Pekka Hyysalo vuonna 2013. Kuva: Panu Pälviä
Pekka Hyysalo vuonna 2013. Kuva: Panu Pälviä

Pekka Hyysalo muistelee uudessa kirjassaan riipivää eroaan. – Sydämeni pamahti kuin sirpalekranaatti, hän kirjoittaa.

Entinen freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo, 25, muistelee eroaan uudessaan kirjassaan Fight Back – toinen mahdollisuus. Kirjasta ja sen sisällöstä kertoivat ensimmäisinä MTV ja Ilta-Sanomat.

Vuonna 2010 Pekka vammautui vakavasti lasketteluonnettomuudessa. Hän sai aivovammaan ja neliraajahalvaukseen ja on joutunut sen jälkeen opettelemaan puhumisen ja kävelyn uudelleen.

Onnettomuduen jälkeen Pekan tyttöystävä Reetta oli hänen tukenaan koko pitkän sairaalajakson ja kuntoutuksen ajan. Sairaalajakson jälkeen pari muutti avoliittoon Turkuun, mutta rakkaus ei kestänyt vammautumisen jälkeistä arkea. Pari riiteli, eikä Reetta kirjan mukaan viihtynyt Turussa, vaan halusi muuttaa kotiseudulleen Kuusamoon.

Pari jatkoi hetken etäsuhteessa, mutta lopulta Reetta halusi päättää suhteen. Pekka on kirjoittanut kirjaansa erokeskustelun.

– Eli nyt, kun mä olen loukkaantunut, en enää ole tarpeeksi hyvä. Kyllä tämä ihan dumppaukselta mun korvaan kuulostaa. (Pekka)

– Hei, oikeesti! Mä olen ollut sun tukena loukkaantumisesta asti, hyvinä ja huonoina päivinä. (Reetta)

– Mutta sitten päivät kävivät liian huonoiksi ja sä kalpit takaisin tänne Kuusamoon. En mä vissiin ollut ihan tarpeeksi hyvä? (Pekka)

– Sä et ole nyt reilu. Mä muutin sun vuoksesi Turkuun puoleksi vuodeksi huomatakseni, että Turku ei vain ole mua varten. Mä voin siellä huonosti. Sä et ole reilu. Mä koitan olla reilu kaikille. (Reetta)

Kirjassa Pekka kertoo halunneensa oikeastaan eroa itsekin, mutta silti suhteen päättyminen oli kova paikka. Eron jälkeen Reetta olisi halunnut jatkaa ystävyyttä, mutta tämä ei onnistunut.

– Tällä tavoin parisuhteeni, jonka kuvittelin johtavan avioliittoon, päättyi. Kun kaaduin Ylläksellä, sirpaloiduin ruumiillisesti ja sain erittäin vakavan aivovamman, mutta selvisin hengissä. Kun sirpaloiduin taas, se särki sydämeni. Sydämeni pamahti kuin sirpalekranaatti, Pekka kertoo kirjassa.

Vuodesta 2012 Pekka on seurustellut Viivia Takaojan kanssa. Viivia kertoi Me Naisten haastattelussa kaksi vuotta sitten, että heidän suhteeseensa onnettomuus ei ole vaikuttanut millään tavalla. Lue koko juttu täältä. Pekka ja Viivia ovat esiintyneet julkisuudessa useasti, mutta viime sunnuntain Linnan juhlissa Pekan seurana nähtiin äiti, ei Viiviaa. 

Fight Back – toinen mahdollisuus ilmestyi e-kirjana 11.12.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...