Putous-näyttelijä Essi Hellénin pokka pettää, jos on pienikin mahdollisuus siihen, ettei repeäminen haittaa. Kuva: Juha Salminen
Putous-näyttelijä Essi Hellénin pokka pettää, jos on pienikin mahdollisuus siihen, ettei repeäminen haittaa. Kuva: Juha Salminen

Putouksen kuudes tuotantokausi alkaa tänään lauantaina. Uudistuneen näyttelijäkaartin nuorimmainen on imitaation ja akrobaation taidot hallitseva Essi Hellén, 26.

Suositun Putous-sketsisarjan kuudes tuontantokausi käynnistyy tänään lauantaina. Ohjelman koko näyttelijäkaarti on uusittu, ja yksi remmiin astuvista on helsinkiläinen näyttelijä, 26-vuotias Essi Hellén.

Essiä ei jännitä yhtään, vaikka hän näyttelee ensimmäistä kertaa suorassa lähetyksessä.

– Luulen, että ulkoapäin on luotu painetta, että meidän pitäisi jännittää astua toisten saappaisiin. Mutta en jännitä yhtään! Nyt mennään tällä porukalla ja odotan vain, että pääsisin jo vetämään ihan täysillä, näyttelijä hihkuu.

Kun kutsu Putoukseen kävi, ei Essi epäröinyt hetkeäkään.

– Työ on juuri sitä, millaista ajattelinkin: tajuttoman hauskaa! Ryhmähenki on tiivis, ja kiire on kova. Ei homma silti ajaudu ihan levottomaksi, eikä kulisessa juosta päättömästi hokien "missä mun viikset", Essi kuvailee.

Vielä näyttelijät eivät saa hiiskuakaan hahmoistaan ennen ensimmäistä lähetystä. Sen verran Essi paljastaa, että Putous-hahmolle tyypilliseen tapaan tulee hänenkin hahmollaan olemaan useampi rasittavanpuoleinen hokema.

– Olen hionut hahmoa siitä lähtien, kun minua pyydettiin mukaan. Ainakin se naurattaa minua itseäni, hän virnistää.

Essi lupaa, että myös yleisöllä tulee olemaan hauskaa.

– Kaikkien hahmot ovat niin erilaisia, että kaikille tulee löytymään jotain, joka naurattaa.

Aikaisempien vuosien Putous-hahmoista Essin oma suosikki on Krista Kososen esittämä Mikko Zetterberg.

– I loved him. Mikko oli hauskannäköinen, ja hänellä oli upea, itäsuomalainen sielu. Krista teki Mikon hahmon niin hienosti! 

Tämän vuoden hahmoista Essi ei halua nostaa yhtä suosikkia. Hän kuitenkin toteaa, että Antti Holman jutuille hän nauraa aina kovaan ääneen.

– Antti on niin upea ja tämä on niin sen juttu! Ihan sama, mitä Antti tekee, niin mä nauran. 

Akrobatiaa ja imitaatiota

Vuonna 2012 Teatterikorkeakoulusta valmistunut Essi on näytellyt aikaisemmin muun muassa aikaisempien Putous-näyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Lisäksi hän on ollut kiinnityksenä Kokkolan kaupunginteatterissa, jossa hän näytteli muun muassa Fucking Åmål -näytelmän toista pääosaa.

Nyt Putouksessa Essi pääsee näyttämään vahvuutensa improvisoivana komediennena.

– Olen räväkkä tyyppi ja kova vitsailemaan. Tykkään heittää juttuihin punchlineja, hän toteaa nauraen.

Essi toivoo, että hän pääsisi näyttämään lähetyksissä erityistaitojaan, ääni-imitaatiota ja akrobatiaa.

 – Tykkään leikitellä äänellä ja laulaa imitoiden, myös vierailla kielillä. Viimeksi imitoin Spice Girlsien Mel B:, nainen kertoo ja antaa vakuuttavan ääninäytteen.

Myös akrobatia Essillä on hanskassaan. Sitä hän on oppinut tanssiessaan ja valmentaessaan vuosia Helsinki Athletics Cheerleadersissa.

Kaiken kaikkiaan Essi uskoo, että uudistunt Putous ei petä katsojia tänäkään vuonna.

 – Tulette saamaan paitsi uudistuneemman myös isomman, energisen ja hauskan ohjelman. Ainakin meillä itsellämme on tosi hauskaa, ja nyt voimme enää sanoa, että olkaa hyvä, tässä tämä olisi.

Lue myös: 

 Kari Ketonen: "Olen nähnyt painajaisia sketsihahmokisasta"

Uusi Putous-tähti Antti Holma: "Homoutta ei pidä peitellä"

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

härpäke

Oho! Jouni Hynynen luopui ikonisesta tukastaan: ”Joskus pitää aloittaa alusta”

Kyllähän tuo tukka on ollut tavaramerkki "tuotteelle" Hynynen, mutta tukan huolto on aikaa vievää ja työtä vaativaa sen selvittäminen pesun jälkeen ja takkujen aukaisu. Tiedän ainakin oman pitkän tukkani kautta tuon, tosin hiuslaadut ovar erilaisia. Onhan se hienoa, kun uskaltaa uudistua. Onnellista tukatonta elämää klanipäänä!
Lue kommentti