Uuden Musiikin Kilpailun juontavat Roope Salminen ja Rakel Liekki. Kuva: Jonna Öhrnberg
Uuden Musiikin Kilpailun juontavat Roope Salminen ja Rakel Liekki. Kuva: Jonna Öhrnberg

Uuden Musiikin Kilpailua juontava Rakel Liekki jännittää vain sitä, miten tanssikoreografiat onnistuvat.

Toimittaja Rakel Liekki juontaa muusikko Roope Salmisen rinnalla helmikuussa käynnistyvää Uuden Musiikin Kilpailua. Yleisradion järjestämässä kilpailussa valitaan Suomen edustaja Itävallassa toukokuussa käytäviin Euroviisuihin.

Viisufaniksi tunnustautuvalle Rakelille juontopesti on unelmien täyttymys.

– On kerrassaan huikeaa olla mukana: olenhan aivan jäätävä Euroviisufani ja katsonut kisaa lapsesta asti. Järjestän joka vuosi Euroviisu-katsomoita kotonani ja pelaan viisubingoa ja tulosveikkausta. Lisäksi olen käynyt katsomassa jokaisen Uuden Musiikin Kilpailun eturivissä, Rakel nauroi tiistaina järjestetyssä Uuden Musiikin Kilpailun pressitilaisuudessa.

Vaikeinta Rakelille oli pitää juontopestinsä salassa sen jälkeen, kun hän sai kuulla tulleensa valituksi. Rakel muistaa vieläkin hetken, jolloin hän luki ensimmäistä kertaa ohjelman taiteellisen tuottajan Elias Koskimiehen hänelle lähettämän käsikirjoituksen.

– Mieleni teki vain juosta kerrostaloa ympäri ja tuulettaa, mutta sen sijaan jouduinkin salailemaan asiaa. Luvassa on iso show ja samanlaista viisumaista karnevaalihenkeä kuin Ruotsin karsintakilpailussa Melodifestivaleneilla, Rakel lupaili.

Edessä tanssihaaste

Kehuja Rakelilta keräsi myös hänen juontajaparinsa, Roope Salminen & koirat -yhtyeen keulahahmo ja näyttelijä Eppu Salmisen poika Roope Salminen. Parivaljakko ei tuntenut toisiaan ennen ohjelmaa, mutta UMK:n myötä heistä on tullut ystäviä.

– Roope on nuoresta iästään huolimatta aivan superluotettava juontajapari. Minun ei tarvitse lainkaan pelätä, että hän pudottaisi missään tilanteessa palloa, Rakel hehkutti.

Rakel ei osaa sanoa, miksi juuri hänet valittiin kilpailua juontamaan, mutta hän aikoo vain olla lavalla oma itsensä ja pitää hauskaa. Toisin kuin nuorena, Rakel ei enää stressaa töistään, vaan ottaa melko löysin rantein vastaan, mitä tulee. Eräs asia häntä kuitenkin juontopestissään jännittää.

– Luvassa on aika vaikeita tanssikoreografioita. Ne ja korkkarit voivat olla melko haastava yhdistelmä naiselle, joka ei koskaan tanssi.

Kaikkien aikojen parhaaksi viisukappaleeksi Rakel nimeää Virve Rostin esittämän kestohitin Sata salamaa. Samaa kappaletta hän kuunteli myös tänä aamuna ruuhkabussissa matkalla lehdistötilaisuuteen.

– Silloin minulle tuli oikeasti tippa linssiin. Nyt on Euroviisujen 60. juhlavuosi, ja minä saan olla juontamassa kilpailua. Se tuntuu aivan uskomattomalta, Rakel fiilisteli.

Uuden Musiikin Kilpailun lisäksi Rakel nähdään 19. helmikuuta TV2:lla alkavassa ajankohtaisohjelmassa Kioski.

Lue myös:

Rakel Liekki palaa televisioon – yllätyspesti!

Rakel Liekki paljasti salatut taitonsa

Vuosia vegaanina ja absolutistina elänyt Rakel Liekki: "Lopulta nautinnonhalu vei voiton"

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.