Me Naiset
|
Essi Myllyoja
Jutan ja Juhan ystävyys kypsyi rakkaudeksi. Kuvat: Jouni Harala
Jutan ja Juhan ystävyys kypsyi rakkaudeksi. Kuvat: Jouni Harala

Vastarakastuneiden Jutta Gustafsbergin ja Juha Rouvisen suhdetta määrittävät vapaus ja itsenäisyys. – Tämä suhde on alkanut ystävyydestä, ei intohimosta.

Ensi tapaamisella juteltiin vain digimarkkinoinnista.

Mutta jo toisella tapaamisella Jutta Gustafsberg pyysi Juha Rouvista tekemään kanssaan meditaatioharjoituksen: katsomaan häntä silmiin kymmenen minuutin ajan. Jutan yllätykseksi Juha suostui heti.

– Aika moni muu mies olisi pitänyt ehdotustani ihan hörhönä, mutta Juha sanoi vau, totta kai tehdään! Kymmenen minuuttia silmiin katsomista vastaa kahtakymmentä treffiä. Se on tehokas harjoitus, kun haluaa saada yhteyden toiseen ja luoda luottamuksen, Jutta sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Toisen lisäksi siinä saa yhteyden myös itseensä, Juha komppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime aikoina Jutta ja Juha ovat tuijotelleet toisiaan tämän tästä, vähän sillä tavalla hömelösti hymyillen. Samalla on tehnyt mieli tarttua toista kädestä, hipaista poskea, suukottaa. Parasta on ollut se, että nyt voi jo niin tehdä: tv-persoonat julkistivat suhteensa pääsiäisenä yhteisellä Lapin-reissullaan.

Vaikka eihän se nyt varsinaisesti mikään uutinen ollut. Parin romanssista on supistu viime syksystä lähtien, kun he paljastivat rakentavansa yhteistä hiljentymis- ja meditaatiokeskusta Ylöjärven Kuruun.

– Oikeasti olimme vain hyviä ystäviä pitkään, mutta ehkä muut näkivät jo jotain sellaista, mitä me itse emme olleet vielä valmiita näkemään, Jutta miettii ja tarttuu Juhaa taas hellästi kädestä.

Työhaastattelutunnelma kuumeni

Niinhän siinä käy aina romanttisissa elokuvissakin: katsoja tajuaa aina ennen pääparia, ketkä kuuluvat oikeasti toisilleen. Kun Jutta ja Juha julkaisivat vastarakastuneiden onnea tihkuvan Instagram-päivityksensä Lapista, kuva keräsi nopeasti hirvittävän määrän tykkäyksiä.

– Ihmiset ovat olleet vilpittömän iloisia puolestamme.

Juhan ja Jutan tuttavuus sai alkunsa viime syksynä, kun Jutta halusi kuulla markkinoinnin ammattilaisen mielipiteitä projektista, jota oli käynnistämässä.

– Näin jälkikäteen voin sanoa, että intuitioni ohjasi minut Juhan luo, sillä olisinhan minä voinut soittaa kenelle tahansa mainostoimistoihmiselle. Jostain syystä halusin ottaa yhteyttä juuri Juhaan, vaikka en tiennyt hänestä oikeastaan muuta kuin nimen – en ole katsonut edes yhtä jaksoa Bacheloria, Jutta kertoo.

Juha muistaa, että ensimmäinen tapaaminen sujui työhaastattelun tunnelmissa.

– Mutta kyllähän me silloinkin juteltiin tosi pitkään. Kahvila, jossa Kaivarissa tapasimme, ehti mennä jo kiinni ja meidät tultiin häätämään pois. Meillä on alusta asti ollut hirveän luontevaa olla yhdessä.

Henkiset arvot yhdistivät treenaajat

Ensimmäisen meditaatiosession jälkeen Jutta ja Juha huomasivat jakavansa samankaltaisen elämänkatsomuksen ja arvomaailman.

– Työasioiden lomassa aloimme puhua elämästä syvällisemminkin. Yllätyin, kuinka äärettömän syvä henkinen puoli Juhassa on. Ennen Juhan tapaamista olin ajatellut, että henkiset miehet ovat poikkeuksetta turbaani päässä istuskelevia hippejä.

Päivittäin meditoivalle Jutalle henkinen kasvu ja oman mielen trimmaaminen ovat olleet jo pitkään vähintään yhtä tärkeitä asioita kuin kropan muokkaaminen. Myös Juhalle jooga ja meditaatio olivat tuttuja juttuja jo vuosien takaa.

– Niin valtavan kaunis nainen kuin Jutta onkin, se ei tällä kertaa tehnyt minuun vaikutusta. Rakastuin Jutan persoonaan, hänen sydänlämpöönsä. Hänestä huokuu mieletön voima ja positiivinen energia, Juha sanoo.

Jutta kuuntelee vieressä.

– Se onkin hyvä, sillä rapistun koko ajan vauhdilla, hän nauraa.

– Vakavasti puhuen: en ole esimerkiksi hetkeäkään joutunut ajattelemaan, että Juha olisi kiinnostunut minusta julkisuuskuvani vuoksi. Juhakaan ei ole katsonut minun ohjelmiani. Olemme koko ajan olleet toisillemme ihan vain Juha ja Jutta, emme mikään unelmien poikamies tai dieetti-Jutta.

Pian Jutta ja Juha alkoivat myös kehitellä yhteistä projektia: metsän keskelle Kuruun nousevaa meditaatio- ja hiljentymiskeskusta. Sillä jos meditaatio on ollut Jutan pelastus, onnen ja kiitollisuuden lähde, Juhan jumalat lymyilevät metsissä.

– Yhteisellä unelmalla on ollut iso merkitys suhteemme syvenemiselle. Olemme saaneet suunnitella ja myös reissata paljon yhdessä, kun olemme käyneet tutustumassa meditaatiopaikkoihin maailmalla.

Jutan ja Juhan parisuhdevinkki kuuluu: joka päivä on muistettava katsoa toista silmiin ja olla läsnä.
Jutan ja Juhan parisuhdevinkki kuuluu: joka päivä on muistettava katsoa toista silmiin ja olla läsnä.

Rakkauden kevät 2017

Romanttisissa elokuvissa, joissa ystävyys kypsyy rakkaudeksi, täytyy aina tapahtua jotakin dramaattista, ennen kuin sankariparin silmät aukeavat. Ja ratkaiseva askel suhteessa vaatii vähintään intohimoisen suudelman ilotulitusrakettien räiskeessä.

Jutalla ja Juhalla ei tällaista elokuvahetkeä ollut, joten kaksikko on päättänyt vain puhua Rakkauden keväästä 2017.

– En kyllä edes muista, kumpi pussasi ensiksi, Jutta kihertää.

– No eikö siihen tarvita muutenkin aina kaksi, Juha huomauttaa.

Jossain vaiheessa kahden yhdessä viihtyvän sinkun oli kuitenkin käytävä keskustelu, että mistä tässä nyt oikein onkaan kysymys.

– Ensimmäisen keskustelun jälkeen vielä päätimme, että viihdymme ystävinä. Jos meillä on hyvä näin, miksi lähteä sitä muuttamaan, Juha sanoo.

Mutta sitten pari alkoi miettiä, voisivatko asiat olla heidän välillään vielä paremmin. Hyppy rakastavaisiksi myös pelotti: ystävyydestä oli ehtinyt tulla molemmille niin arvokas asia, ettei sitä halunnut ihan kevyesti vaarantaa.

– Totta kai se pelotti ja mietimme, mitä ystävyydellemme tapahtuu, jos parisuhde ei toimikaan. Elämässä on kaksi isoa asiaa, jotka ajavat ihmisiä: pelko ja rakkaus. Tässä suurempi voitti nyt, Juha muotoilee.

Jutan on vaikea uskoa, että suhde voisi edes mennä niin pahasti pieleen, että toinen katoaisi kokonaan elämästä.

– Tämä suhde on alkanut eri tavalla kuin mikään aiempi suhteeni: ystävyydestä, ei intohimosta tai järjettömästä hullaantumisesta. Kumpikin on saanut alusta asti olla oma itsensä, kun ei ole ollut tarvetta esittää itsestään vain hyviä puolia.

– Olemme saaneet olla juuri sellaisia vaillinaisia ihmisiä kuin oikeasti olemme, Juha lisää.

Unelma vastatuulessa

Mitään kovin huonoja puolia toisesta ei kyllä vielä ole paljastunut. Yhtään riitaakaan Jutta ja Juha eivät ole saaneet aikaiseksi.

– Vessapaperirullankin laitamme aina samoin päin, Juha nauraa.

Vasta pitkän miettimisen jälkeen Juha keksii, että Jutta tekee ”aika karmeaa” ruokaa. Jutta on myös Juhaa kiinnostuneempi elämän kauniista ja pinnallisista puolista. Juha ei aina ymmärrä, mihin nainen tarvitsee niin monet korkokengät. Juhan vaikutuksesta Jutan komeroon onkin alkanut ilmestyä louisvuittoneiden viereen vaelluskenkiä ja tuulipukuja.

– En silti ajatellut muokata Jutasta mitään erä­irmaa. Rakastan häntä juuri tuollaisena kuin hän on, Juha kiirehtii sanomaan.

Hiljattain Jutan ja Juhan yhteinen unelma Kurussa joutui vastatuuleen, kun ELY-keskus valitti kaksikon saamasta poikkeusluvasta rakentaa metsään kokonainen mökkikylä. Nyt työt Kurussa seisovat, ja jos huonosti käy, unelma ei ehkä toteudukaan.

– Jos hanke nyt kariutuu, kanavoimme energiamme johonkin muuhun, Jutta sanoo.

– Olemme hyvin sopeutuvaisia ihmisiä. Hyväksymme sen, mitä elämä tuo meille vastaan ja olemme siitä kiitollisia, Juha sanoo.

– Niin kuka tietää, ehkä tämän projektin tarkoitus oli hitsata meidät yhteen, Jutta miettii.

Voimaannuttava sinkkuaika

Jutan ei kyllä pitänyt heittäytyä uuteen suhteeseen. Vielä jouluna hän lomaili yksin Thaimaassa ja mietti, kuinka onnellinen ja tyytyväinen sinkkuelämäänsä oli. Jutan edellinen suhde päättyi puolitoista vuotta sitten, kun hän purki kihlauksensa Ari Kokkosen kanssa kuuden vuoden yhdessäolon jälkeen. Aiemmin Jutta on vaihtanut miestä lähes lennosta.

– Sinkkuaika tuli tosi tarpeeseen. Minulle on ollut hyvin voimaannuttava kokemus nähdä, että pärjään myös itsekseni ja nautin omasta seurastani.

Jutasta tuntuu, että hän on nyt suhteessa itsenäisempänä kuin koskaan aiemmin.

– Suhdettamme määrittelevät ennen kaikkea vapaus ja itsenäisyys. Olemme kaksi aikuista ihmistä, joiden ei tarvitse enää harjoitella parisuhteessa olemista. Kummallakaan ei ole tarvetta ripustautua toiseen. Minusta on ihanaa, että voin sanoa Juhalle, että en tarvitse sinua, mutta haluan olla sinun kanssasi.

Myös Juhalle on tärkeää, ettei suhde ala tuntua velvollisuudelta.

– Haluan vilpittömästi pystyä sanomaan toiselle joka päivä, että minä valitsen sinut tänäänkin.

Läsnäolon taito

Eikä ripustautuminen olisi edes oikein mahdollista; Jutalla on oma elämänsä Pirkkalassa, Juhalla Espoossa. Kummankin arki on kiireistä: on töitä, perhe-elämää, kuntoilua, aina uusia projekteja. Esimerkiksi yhteenmuutosta kaksikko ei ole edes keskustellut.

– En ajattele, että meillä on etäsuhde, sillä olemme enemmän yhdessä kuin erillämme. Meillä on kaksi ihanaa kotia ja silloinkin kun olemme erossa, meillä on vain kaksi tuntia välimatkaa, Juha sanoo.

Kiireen keskellä Jutta ja Juha arvostavat eniten arkisia hellyydenosoituksia, mieluummin tekoja kuin sanoja. Sitä, että toinen keittää aamulla kahvit valmiiksi tai muistaa lisätä viestin perään vaikka sydänemojin. Juha on opetellut Jutan mieliksi käyttämään hymynaamoja, peukkuja ja sydämiä viesteissään.

– Juttahan on auttanut minua löytämään kokonaisen uuden kielen, hän nauraa.

– Emme tarvitse suhteessa mitään ihmeellistä, vaan hyvää arkea. Minusta meillä on ihaninta, kun istumme keittiönpöydän ääressä syömässä noutosushia ja juttelemme, Jutta kuvailee.

Yhdestä asiasta he haluavat pitää suhteessaan kiinni myös jatkossa. Joka päivä pitää olla aikaa asettua toista vastapäätä, tarttua käsistä ja katsoa silmiin. Oltava läsnä. Vähintään se kymmenen minuuttia.

vs

Nyt Jussi tarkkana siellä jos jutalle tulee yllättäviä yökeikkoja. Teemu Selänne on suomessa ja tämä nyt ei ole mikään salaisuus. Pidä varasi kun sulla ei ole kuitenkaan tarpeeksi euroja

Vierailija

Häipykää julkisuudesta, oikein inhotatte ! Te olette täysin turhanpäiväinen pari, joka ei kiinnosta ketään. Luuletteko olevanne jumalia, ette todellakaan ole. Kiitos ei enää kuvia ja juttuja teistä joka lehdessä. Huom! Jokainen osaa naida ilman opastustanne !!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla