Kansanedustaja Mikael Jungner on nykyisin varattu mies, sillä hän on seurustellut uuden naisystävänsä kanssa loppukesästä asti. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kansanedustaja Mikael Jungner on nykyisin varattu mies, sillä hän on seurustellut uuden naisystävänsä kanssa loppukesästä asti. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kansanedustaja Mikael Jungner on löytänyt rinnalleen uuden rakkaan. – Suunnittelemme Emilian kanssa loppuvuodeksi yhteistä matkaa Mauritiukselle, hän kertoo.

Kansanedustaja Mikael Jungner, 49, saapui hyväntuulisena helsinkiläisravintola Königiin, jossa esiteltiin uutta KotiFustra-valmennusmetodia. Syy hymyyn oli selvä: Mikael on löytänyt rinnalleen uuden rakkaan.

– Olen onnellinen mies, hän vahvistaa.

Mikael on seurustellut loppukesästä asti 23-vuotiaan Emilia Poikkeuksen kanssa. Hän myöntää, että kyse on enemmästä kuin ihastumisesta.

– Suunnittelemme yhteistä lomamatkaa. Joulu menee 10-vuotiaan tyttäreni Karoliinan ehdoilla, mutta sen jälkeen haluaisin lähteä Emilian kanssa lämpimään. Olen puhunut hänelle Mauritiuksesta. Olen käynyt siellä aiemmin sukeltamassa. Se on upea lomakohde. Hintataso on sama kuin Thaimaassa, mutta Mauritiukselta puuttuu pahin turistiryysis.

Mikael kiinnostui Fustra-tilaisuudesta, koska pitää nykyisin kunnostaan hyvää huolta. Ryhtiä, lihaskipuja ja liikkuvuutta parantava harjoitusmetodi palkittiin vuonna 2012 vuoden liikuntatuotteena. Uudessa KotiFustrassa valmentaja tulee asiakkaan luokse ja ohjaa tälle räätälöityjä harjoituksia.

– Sain kaksi vuotta sitten sydänkohtauksen. Sen jälkeen olen kiinnittänyt elintapoihini paremmin huomiota. Kokeilin Fustraa viisi minuuttia ja se toimii. Veri lähti kiertämään, tuntui kuin olisin ollut hierottavana, Mikael sanoo.

Kansanedustajan lajeihin kuuluvat kävely, juoksu ja kuntosalitreeni.

– Pelkkä liikkuminen voi vetää lihakset jumiin. Fustra parantaa joustavuutta. Voisin ottaa sen omaan ohjelmistooni, mies aprikoi.

Lue myös:

Etsitkö seuraa vai äänestäjiä Tinderistä, Mikael Jungner?

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla