Uuden Musiikin Kilpailun juontavat Roope Salminen ja Rakel Liekki. Kuva: Jonna Öhrnberg
Uuden Musiikin Kilpailun juontavat Roope Salminen ja Rakel Liekki. Kuva: Jonna Öhrnberg

Uuden Musiikin Kilpailua juontava Rakel Liekki jännittää vain sitä, miten tanssikoreografiat onnistuvat.

Toimittaja Rakel Liekki juontaa muusikko Roope Salmisen rinnalla helmikuussa käynnistyvää Uuden Musiikin Kilpailua. Yleisradion järjestämässä kilpailussa valitaan Suomen edustaja Itävallassa toukokuussa käytäviin Euroviisuihin.

Viisufaniksi tunnustautuvalle Rakelille juontopesti on unelmien täyttymys.

– On kerrassaan huikeaa olla mukana: olenhan aivan jäätävä Euroviisufani ja katsonut kisaa lapsesta asti. Järjestän joka vuosi Euroviisu-katsomoita kotonani ja pelaan viisubingoa ja tulosveikkausta. Lisäksi olen käynyt katsomassa jokaisen Uuden Musiikin Kilpailun eturivissä, Rakel nauroi tiistaina järjestetyssä Uuden Musiikin Kilpailun pressitilaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikeinta Rakelille oli pitää juontopestinsä salassa sen jälkeen, kun hän sai kuulla tulleensa valituksi. Rakel muistaa vieläkin hetken, jolloin hän luki ensimmäistä kertaa ohjelman taiteellisen tuottajan Elias Koskimiehen hänelle lähettämän käsikirjoituksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mieleni teki vain juosta kerrostaloa ympäri ja tuulettaa, mutta sen sijaan jouduinkin salailemaan asiaa. Luvassa on iso show ja samanlaista viisumaista karnevaalihenkeä kuin Ruotsin karsintakilpailussa Melodifestivaleneilla, Rakel lupaili.

Edessä tanssihaaste

Kehuja Rakelilta keräsi myös hänen juontajaparinsa, Roope Salminen & koirat -yhtyeen keulahahmo ja näyttelijä Eppu Salmisen poika Roope Salminen. Parivaljakko ei tuntenut toisiaan ennen ohjelmaa, mutta UMK:n myötä heistä on tullut ystäviä.

– Roope on nuoresta iästään huolimatta aivan superluotettava juontajapari. Minun ei tarvitse lainkaan pelätä, että hän pudottaisi missään tilanteessa palloa, Rakel hehkutti.

Rakel ei osaa sanoa, miksi juuri hänet valittiin kilpailua juontamaan, mutta hän aikoo vain olla lavalla oma itsensä ja pitää hauskaa. Toisin kuin nuorena, Rakel ei enää stressaa töistään, vaan ottaa melko löysin rantein vastaan, mitä tulee. Eräs asia häntä kuitenkin juontopestissään jännittää.

– Luvassa on aika vaikeita tanssikoreografioita. Ne ja korkkarit voivat olla melko haastava yhdistelmä naiselle, joka ei koskaan tanssi.

Kaikkien aikojen parhaaksi viisukappaleeksi Rakel nimeää Virve Rostin esittämän kestohitin Sata salamaa. Samaa kappaletta hän kuunteli myös tänä aamuna ruuhkabussissa matkalla lehdistötilaisuuteen.

– Silloin minulle tuli oikeasti tippa linssiin. Nyt on Euroviisujen 60. juhlavuosi, ja minä saan olla juontamassa kilpailua. Se tuntuu aivan uskomattomalta, Rakel fiilisteli.

Uuden Musiikin Kilpailun lisäksi Rakel nähdään 19. helmikuuta TV2:lla alkavassa ajankohtaisohjelmassa Kioski.

Lue myös:

Rakel Liekki palaa televisioon – yllätyspesti!

Rakel Liekki paljasti salatut taitonsa

Vuosia vegaanina ja absolutistina elänyt Rakel Liekki: "Lopulta nautinnonhalu vei voiton"

Sisältö jatkuu mainoksen alla