Kuva: Jouni Harala
Kuva: Jouni Harala

Vuosia ulosottovelkaa lyhentänyt Martina Aitolehti joutui viimein myöntämään tarvitsevansa apua.

Martina Aitolehti, 33, päätti muutaman viikkoa sitten kohdata vuosikausia painaneet ulosottovelkansa. Hän kyllästyi elämään velkaantuneena, soitti äidilleen ja pyysi tätä auttamaan maksamaan yli 10 000 euron velat.

– Olin todella nolona, kun soitin äidilleni ja pyysin apua. Takeltelin sanoissa ja äiti kuuli, että jokin on hätänä, Martina kertoo Me Naisille.

Aikaisemmin Martina oli työntänyt ulosottovelkansa pois mielestään kokonaan. Hän repi saapuvat kirjeet ja antoi ulosottomiehen hoitaa työnsä. 

”Enää kukaan ei voi moittia minua mistään.”

Nyt velat on kuitattu, ja Martina maksaa niitä äidilleen. Avun pyytäminen toi mukanaan helpotuksen.

 – Enää minun ei tarvitse löytää itseäni torstaiaamuna lehdestä ulosottovelkojeni kanssa. Tai kun jouluna verotiedot tulevat, en ole velkoineni kannessa. Enää kukaan ei voi moittia minua mistään. Tämä on ollut ainoa asia, josta minua on voinut osoitella, Martina huokaisee.

Vastuun välttelyä

Martinan velkakierre sai alkunsa yli vuosikymmen sitten. Rakkaudesta sokaistuneena Martina otti nimiinsä silloisten seurustelukumppaneiden asuntoja ja puhelinliittymiä. Maksuongelmat yhdistettynä nuoren naisen ajattelemattomaan rahankäyttöön synnyttivät velkavyyhdin.

– Olen elänyt hövelisti etenkin nuorena miettimättä sitä, onko töitä. En halunnut ottaa raha-asioista vastuuta, Martina kertoo.

Martina on valinnut käyttää rahaansa muuhunkin kuin koko velan kuittaamiseen. Hän myöntää, ettei ole tinkinyt hyvännäköisestä elämästään: huoliteltu asu, merkkilaukku, kaunis koti ja sievästi pukeutuneet lapset ovat hänelle tärkeitä asioita.

– Onhan se kivaa piristää itseään jollain, eikä minulta ole ikinä puuttunut mitään. Mutta olen ollut onnellisessa asemassa, koska en ole laittanut itseeni oikeastaan yhtään rahaa, vaan saan lähes kaiken sponsoreilta, Martina kommentoi.

”En ole laittanut itseeni oikeastaan yhtään rahaa, vaan saan lähes kaiken sponsoreilta.”

Velkakierteen katkaisemisessa hän joutui kohtaamaan todellisuuden.

– Oli kipeä paikka myöntää, ettei aina olekaan se itsenäinen ja omin päin selviävä tyyppi, Martina sanoo.

– Liittyyhän ulosottovelkoihin häpeää. Ajatellaan, että on huonompi tyyppi. Olen yrittäjä, ja mielestäni ulosottovelat kyseenalaistivat uskottavuuteni. Sana ulosotto ei vain sovi kuvaani. Se on ollut iso särö minussa.

joopa joo

Ulosottokierteeseen joutunut Martina Aitolehti: ”Oli kipeä paikka myöntää, etten selviä omin päin”

totuus on että tuollanen ahne eli yli varojen,eikä mitään muta ole asioissa ollut.ajellaan bemareilla ja syödään ulkona ynm,ja tuloja vaan ei ole.samanlainen kun entinen ukkonsakin Eerikäinen,kaks samanlaista pelleä.parhaatkin julkkikset voi helvetti,pellejä ne on.näitä on suomi täynnä tälläsiä ylivelkaantuneita tunareita.no jos se elämä nyt hymyilis tälle martinalle kun on löytäny oikein miljonäärin.nyt on asunto mitä esitellä ja mistä puhua,mutta kun eivaan ole oma.vastuuseen koko akka ,niin...
Lue kommentti

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: