Yhteistyö näyttelijä Meryl Streepin kanssa yllätti Anne Hathawayn. Kuva: Shutterstock
Yhteistyö näyttelijä Meryl Streepin kanssa yllätti Anne Hathawayn. Kuva: Shutterstock

Meryl Streep kohteli Anne Hathawayta kylmästi koko Paholainen pukeutuu Pradaan -leffan kuvausten ajan. Syykin oli selvä.

Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan tähti Anne Hathaway paljasti, millaista oli näytellä Oscar-voittaja Meryl Streepin kanssa.

Anne näytteli vuonna 2006 ilmestyneessä elokuvassa muotilehden ilkeän päätoimittajan (Meryl Streep) untuvikkoassistenttia. Merylin piinkovan hahmon esikuvaksi on väitetty Voguen päätoimittajaa Anna Wintouria,  elokuva nimittäin perustuu Wintourin assistenttina työskennelleen Lauren Weisbergerin samannimiseen kirjaan.

Anne Hathaway kertoi The Graham Norton Show'ssa, millaista oli näytellä elokuvassa, jossa käsiteltiin pomon alaiseensa kohdistamaa henkistä väkivaltaa ja vääränlaista vallankäyttöä.

– Kun tapasin Merylin ensimmäistä kertaa, hän halasi minua lämpimästi. Ajattelin, että meillä tulee olemaan todella mahtavaa kuvauksissa.

– Sen jälkeen hän sanoi: "Kultaseni, se oli viimeinen kerta, kun olin mukava sinulle".

Meryl Streep eläytyi täysillä rooliinsa kalseana päätoimittajana koko kuvausten ajan. Kuva: Reuters

Annen mukaan Meryl kiipesi tämän jälkeen omaan asuntovaunuunsa.

– Kun hän tuli sieltä jälleen ulos, hän oli muuttunut jääkuningattareksi.

Meryl paneutui rooliinsa täysillä, ja hänen kylmäkiskoinen olemuksensa kesti koko kuvausten ajan.

– Meryl on oikeasti uskomattoman lämmin persoona. Mutta näin oikean Merylin taas vasta kuvausten jälkeen, kun olimme jo mainostamassa elokuvaa.

Meryl Streepin lisäksi tunnettuja metodinäyttelijöitä ovat muun muassa Marlon Brando, Jack Nicholson, Robert De Niro ja suomalaisista Jouko Turkka ja Jenni Banerjee.

Lähde: Vanity Fair

Lue myös:

Anne Hathaway: "Haaveilin nunnan ammatista"

10 loistavaa elokuvaa, jotka perustuvat kirjoihin

Meryl Streep on suorapuheinen supertähti