Muusikko Tuure Kilpeläinen pääsi eroon pitkään kestäneestä esiintymispelosta Jouko Turkan metodeilla.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 44, kertoi Radio Suomipopin haastattelussa kärsineensä vuosia "järjettömästä esiintymispelosta". Tuure kuvaili esiintymispelkoaan niin pahaksi, että siitä oli haittaa arjen tavallisissa tilanteissa.

– Se kesti ihan hemmetin pitkään, jostain 12–13-vuotiaasta alkaen. Jännitys oli valtavaa latinkia, jota ei pystynyt hallitsemaan. Siitä oli ihan selkeetä haittaa, koska se rupesi ohjaamaan mun tekemisiä, Tuure Kilpeläinen kertoi Suomipopilla.

Noin 24-vuotiaana Tuure päätti, että haluaa päästä esiintymispelosta eroon. Tuolloin hän pyrki Taideteolliseen korkeakouluun kuviksenopettajalinjalle. Tuure kertoi hyödyntäneensä Jouko Turkan metodeita, jotka ovat monille näyttelijäopiskelijoille tuttuja. Käytännössä tämä tarkoittaa itsensä psyykkausta ja uuvuttamista fyysisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Onneksi se tuli selätettyä, Tuure sanoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka esiintymispelko ei ole hallinnut muusikkoa enää vuosiin, hänelle on yhä tullut muistumia siitä lastensa vanhempienilloissa. Keikoilla Kaihon karavaani -orkesterinsa kanssa hän kokee nykyään ainoastaan "hyvää jännitystä".

– Hyvä jännitys lisää esityksen intensiteettiä. Jos ei jännittäisi ollenkaan, silloin esityksellä ei olis itselleen ollenkaan merkitystä.

Katso Tuuren haastattelu videolta. Video: Radio Suomipop

Lue myös:

Tuure Kilpeläinen: "Oikeassa mielentilassa ihastun jopa kaupan kassaan"

Tuure Kilpeläinen: "Olen aina ollut äidin poika"

Sisältö jatkuu mainoksen alla