Yhteistyö näyttelijä Meryl Streepin kanssa yllätti Anne Hathawayn. Kuva: Shutterstock
Yhteistyö näyttelijä Meryl Streepin kanssa yllätti Anne Hathawayn. Kuva: Shutterstock

Meryl Streep kohteli Anne Hathawayta kylmästi koko Paholainen pukeutuu Pradaan -leffan kuvausten ajan. Syykin oli selvä.

Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan tähti Anne Hathaway paljasti, millaista oli näytellä Oscar-voittaja Meryl Streepin kanssa.

Anne näytteli vuonna 2006 ilmestyneessä elokuvassa muotilehden ilkeän päätoimittajan (Meryl Streep) untuvikkoassistenttia. Merylin piinkovan hahmon esikuvaksi on väitetty Voguen päätoimittajaa Anna Wintouria,  elokuva nimittäin perustuu Wintourin assistenttina työskennelleen Lauren Weisbergerin samannimiseen kirjaan.

Anne Hathaway kertoi The Graham Norton Show'ssa, millaista oli näytellä elokuvassa, jossa käsiteltiin pomon alaiseensa kohdistamaa henkistä väkivaltaa ja vääränlaista vallankäyttöä.

– Kun tapasin Merylin ensimmäistä kertaa, hän halasi minua lämpimästi. Ajattelin, että meillä tulee olemaan todella mahtavaa kuvauksissa.

– Sen jälkeen hän sanoi: "Kultaseni, se oli viimeinen kerta, kun olin mukava sinulle".

Meryl Streep eläytyi täysillä rooliinsa kalseana päätoimittajana koko kuvausten ajan. Kuva: Reuters

Annen mukaan Meryl kiipesi tämän jälkeen omaan asuntovaunuunsa.

– Kun hän tuli sieltä jälleen ulos, hän oli muuttunut jääkuningattareksi.

Meryl paneutui rooliinsa täysillä, ja hänen kylmäkiskoinen olemuksensa kesti koko kuvausten ajan.

– Meryl on oikeasti uskomattoman lämmin persoona. Mutta näin oikean Merylin taas vasta kuvausten jälkeen, kun olimme jo mainostamassa elokuvaa.

Meryl Streepin lisäksi tunnettuja metodinäyttelijöitä ovat muun muassa Marlon Brando, Jack Nicholson, Robert De Niro ja suomalaisista Jouko Turkka ja Jenni Banerjee.

Lähde: Vanity Fair

Lue myös:

Anne Hathaway: "Haaveilin nunnan ammatista"

10 loistavaa elokuvaa, jotka perustuvat kirjoihin

Meryl Streep on suorapuheinen supertähti

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti