Saara Aalto. Kuva: Sanoma-arkisto/Tuomas Selänne
Saara Aalto. Kuva: Sanoma-arkisto/Tuomas Selänne

X Factorissa kilpaileva Saara Aalto teki videon, jossa hän esittelee kielitaitoaan.

Muusikko Saara Aalto on julkaissut Youtube-kanavallaan videon, jossa hän esittelee kielitaitoaan. Saara laulaa Frozen-elokuvasta tutun Let It Go -kappaleen 15 kielellä. Suomen lisäksi Saara laulaa englanniksi, ruotsiksi, kiinaksi, ranskaksi, saksaksi, persiaksi, japaniksi, hinduksi, arabiaksi, turkiksi, espanjaksi, puolaksi, italiaksi ja malaijiksi.

– Yritin sisällyttää niin monta kieltä kuin pystyin, Saara kertoi Twitterissä.

Biisi ja elokuva ovat Saaralle tuttuja, sillä vuonna 2013 hän antoi äänensä prinsessa Annalle elokuvan suomenkielisessä versiossa Frozen – huurteinen seikkailu.

Twitterissä on kommentoitu, että videosta tulee mieleen Sara Forsberg, joka tuli tunnetuksi kielinaisena.

– Joo kyl muaki välillä naurattanut, et Suomes on kaks Saaraa, jotka on molemmat laulavia kielinaisia, Saara Aalto vastasi kommenttiin.

Saara on laulanut ja soittanut pianoa 1,5-vuotiaasta asti. Perjantaina hän julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän on isänsä kanssa.

– Näin minä kasvoin. Musiikki on aina ollut koko elämäni. Ja tulee aina olemaankin, Saara kirjoitti kuvatekstiin.

Tällä hetkellä Saara on mukana Britannian X Factor -kilpailussa. Hän hurmasi tuomarit Sian Chandelier-kappaleella ja pääsi jatkoon.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.