Me Naiset
|
Oona Kujala
Ultra Bran Ruisrockin keikka sai Sinnemäen muistelemaan aikoja, kun hän vielä sanoitti yhtyeen kappaleita. Kuva: Sanoma-arkisto
Ultra Bran Ruisrockin keikka sai Sinnemäen muistelemaan aikoja, kun hän vielä sanoitti yhtyeen kappaleita. Kuva: Sanoma-arkisto

Ultra Bran paluu keikkalavoille on herättänyt voimakkaita tunteita niin faneissa, yhtyeen jäsenissä kuin sanoittaja Anni Sinnemäessä.

Ultra Bra on faniensa iloksi noussut tänä kesänä takaisin keikkalavoille 16 vuoden tauon jälkeen. Vuosien 1994 ja 2001 välillä toiminut yhtye on saanut väen rynnimään festareille sekä liikuttumaan nuoruusmuistojensa voimasta.

Myös yhtyeen suurimpien hittien sanoittaja Anni Sinnemäki oli katsomassa Ultra Bran keikkaa Ruisrockissa. Nykyinen Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari fiilisteli sitä pitkässä Facebook-julkaisussaan. Kokemus lennätti Annin takaisin nuoruuteensa.

– Kuuntelin yleisössä omia tekstejäni, ja kuulin samaan aikaan, minkälainen nuori nainen silloin olin kun kirjoitin niitä, osa teksteistä tuo kuvina vieläkin mieleen ne vielä paljon kaukaisemmat ajat, joihin lauseet ja kuvat liittyvät, yhtäkkiä hiekan pöllytessä kesäisessä Ruissalossa tunnen Oksasenkatu 4:n varjoisan porttikongin tuoksun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Samaan aikaan kuulen ympärilläni ihmisten laulavan mukana suurin piirtein kaiken.”

– Samaan aikaan kuulen ympärilläni ihmisten laulavan mukana suurin piirtein kaiken, mistä ymmärtää hyvin, että ne ovat oikeastaan heidän tekstejään, joihin sekoittuu mennyt ja kappaleisiin imeytyneet muistot ja nykyhetki ja elämän kuluminen ja uudet merkitykset ja ehkä myös kaipuu johonkin jota oli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tekstin yhteydessä on kuva nuoresta Annista, joka pitää käsissään Ultra Bran Kroketti-platinalevyä. Sinnemäki kertoo näkevänsä kuvassa nuoren tytön, joka silloin nuorena tunsi olevansa jo aika aikuinen.

– Muistan selvästi, välillä ehkä selvimmin, sen tunteen, kuinka joskus silloin tunsin olevani oikeastaan aika vanha, tunsin elämän ja sen käänteet, kokemukset joita minulla silloin oli, mielettömän painavina. Ajattelin ehkä tietäväni rakkaudesta oikeastaan kaiken, sen viiltävyydestä, kivusta ja siitä, mitä se vapauttaa ja mitä kahlitsee.

Sinnemäen tunteikas Facebook-julkaisu on kerännyt jo yli 10 000 tykkäystä sekä vuolaasti kommentteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla