Jutan ja Juhan ystävyys kypsyi rakkaudeksi. Kuvat: Jouni Harala
Jutan ja Juhan ystävyys kypsyi rakkaudeksi. Kuvat: Jouni Harala

Vastarakastuneiden Jutta Gustafsbergin ja Juha Rouvisen suhdetta määrittävät vapaus ja itsenäisyys. – Tämä suhde on alkanut ystävyydestä, ei intohimosta.

Ensi tapaamisella juteltiin vain digimarkkinoinnista.

Mutta jo toisella tapaamisella Jutta Gustafsberg pyysi Juha Rouvista tekemään kanssaan meditaatioharjoituksen: katsomaan häntä silmiin kymmenen minuutin ajan. Jutan yllätykseksi Juha suostui heti.

– Aika moni muu mies olisi pitänyt ehdotustani ihan hörhönä, mutta Juha sanoi vau, totta kai tehdään! Kymmenen minuuttia silmiin katsomista vastaa kahtakymmentä treffiä. Se on tehokas harjoitus, kun haluaa saada yhteyden toiseen ja luoda luottamuksen, Jutta sanoo.

– Toisen lisäksi siinä saa yhteyden myös itseensä, Juha komppaa.

Viime aikoina Jutta ja Juha ovat tuijotelleet toisiaan tämän tästä, vähän sillä tavalla hömelösti hymyillen. Samalla on tehnyt mieli tarttua toista kädestä, hipaista poskea, suukottaa. Parasta on ollut se, että nyt voi jo niin tehdä: tv-persoonat julkistivat suhteensa pääsiäisenä yhteisellä Lapin-reissullaan.

Vaikka eihän se nyt varsinaisesti mikään uutinen ollut. Parin romanssista on supistu viime syksystä lähtien, kun he paljastivat rakentavansa yhteistä hiljentymis- ja meditaatiokeskusta Ylöjärven Kuruun.

– Oikeasti olimme vain hyviä ystäviä pitkään, mutta ehkä muut näkivät jo jotain sellaista, mitä me itse emme olleet vielä valmiita näkemään, Jutta miettii ja tarttuu Juhaa taas hellästi kädestä.

Työhaastattelutunnelma kuumeni

Niinhän siinä käy aina romanttisissa elokuvissakin: katsoja tajuaa aina ennen pääparia, ketkä kuuluvat oikeasti toisilleen. Kun Jutta ja Juha julkaisivat vastarakastuneiden onnea tihkuvan Instagram-päivityksensä Lapista, kuva keräsi nopeasti hirvittävän määrän tykkäyksiä.

– Ihmiset ovat olleet vilpittömän iloisia puolestamme.

Juhan ja Jutan tuttavuus sai alkunsa viime syksynä, kun Jutta halusi kuulla markkinoinnin ammattilaisen mielipiteitä projektista, jota oli käynnistämässä.

– Näin jälkikäteen voin sanoa, että intuitioni ohjasi minut Juhan luo, sillä olisinhan minä voinut soittaa kenelle tahansa mainostoimistoihmiselle. Jostain syystä halusin ottaa yhteyttä juuri Juhaan, vaikka en tiennyt hänestä oikeastaan muuta kuin nimen – en ole katsonut edes yhtä jaksoa Bacheloria, Jutta kertoo.

Juha muistaa, että ensimmäinen tapaaminen sujui työhaastattelun tunnelmissa.

– Mutta kyllähän me silloinkin juteltiin tosi pitkään. Kahvila, jossa Kaivarissa tapasimme, ehti mennä jo kiinni ja meidät tultiin häätämään pois. Meillä on alusta asti ollut hirveän luontevaa olla yhdessä.

Henkiset arvot yhdistivät treenaajat

Ensimmäisen meditaatiosession jälkeen Jutta ja Juha huomasivat jakavansa samankaltaisen elämänkatsomuksen ja arvomaailman.

– Työasioiden lomassa aloimme puhua elämästä syvällisemminkin. Yllätyin, kuinka äärettömän syvä henkinen puoli Juhassa on. Ennen Juhan tapaamista olin ajatellut, että henkiset miehet ovat poikkeuksetta turbaani päässä istuskelevia hippejä.

Päivittäin meditoivalle Jutalle henkinen kasvu ja oman mielen trimmaaminen ovat olleet jo pitkään vähintään yhtä tärkeitä asioita kuin kropan muokkaaminen. Myös Juhalle jooga ja meditaatio olivat tuttuja juttuja jo vuosien takaa.

– Niin valtavan kaunis nainen kuin Jutta onkin, se ei tällä kertaa tehnyt minuun vaikutusta. Rakastuin Jutan persoonaan, hänen sydänlämpöönsä. Hänestä huokuu mieletön voima ja positiivinen energia, Juha sanoo.

Jutta kuuntelee vieressä.

– Se onkin hyvä, sillä rapistun koko ajan vauhdilla, hän nauraa.

– Vakavasti puhuen: en ole esimerkiksi hetkeäkään joutunut ajattelemaan, että Juha olisi kiinnostunut minusta julkisuuskuvani vuoksi. Juhakaan ei ole katsonut minun ohjelmiani. Olemme koko ajan olleet toisillemme ihan vain Juha ja Jutta, emme mikään unelmien poikamies tai dieetti-Jutta.

Pian Jutta ja Juha alkoivat myös kehitellä yhteistä projektia: metsän keskelle Kuruun nousevaa meditaatio- ja hiljentymiskeskusta. Sillä jos meditaatio on ollut Jutan pelastus, onnen ja kiitollisuuden lähde, Juhan jumalat lymyilevät metsissä.

– Yhteisellä unelmalla on ollut iso merkitys suhteemme syvenemiselle. Olemme saaneet suunnitella ja myös reissata paljon yhdessä, kun olemme käyneet tutustumassa meditaatiopaikkoihin maailmalla.

Jutan ja Juhan parisuhdevinkki kuuluu: joka päivä on muistettava katsoa toista silmiin ja olla läsnä.
Jutan ja Juhan parisuhdevinkki kuuluu: joka päivä on muistettava katsoa toista silmiin ja olla läsnä.

Rakkauden kevät 2017

Romanttisissa elokuvissa, joissa ystävyys kypsyy rakkaudeksi, täytyy aina tapahtua jotakin dramaattista, ennen kuin sankariparin silmät aukeavat. Ja ratkaiseva askel suhteessa vaatii vähintään intohimoisen suudelman ilotulitusrakettien räiskeessä.

Jutalla ja Juhalla ei tällaista elokuvahetkeä ollut, joten kaksikko on päättänyt vain puhua Rakkauden keväästä 2017.

– En kyllä edes muista, kumpi pussasi ensiksi, Jutta kihertää.

– No eikö siihen tarvita muutenkin aina kaksi, Juha huomauttaa.

Jossain vaiheessa kahden yhdessä viihtyvän sinkun oli kuitenkin käytävä keskustelu, että mistä tässä nyt oikein onkaan kysymys.

– Ensimmäisen keskustelun jälkeen vielä päätimme, että viihdymme ystävinä. Jos meillä on hyvä näin, miksi lähteä sitä muuttamaan, Juha sanoo.

Mutta sitten pari alkoi miettiä, voisivatko asiat olla heidän välillään vielä paremmin. Hyppy rakastavaisiksi myös pelotti: ystävyydestä oli ehtinyt tulla molemmille niin arvokas asia, ettei sitä halunnut ihan kevyesti vaarantaa.

– Totta kai se pelotti ja mietimme, mitä ystävyydellemme tapahtuu, jos parisuhde ei toimikaan. Elämässä on kaksi isoa asiaa, jotka ajavat ihmisiä: pelko ja rakkaus. Tässä suurempi voitti nyt, Juha muotoilee.

Jutan on vaikea uskoa, että suhde voisi edes mennä niin pahasti pieleen, että toinen katoaisi kokonaan elämästä.

– Tämä suhde on alkanut eri tavalla kuin mikään aiempi suhteeni: ystävyydestä, ei intohimosta tai järjettömästä hullaantumisesta. Kumpikin on saanut alusta asti olla oma itsensä, kun ei ole ollut tarvetta esittää itsestään vain hyviä puolia.

– Olemme saaneet olla juuri sellaisia vaillinaisia ihmisiä kuin oikeasti olemme, Juha lisää.

Unelma vastatuulessa

Mitään kovin huonoja puolia toisesta ei kyllä vielä ole paljastunut. Yhtään riitaakaan Jutta ja Juha eivät ole saaneet aikaiseksi.

– Vessapaperirullankin laitamme aina samoin päin, Juha nauraa.

Vasta pitkän miettimisen jälkeen Juha keksii, että Jutta tekee ”aika karmeaa” ruokaa. Jutta on myös Juhaa kiinnostuneempi elämän kauniista ja pinnallisista puolista. Juha ei aina ymmärrä, mihin nainen tarvitsee niin monet korkokengät. Juhan vaikutuksesta Jutan komeroon onkin alkanut ilmestyä louisvuittoneiden viereen vaelluskenkiä ja tuulipukuja.

– En silti ajatellut muokata Jutasta mitään erä­irmaa. Rakastan häntä juuri tuollaisena kuin hän on, Juha kiirehtii sanomaan.

Hiljattain Jutan ja Juhan yhteinen unelma Kurussa joutui vastatuuleen, kun ELY-keskus valitti kaksikon saamasta poikkeusluvasta rakentaa metsään kokonainen mökkikylä. Nyt työt Kurussa seisovat, ja jos huonosti käy, unelma ei ehkä toteudukaan.

– Jos hanke nyt kariutuu, kanavoimme energiamme johonkin muuhun, Jutta sanoo.

– Olemme hyvin sopeutuvaisia ihmisiä. Hyväksymme sen, mitä elämä tuo meille vastaan ja olemme siitä kiitollisia, Juha sanoo.

– Niin kuka tietää, ehkä tämän projektin tarkoitus oli hitsata meidät yhteen, Jutta miettii.

Voimaannuttava sinkkuaika

Jutan ei kyllä pitänyt heittäytyä uuteen suhteeseen. Vielä jouluna hän lomaili yksin Thaimaassa ja mietti, kuinka onnellinen ja tyytyväinen sinkkuelämäänsä oli. Jutan edellinen suhde päättyi puolitoista vuotta sitten, kun hän purki kihlauksensa Ari Kokkosen kanssa kuuden vuoden yhdessäolon jälkeen. Aiemmin Jutta on vaihtanut miestä lähes lennosta.

– Sinkkuaika tuli tosi tarpeeseen. Minulle on ollut hyvin voimaannuttava kokemus nähdä, että pärjään myös itsekseni ja nautin omasta seurastani.

Jutasta tuntuu, että hän on nyt suhteessa itsenäisempänä kuin koskaan aiemmin.

– Suhdettamme määrittelevät ennen kaikkea vapaus ja itsenäisyys. Olemme kaksi aikuista ihmistä, joiden ei tarvitse enää harjoitella parisuhteessa olemista. Kummallakaan ei ole tarvetta ripustautua toiseen. Minusta on ihanaa, että voin sanoa Juhalle, että en tarvitse sinua, mutta haluan olla sinun kanssasi.

Myös Juhalle on tärkeää, ettei suhde ala tuntua velvollisuudelta.

– Haluan vilpittömästi pystyä sanomaan toiselle joka päivä, että minä valitsen sinut tänäänkin.

Läsnäolon taito

Eikä ripustautuminen olisi edes oikein mahdollista; Jutalla on oma elämänsä Pirkkalassa, Juhalla Espoossa. Kummankin arki on kiireistä: on töitä, perhe-elämää, kuntoilua, aina uusia projekteja. Esimerkiksi yhteenmuutosta kaksikko ei ole edes keskustellut.

– En ajattele, että meillä on etäsuhde, sillä olemme enemmän yhdessä kuin erillämme. Meillä on kaksi ihanaa kotia ja silloinkin kun olemme erossa, meillä on vain kaksi tuntia välimatkaa, Juha sanoo.

Kiireen keskellä Jutta ja Juha arvostavat eniten arkisia hellyydenosoituksia, mieluummin tekoja kuin sanoja. Sitä, että toinen keittää aamulla kahvit valmiiksi tai muistaa lisätä viestin perään vaikka sydänemojin. Juha on opetellut Jutan mieliksi käyttämään hymynaamoja, peukkuja ja sydämiä viesteissään.

– Juttahan on auttanut minua löytämään kokonaisen uuden kielen, hän nauraa.

– Emme tarvitse suhteessa mitään ihmeellistä, vaan hyvää arkea. Minusta meillä on ihaninta, kun istumme keittiönpöydän ääressä syömässä noutosushia ja juttelemme, Jutta kuvailee.

Yhdestä asiasta he haluavat pitää suhteessaan kiinni myös jatkossa. Joka päivä pitää olla aikaa asettua toista vastapäätä, tarttua käsistä ja katsoa silmiin. Oltava läsnä. Vähintään se kymmenen minuuttia.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti
Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.