lisäksi hän on ollut kiinnityksenä Kokkolan kaupunginteatterissa, jossa hän näytteli muun muassa Fucking Åmål -näytelmän toista pääosaa.

Nyt Putouksessa Essi pääsee näyttämään vahvuutensa improvisoivana komediennena.

– Olen räväkkä tyyppi ja kova vitsailemaan. Tykkään heittää juttuihin punchlineja, hän toteaa nauraen.

Essi toivoo, että hän pääsisi näyttämään lähetyksissä erityistaitojaan, ääni-imitaatiota ja akrobatiaa.

 – Tykkään leikitellä äänellä ja laulaa imitoiden, myös vierailla kielillä. Viimeksi imitoin Spice Girlsien Mel B:, nainen kertoo ja antaa vakuuttavan ääninäytteen.

Myös akrobatia Essillä on hanskassaan. Sitä hän on oppinut tanssiessaan ja valmentaessaan vuosia Helsinki Athletics Cheerleadersissa.

Kaiken kaikkiaan Essi uskoo, että uudistunt Putous ei petä katsojia tänäkään vuonna.

 – Tulette saamaan paitsi uudistuneemman myös isomman, energisen ja hauskan ohjelman. Ainakin meillä itsellämme on tosi hauskaa, ja nyt voimme enää sanoa, että olkaa hyvä, tässä tämä olisi.

Lue myös: 

 Kari Ketonen: "Olen nähnyt painajaisia sketsihahmokisasta"

Uusi Putous-tähti Antti Holma: "Homoutta ei pidä peitellä"

Anne Mattilan Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin.

Vain elämää -ohjelman yhdeksäs kausi on tähän mennessä osoittautunut varsin positiiviseksi yllätykseksi. Vaikka monen katsojan mielestä ohjelma on vuosi vuodelta menettänyt tenhoaan, tänä syksynä startannut kausi on saanut vanhatkin fanit innostumaan uudelleen.

Yksi syy on se, että tällä kertaa ohjelmaan on kutsuttu mukaan varsin kiehtovia tyyppejä. Introverttiuteen taipuvainen taiteilijajoukko tuntuu pitkästä aikaa tuoreelta. Tällä kaudella huomio on myös aiempaa tiukemmin musiikissa – ei niinkään hassuissa oheisaktiviteeteissa tai monisanaisissa avautumisissa.

Jokaisessa Hirvensalmen illallispöydän äärellä istuvassa artistissa on omat hyvät puolensa. Joukosta yksi nousee kuitenkin ylitse muiden. Ehkä hieman yllättäen, porukan ihastuttavimmaksi tyypiksi kohoaa iskelmälaulaja Anne Mattila, 34.

Me Naisten Alina Koskela kirjoitti aiemmin kolumnissaan rakastuneensa tällä kaudella Vain elämää -ohjelmaan. Samalla hän myös hullaantui itselleen entuudestaan tuntemattomasta Annesta.

– Anne Mattila on tuttu hahmo iskelmäsukupolvelle, mutta kaltaiselleni nuorisolaiselle hän oli kauden vierain ja luotaantyöntävin hahmo. Vähänpä tiesin, sillä hänestä tuli hetkessä parikymppisen katsojan suosikki, Koskela kirjoittaa.

Ja kyllä Annesta kelpaakin hullaantua! Annen Vain elämää -päivän kunniaksi listasimme 6 asiaa, jotka tekevät hänestä varsin ihastuttavan tyypin:

1. Koko Suomen luottoystävä!

Ainakin kaksi Vain elämää -pöydän ympärillä tänä vuonna istuvaa artistia on löytänyt Annesta itselleen lyhyessä ajassa sydänystävän. Toinen heistä on Evelina ja toinen Lauri Ylönen.

– Sä olet aito ja helposti lähestyttävä ihminen. Olen löytänyt sun kanssa sielunkumppanuuden, jota en ihan osannut odottaa. Me ollaan puhuttu paljon musiikin ulkopuolisista asioista, taiteesta ja arkkitehtuurista, se on ollut hienoa, Lauri kertoi Annelle tämän viikon jaksossa.

Emme ihmettele, että Lauri on löytänyt juuri Annesta itselleen loistokaverin. Ruudunkin läpi Anne onnistuu säteilemään fiiliksiä, jotka saavat haaveilemaan kahvikupposesta ja keskusteluhetkestä Annen omassa taidekahvilassa. Hänen rauhallinen tyylinsä ja pitkän uran synnyttämä tuttuutensa saavat uskomaan, että tähän tyyppiin voi todella luottaa.

2. Hän osaa nauttia elämän pienistä iloista…

Oman Vain elämää -päivänsä alussa Anne nähdään yksinään maalailemassa innostunut hymy kasvoillaan ikkunanpokia. Hän kertoilee samalla, että puuha on aivan mahtavan rentouttavaa. Päivänsä aktiviteetiksi hän on valinnut lehmien kanssa telmimistä ja traktorilla ajelua.

Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Miten ihanan tavallista! Annen kyvyssä arvostaa elämän pieniä asioita on jotain varsin hurmaavaa.

3. …ja on kiistatta monilahjakas

Sen lisäksi, että Anne on samastuttava kotoilija, hän on myös piinkova ammattilainen. Musiikillisen menestyksensä lisäksi hän on niittänyt mainetta taidemaalarina. Hänen nikkarointitaitonsa vaikuttaisivat nekin olevan omaa luokkaansa:

– Olen taulukehyksiä äitini synnyinkodin navetan ikkunankarmeista ja vaarini vanhan ladon seinälaudoista. Tavaroillani pitää olla jokin tarina, ja pyrin välttämään uuden ostamista viimeiseen asti. Silloinkin minun pitää lyödä tavaraan oma käteni jälki esimerkiksi tuunaamalla sitä hieman, Anne kertoi Me Naisille vuonna 2014.

4. Rauhallinen oman tiensä kulkija

Vain elämää -ohjelmassa Anne ei ole koskaan suuna päänä laukomassa mielipiteitään. Sen sijaan hän osallistuu keskusteluun rauhallisella itsevarmuudella. Hän ei turhia hötkyile ja tekee asiat juuri omalla tavallaan.

Samalla metodilla hän kertoo myös edenneensä urallaan. Hän kertoo, ettei ole koskaan suostunut tanssimaan muiden pillin mukaan.

– Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla. Olen aina tehnyt selväksi, että tämä on minun ura ja elämä, ja teen asiat niin kuin teen, hän sanoo.

5. Salattu elämä vasta kiehtova onkin!

Anne on paljastanut tekevänsä musiikkia myös muille artisteille. Hän tekee biisit salanimellä, jota ei suostu kertomaan.

– Olen tehnyt albumillisen biisejä yhdelle laulajalle. Se ei ole iskelmää, Anne kertoo.

Salanimen varjolla Anne pystyy kuulemma kirjoittamaan kappaleita vapaammin.

”Kunnioitan muita, mutta minua ei ohjailla.”

– Silloin voi kirjoittaa asioista, joista ei itse uskaltaisi laulaa

Millaista musiikkia Anne muille tekee? Millaisia ovat lyriikat, joita Anne ei rohkenisi itse laulaa? Millainen on rauhallisen maalaistalon plikan mystinen, rouheampi puoli? Kiinnostaa!

6. Hänestä huokuu viisaus ja aurinko

Annen hurmaavuutta on loppupeleissä melko vaikea selittää. Jotain sympaattista hänessä vain yksinkertaisesti on. Alina Koskela kuvailee Annen mahtavuutta kolumnissaan osuvasti:

– Mattila huokuu vilpitöntä aurinkoisuutta ja viisautta, jota saamme varmasti kuulla paljon kauden aikana. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos jokainen meistä olisi vähän enemmän Anne.

Niin totta!

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Pariskunta kertoo Facebookissa hakeneensa yhdessä eroa. Heillä on kaksi sijaislasta.

Poliitikkopariskunta Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon avioliitto on tullut päätökseen.  Antti kirjoittaa Facebookissa, että päätös on pitkän harkinnan tulos. Myös Satu on julkaissut omalla tilillään samansuuntaisen päivityksen. 

– Arvaan, että tämä tieto on ikävä uutinen monelle, jotka ovat niitä kanssamme eri tavoin myötäeläneet. Toivomme kuitenkin ymmärrystä ratkaisullemme. Voin vakuuttaa, että emme ole luovuttaneet helpolla, vaan aina yrittäneet jatkaa yhdessä eteenpäin, Antti kirjoittaa.

Asiasta ensin kertoneen Iltalehden mukaan Satu kirjoitti omassa päivityksessään olevansa kiitollinen 12 yhteisestä vuodesta ja kertoi, ettei eroon liity dramatiikkaa. Pariskunta meni muutaman vuoden seurustelun jälkeen naimisiin Hämeenlinnassa.

Vastoin Antin ja Satun toiveita avioliitto oli pitkään lapseton. Haaveet adoptiosta kaatuivat vaalirahakohuun. Nykyään he ovat sijaisvanhempia kahdelle lapselle

Antti lupaa päivityksessää, että erosta huolimatta lastenkasvatus jatkuu. 

– He ovat meille hyvin rakkaita, ja jatkoaskelia teemme heidän etuaan silmällä pitäen, hän viittaa sijaislapsiin päivityksessä.

Hän toeaa, etteivät erot ole koskaan helppoja ratkaisuja, eikä kukaan toivo naimisiin mennessään liiton päättyvän.

– Takki on juuri nyt aika tyhjä, enkä pysty nyt viisaita sanoja oikein sen enempää löytämään.

Juttua muokattu ja täydennetty 21.9.2018 kello 18.15 Antti Kaikkosen Facebook-päivityksen ilmestyttyä.