51-vuotias entinen huippumalli ja näyttelijä Monica Bellucci ei ole mikään "Bond-tyttö", vaan nainen. Kuva: Reuters
51-vuotias entinen huippumalli ja näyttelijä Monica Bellucci ei ole mikään "Bond-tyttö", vaan nainen. Kuva: Reuters

51-vuotias Monica Bellucci on kaikkien aikojen vanhin Bond-nainen, eikä hänellä ole ikänsä kanssa mitään ongelmia.

Uudessa Bond-elokuvassa Daniel Craigin näyttelemän salaisen agentin viettelee vanhempi nainen. Kaikkien aikojen vanhimman Bond-tytön roolissa nähdään entinen huippumalli, italialainen näyttelijä Monica Bellucci, 51.

Monica Bellucci on todennut haastatteluissa olevansa kiitollinen Bond-ohjaaja Sam Mendesille, että hänet valittiin rooliin.

– Vanhempi nainen ei ole koskaan aiemmin vietellyt Bondia. Ehkä tämä muuttaa suhtautumista vanhempiin naisiin ja näyttelijöihin, hän toivoo.

Bellucci näyttelee elokuvassa surevaa mafialeskeä, Lucia Sciarraan. Ohjaajan mukaan rooliin ei voitu valita nuorempaa näyttelijää, koska roolihahmon piti näyttää ikäiseltään.

– Iän näyttämistä ei pitäisi pelätä, Mendes on julistanut.

Eikä viisikymppinen Belluccikaan ollut tarpeeksi kypsän näköinen ohjaajalle, vaan hänen ulkonäköään vanhennettiin valaistuksella ja meikillä.

Ennen näyttelijänuraa ja mallin töitä Monica Bellucci opiskeli Italiassa lakia. Kuva: Reuters

"Vaihdevuodet ovat hyvä juttu"

Monica Bellucci on todennut haastatteluissa, ettei haluaisi olla enää parikymppinen.

– Minulla on ollut elämässäni rakkaita vanhoja ihmisiä – erityisesti naisia. En pelkää vanhenemista. Ulkokuori ei tee meistä kaunista, vaan se, mitä löytyy sisältä. Silmälasit ovat niin liikuttavia, ja vaihdevuodet, jotka varmaankin alkavat pian, eivät ole mikään sairaus, vaan täysin luonnollinen asia. Niiden alussa keho menee sekaisin, mutta vähän ajan päästä sekin tottuu. Vaihdevuodet eivät jännitä minua ollenkaan, hän sanoo Daily Mailin haastattelussa ja jatkaa:

– Vaihdevuodet ovat hyvä juttu: ei enää kuukautisia!

Belluccilla on kaksi lasta, joista ensimmäisen hän sai 40-vuotiaana ja toisen 45-vuotiaana. Muutama vuosi sitten hän erosi ranskalaisnäyttelijä Vincent Casselista. Pariskunta oli yhdessä melkein 15 vuotta.

Bellucci on näytellyt aiemmin muun muassa Matrix-elokuvissa, Mel Gibsonin ohjaamassa The Passion of the Christ'issa (2004) ja argentiinalaisohjaaja Gaspar Noén Irreversiblessa (2002).

Uusi James Bond -elokuva 007 Spectre saa ensi-iltansa perjantaina 30. lokakuuta 2015. Katso traileri alla.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: