"Olen kotihiiri ja hurmaan toisen itse tehdyllä ruualla. Kun ottaa vielä kaveriksi pullon viiniä ja viettää vähän kahdenkeskistä aikaa, ei paremmasta väliä", Toni Nieminen sanoo. Kuvat Rami Marjamäki
"Olen kotihiiri ja hurmaan toisen itse tehdyllä ruualla. Kun ottaa vielä kaveriksi pullon viiniä ja viettää vähän kahdenkeskistä aikaa, ei paremmasta väliä", Toni Nieminen sanoo. Kuvat Rami Marjamäki

Syksyllä eronnut Toni Nieminen ei ole menettänyt uskoaan rakkauteen. Nyt ex-mäkihyppääjän rinnalla on uusi naisystävä Johanna Rantonen.

Ravivalmentaja, entinen mäkihyppääjä Toni Nieminen, 38, erosi vaimostaan Veera Niemisestä lokakuussa. Vaikka ero tapahtui Veeran aloitteesta, Toni ei ehtinyt kauan suremaan. Nyt rinnalle on jo löytynyt uusi rakas, Johanna Rantonen. Toni kertookin uskovansa rakkauteen ensisilmäyksellä.

– Silmät kertovat ihmisestä paljon. Kun katseet kohtaavat oikean ihmisen kanssa, jotain erityistä tapahtuu. Tunteet eivät tietenkään vielä siinä vaiheessa voi olla kovin syviä, mutta siitä se lähtee. Nykyinenkin suhde sai alkunsa ensisilmäyksestä, Toni paljastaa.

Veeransa kanssa Toni ehti olla naimisissa kymmenen vuotta.

– Elämä meni rajuun remonttiin. En ole luonteeltani sellainen, että ihan ensimmäisenä antaisin periksi, mutta se meni nyt näin. Käynnissä on monta muuttuvaa palasta, joiden uudelleenjärjestely on iso prosessi. Uskon silti, että asiat tapahtuvat syystä. Kyllä tällä kaikella jokin tarkoitus on, Toni pohtii.

Veera ja parin kaksi kouluikäistä tytärtä jäivät vanhaan kotiin asumaan, joten Tonin ja 15 ravihevosen piti löytää pikaisesti uusi majapaikka. Hevoset muuttivat Teivon ravikeskukseen ja Toni väliaikaiseen majoitukseen Tampereelle.

Vappu on yksi Tonin 15 hevosesta, joile hän joutui eron takia etsimään uuden tallin. "Elin reppulaisen elämää, kuskasin kotoa pois hevosia ja tarvaroita."

Rakkaus ei kuole

Erosta huolimatta Toni uskoo yhä vahvasti rakkauteen.

– En usko, että rakkaus kuolee, vaikka näin minulle on väitetty. Perustuntemukset eivät muutu miksikään, ennemminkin ne hautautuvat muiden asioiden alle. Kysymys on siitä, kuinka paljon pystyy tekemään töitä parisuhteen eteen. Arjessa pitäisi voida huomioida toinen, hullutella ja järjestää toiselle pieniä yllätyksiä. Jos ne lakkaavat kokonaan, rakkauskin loppuu, Toni pohtii. 

Tärkeintä perhekeskeiselle Tonille eron keskellä on ollut lasten hyvinvointi. Juuri nyt hän haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa tytärtensä Kertun ja Maijan kanssa, jotta tytöt tuntisivat olonsa turvallisiksi muuttuneessa tilanteessa.

– Minusta ei tule viikonloppuisää. En häviä tytärteni elämästä, vaikka muutinkin kotoa pois. Tärkeintä on, että lapset saavat jatkaa omaa arkeaan mahdollisimman pienillä muutoksilla. He ovat syyttömiä siihen, mitä tapahtui.

Nuorempana Toni haaveili vielä missistä rinnalleen. Vaikka naiskauneus viehättää miehen silmää edelleen, nykyään tärkeintä on, että kumppani on aito ja rehellinen.

– Kaikki teennäisyys on minulle myrkkyä. Jos joku erehtyisi kanssani olemaan rahan tai glamourin takia, joutuisi kääntämään kelkkansa aika nopeasti. Ei minun tarvitsisi kuin laittaa talikko käteen ja viedä tallille, eiköhän siitä aika nopeasti lähdettäisi karkuun.

Vaikka Toni on pitänyt yhtä uuden kultansa kanssa yhtä vasta vähän aikaa, hän kertoo olevansa rakastunut.

– Rakastuminen on huomattavasti syvempi ja kokonaisvaltaisempi tunne kuin ihastuminen, joita voi elämän varrella sattua useampia. Ihastuminen on oikeastaan tykästymistä: että tapaa mielenkiintoisen ihmisen, jonka kanssa viihtyy, mutta siihen ei liity sen enempää.

Lue lisää Tonin ajatuksia rakkaudesta Me Naisten numerosta 4/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Lue myös:

IS: Toni Nieminen ja Veera Nieminen eroavat

Esikoiskirjailija Veera Nieminen: "On sapettanut olla pelkkä mäkihyppääjän vaimo"

Toni Nieminen kommentoi eroaan Facebookissa

Hiljattain eronnut Toni Nieminen löysi uuden rakkaan

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.