Me Naiset
|
Linnea Lassila
Putous-näyttelijä Essi Hellénin pokka pettää, jos on pienikin mahdollisuus siihen, ettei repeäminen haittaa. Kuva: Juha Salminen
Putous-näyttelijä Essi Hellénin pokka pettää, jos on pienikin mahdollisuus siihen, ettei repeäminen haittaa. Kuva: Juha Salminen

Putouksen kuudes tuotantokausi alkaa tänään lauantaina. Uudistuneen näyttelijäkaartin nuorimmainen on imitaation ja akrobaation taidot hallitseva Essi Hellén, 26.

Suositun Putous-sketsisarjan kuudes tuontantokausi käynnistyy tänään lauantaina. Ohjelman koko näyttelijäkaarti on uusittu, ja yksi remmiin astuvista on helsinkiläinen näyttelijä, 26-vuotias Essi Hellén.

Essiä ei jännitä yhtään, vaikka hän näyttelee ensimmäistä kertaa suorassa lähetyksessä.

– Luulen, että ulkoapäin on luotu painetta, että meidän pitäisi jännittää astua toisten saappaisiin. Mutta en jännitä yhtään! Nyt mennään tällä porukalla ja odotan vain, että pääsisin jo vetämään ihan täysillä, näyttelijä hihkuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kutsu Putoukseen kävi, ei Essi epäröinyt hetkeäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Työ on juuri sitä, millaista ajattelinkin: tajuttoman hauskaa! Ryhmähenki on tiivis, ja kiire on kova. Ei homma silti ajaudu ihan levottomaksi, eikä kulisessa juosta päättömästi hokien "missä mun viikset", Essi kuvailee.

Vielä näyttelijät eivät saa hiiskuakaan hahmoistaan ennen ensimmäistä lähetystä. Sen verran Essi paljastaa, että Putous-hahmolle tyypilliseen tapaan tulee hänenkin hahmollaan olemaan useampi rasittavanpuoleinen hokema.

– Olen hionut hahmoa siitä lähtien, kun minua pyydettiin mukaan. Ainakin se naurattaa minua itseäni, hän virnistää.

Essi lupaa, että myös yleisöllä tulee olemaan hauskaa.

– Kaikkien hahmot ovat niin erilaisia, että kaikille tulee löytymään jotain, joka naurattaa.

Aikaisempien vuosien Putous-hahmoista Essin oma suosikki on Krista Kososen esittämä Mikko Zetterberg.

– I loved him. Mikko oli hauskannäköinen, ja hänellä oli upea, itäsuomalainen sielu. Krista teki Mikon hahmon niin hienosti! 

Tämän vuoden hahmoista Essi ei halua nostaa yhtä suosikkia. Hän kuitenkin toteaa, että Antti Holman jutuille hän nauraa aina kovaan ääneen.

– Antti on niin upea ja tämä on niin sen juttu! Ihan sama, mitä Antti tekee, niin mä nauran. 

Akrobatiaa ja imitaatiota

Vuonna 2012 Teatterikorkeakoulusta valmistunut Essi on näytellyt aikaisemmin muun muassa aikaisempien Putous-näyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Lisäksi hän on ollut kiinnityksenä Kokkolan kaupunginteatterissa, jossa hän näytteli muun muassa Fucking Åmål -näytelmän toista pääosaa.

Nyt Putouksessa Essi pääsee näyttämään vahvuutensa improvisoivana komediennena.

– Olen räväkkä tyyppi ja kova vitsailemaan. Tykkään heittää juttuihin punchlineja, hän toteaa nauraen.

Essi toivoo, että hän pääsisi näyttämään lähetyksissä erityistaitojaan, ääni-imitaatiota ja akrobatiaa.

 – Tykkään leikitellä äänellä ja laulaa imitoiden, myös vierailla kielillä. Viimeksi imitoin Spice Girlsien Mel B:, nainen kertoo ja antaa vakuuttavan ääninäytteen.

Myös akrobatia Essillä on hanskassaan. Sitä hän on oppinut tanssiessaan ja valmentaessaan vuosia Helsinki Athletics Cheerleadersissa.

Kaiken kaikkiaan Essi uskoo, että uudistunt Putous ei petä katsojia tänäkään vuonna.

 – Tulette saamaan paitsi uudistuneemman myös isomman, energisen ja hauskan ohjelman. Ainakin meillä itsellämme on tosi hauskaa, ja nyt voimme enää sanoa, että olkaa hyvä, tässä tämä olisi.

Lue myös: 

 Kari Ketonen: "Olen nähnyt painajaisia sketsihahmokisasta"

Uusi Putous-tähti Antti Holma: "Homoutta ei pidä peitellä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla