Suvi Åkerman voitti The Voice of Finlandin viidennen tuotantokauden. Kuva: Nelonen / Saku Tiainen
Suvi Åkerman voitti The Voice of Finlandin viidennen tuotantokauden. Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

The Voice of Finlandin voittanut Suvi Åkerman on kirjoittanut biisejä nuoresta saakka. Musiikin tekeminen on toiminut vaikeina aikoina myös terapiana.

Turussa juhlittiin eilen perjantaina myöhään, kun 22-vuotias Suvi Åkerman voitti The Voice of Finland -kilpailun.

Lauantaiaamuna finaalinelikko eli Suvi, Ilona Gill, Meri Vahtera sekä Riikka Jaakkola ovat jo junassa matkalla Helsinkiin, jossa julkisuuspyöritys jatkuu.

– Ajattelin, että kilpailussa voi käydä miten vain. Olin voitosta aidosti yllättynyt ja ilahtunut, Suvi sanoo ja lupaa puhelimen toisessa päässä  kanssamatkustajalle yhteiskuvan, kunhan saa tämän haastattelun hoidettua.

Luokanopettajaksi opiskeleva Suvi vakuutti yleisön finaalissa jo vuosia sitten kirjoittamallaan It's Not The End Of The World -kappaleella, joka pantiin kilpailua varten uuteen uskoon.

2590694

Toinen Suvin finaaliesityksistä oli Queenin Bohemian Rhapsody -kappale duettona tähtivalmentaja Tarja Turusen kanssa. Finaalikappaleet jatkoivat samaa linjaa kuin muutkin isot ja näyttävät kappaleet, joita Suvilta on tuotantokauden aikana kuultu – muun muassa Adelen Hello sekä Sian Alive.

– Olen sen verran kunnianhimoinen musiikin ja laulamisen suhteen, että jos tällaiseen kilpailuun lähden, niin lähden kunnolla. Kun laulan, aion laulaa jotain näyttävää. En halua mennä sieltä, missä aita on matalin.

”Minulla on biisejä ja tahdonvoimaa. Haluan, että tämä ei jää tähän.”

Suvi kertoo musikaalisuuden kulkevan suvussa. Eniten hän on oppinut musiikista isältään, joka on neuvonut tytärtään säestämisessä ja biisien kirjoittamisessa. Muuten Suvi on opetellut soittamaan ja laulamaan itse.

– Kirjoitin lastenlauluja jo pienenä, mutta yläasteella aloin tekemään musiikkia enemmän tosissani.

Vaikea teini-ikä

Musiikki on auttanut Suvia myös vaikeina aikoina.

– Olen käyttänyt biisien kirjoittamista todella paljon terapeuttisena keinona. Varsinkin teini-iässä ja hankalammissa elämänvaiheissa olen purkanut tuntojani musiikkiin.

Suvi sanoo teini-ikänsä olleen raskas. Häntä kymmenisen vuotta vanhempi velipuoli kuoli yllättäen.

– Hän kuoli nukkuessaan. Tapahtuma oli äkillinen, eikä kukaan osannut odottaa sitä, Suvi kertoo.

– Veljen kuolema vaikutti teini-ikääni paljon. Se oli tapahtumista pahin, mutta oli myös koulukiusaamista, eikä veljen menehtyminen jäänyt ainoaksi läheisen kuolemaksi. Karu maailma tuli minulle vastaan liian nuorena.

”Olen käyttänyt biisien kirjoittamista terapeuttisena keinona.”

Perhe on Suville hyvin läheinen, ja hän asuu Turussa lähellä vanhempiaan. Pikkuveli on muuttanut Helsinkiin.

Vaikeina aikoinakin Suvi on voinut tukeutua perheeseensä. Lukioikäisenä hänellä alkoi mennä taas paremmin.

– Minulla on koko ajan ollut asiat tosi hyvin ja pääsyy siihen on, että minulla on niin mahtava perhe. Kotiolot ovat olleet aina loistavat.

Biisejä ja tahdonvoimaa

Tulevasta Suville on toistaiseksi selvää ainakin se, että vaikka hän on innoissaan saamastaan levytyssopimuksesta, hän aikoo hoitaa opintonsa loppuun.

Suvin piti valmistua vuoden kuluttua luokanopettajaksi, mutta nyt tarkoituksena olisi yhdistää opintojen viimeistely musiikin tekemiseen.

– Minulla on biisejä ja tahdonvoimaa. Haluan, että tämä ei jää tähän. Aiemmista kilpailun voittajista ei ole aina kuulunut mitään, enkä haluaisi jatkaa sitä linjaa.

”Ei ole niin salainenkaan haaveeni, että joskus pääsisin edustamaan Euroviisuissa.”

Suvi ei haluaisi musiikkinsa rajoittuvan yhteen genreen. Finaalin popbiisin lisäksi hän kertoo rakastavansa balladeja ja tykkäävänsä vetää rokimpaakin musiikkia – mieluiten englanniksi.

– Vaikka lähdin kisaan vähän kokemattomampana kuin jotkut toiset, enkä osannut odottaa hirveästi mitään, minulle on kuitenkin alusta asti ollut hyvin selkeää, mitä haluan.

Kaikki Suvin läheiset myös tietävät, että hän rakastaa Euroviisuja. Siksi Suvi otti vain kehuna keskustelupalstalta lukemansa ivallisen kommentin siitä, että hänen finaalikappaleensa kuulosti viisubiisiltä.

– Ei ole niin salainenkaan haaveeni, että joskus pääsisin edustamaan Euroviisuissa.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.