New York on Sara La Fountainin toinen kotikaupunki, jonka hektisyydestä hän ottaa nyt taukoa. ”Kaipaan rauhoittumista ja tasapainoa.” Kuva Liisa Valonen.
New York on Sara La Fountainin toinen kotikaupunki, jonka hektisyydestä hän ottaa nyt taukoa. ”Kaipaan rauhoittumista ja tasapainoa.” Kuva Liisa Valonen.

Sara La Fountain toivoo Australiassa tehdystä ruokaohjelmasta kansainvälistä läpimurtoa. – Unelmiaan toteuttaessa ei pidä kuunnella muita kuin itseään, Sara sanoo.

Sara La Fountainin, 35, vasempaan ranteeseen tatuoidut voimasanat Je suis kannustivat Saraa jo parikymppisenä, kun hän haaveili urasta ruuan parissa.

– Kun ilmoitin pyrkiväni kokkikouluun, minulle kuittailtiin, aioinko töihin snägärille. ”Menisit sinäkin vain naimisiin”, sanottiin, Sara muistaa.

– Vähättely tuntui pahalta, muttei lannistanut.

Kurjat puheet olivat kuin lisäkipinöitä Saran haaveille. Ylioppilaskirjoitustensa jälkeen hän palasi lapsuusvuosiensa kotimaahan Yhdysvaltoihin ja aloitti opiskelut amerikkalaisten vanhimmassa ruokayliopistossa, Culinary Institute of Americassa.

– Olen esimerkki siitä, että unelmiaan toteuttaessa ei pidä kuunnella muita kuin itseään. Olen hirvittävän allerginen negatiivisuudelle. Se, ettei tuosta kuitenkaan tule mitään, on tyhmintä, mitä nuorelle voi sanoa.

Elämä odotustilassa

Sarasta ei tullut snägärimyyjää vaan kokkaamisen monitoimiyrittäjä. Uusimpia tuotoksia ovat viime viikolla julkaistu ruokakirja Sara’s Australia – raikas ruokamatka sekä 147 maahan leviävä tv-sarja Sara’s Australia Unveiled. Ohjelman odotetaan tavoittavan jopa yli miljardi katsojaa.

”Enää en jahtaa jotain haaveihmistä.”

Saran puheessa toistuvat sanat kiire ja työ. Sille hän on tietoisesti omistautunut kuluneet viisi vuotta – aina siitä lähtien, kun seitsemän vuoden suhde ohjaaja Antti J. Jokisen kanssa päättyi.

– Olen halunnut toteuttaa haaveeni uralla. Laitoin henkilökohtaisen elämäni vähän niin kuin odotustilaan, Sara myöntää.

– Enää en jahtaa jotain haaveihmistä. Tässä iässä tiedän jo, mistä tykkään ja mistä en, mutta olen myös valmis kompromisseihin.

Ihmissuhderintamalla onkin jotakin meneillään.

– Elämässäni on nyt puhdas pöytä ja aikaa rakkaudelle. Olen siihen valmis. Viime vuodet ovat olleet minä, minä -aikaa, nyt voisi olla me-aika.

Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 38/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Vierailija

Tv-kokki Sara La Fountainin terveiset vähättelijöilleen: ”Tyhmintä, mitä nuorelle voi sanoa”

Suomessa on valitettavasti latistamisen kulttuuri vallalla, muita ei kehuta, vain virheistä huomautetaan ja silloin varsinkin yritetään estää kaikin keinoin jos joku yrittää tehdä jotain sellaista josta olla kateellinen. Sanoisin itse ohjeeksi nuorelle, että älä kysy muiden mielipidettä, luota niin paljon itseesi että menet ja teet mikä oikealta tuntuu, muuten voi jäädä tekemättä jos latistajat päästetään ääneen.
Lue kommentti
Vierailija

Tv-kokki Sara La Fountainin terveiset vähättelijöilleen: ”Tyhmintä, mitä nuorelle voi sanoa”

Mitä vikaa on snägäri-työssä, ovatko he ikään kuin esimerkki jostain epäonnistujista ja kokki jotain jaloa ja ylempää kastia? Itse olen kyllä saanut snägärin neidoilta paljon enemmän kaikenlaista kulttuuria ja iloa kuin yhdeltäkään kokilta jossain kupansyömässä ravintolassa. Eikä ole tarvinnut lähteä nälissään jonkun ristiin laitettujen ylihintaisten piperrysten jälkeen joiden päälle on tiputettu jotain ikään kuin kastikkeeksi.
Lue kommentti

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.