Urheilulehden mukaan Kiira Korpi kertoo vielä tällä viikolla päätöksestään. Kuva: Sanoma-arkisto
Urheilulehden mukaan Kiira Korpi kertoo vielä tällä viikolla päätöksestään. Kuva: Sanoma-arkisto

Kiira Korpi toipui viime vuonna akillesjännevammasta ja pohti lopettamista jo tuolloin.

Taitoluistelija Kiira Korpi, 26, lopettaa uransa, Urheilulehti kertoo. Lehden mukaan Korpi kertoo päätöksestä lisää vielä tällä viikolla. Taitoluistelun viisinkertainen Suomen-mestari on voittanut urallaan myös EM-hopeaa ja -pronssia, mutta viime vuosina hänen uraansa ovat häirinneet useat loukkaantumiset.

Vuosi sitten Korpi toipui akillesjännevammasta ja kertoi Iltalehden haastattelussa päättäneensä vielä jatkaa urallaan epäonnestaan huolimatta.

– Jouduin miettimään tavallaan koko elämää. Piti miettiä, että mitä jos luistelusta ei tulekaan enää mitään. Hyvin olisin voinut tehdä myös sen päätöksen, että en jatka. Minulla olisi hyvä tulevaisuus ilman luisteluakin. Kuitenkin palo luisteluun on niin suuri, että halusin katsoa tämä vielä läpi, urheilija totesi tuolloin.

Kiira Korpi on ollut vuosia yksi Suomen näkyvimmistä huippu-urheilijoista. Uransa aikana hän on esiintynyt muun muassa Valion ja Lumenen mainoksissa. Vuonna 2007 managerointiyrityksen edustaja veikkasi Taloussanomien jutussa, että Korvesta tulisi yksi halutuimmista suomalaisista urheilijabrändeistä.

 

Celebrating our #5years together! ?????

A photo posted by Kiira Korpi (@kiira_korpi) on

Kiira Korpi jakoi keväällä Instagramissa kuvan itsestään ja avomiehestään Arthur Borgesista. Pariskunta on ollut yhdessä viisi vuotta.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.