Roosa nauha -kampanjassa mukana oleva Sara La Fountain kokkaa pinkkejä herkkuja 24Kitchen-ohjelmassaan, joka nähdään Foxilla Roosa nauha -päivänä 10. lokakuuta. Kuva: Ari K. Ojala
Roosa nauha -kampanjassa mukana oleva Sara La Fountain kokkaa pinkkejä herkkuja 24Kitchen-ohjelmassaan, joka nähdään Foxilla Roosa nauha -päivänä 10. lokakuuta. Kuva: Ari K. Ojala

Kokki Sara La Fountainin tyylin salaisuus on vaatteiden tuunaaminen. ”Se on hauskaa ja halpaa. Vain mielikuvitus on rajana”, hän sanoo.

Kokki Sara La Fountain tunnetaan persoonallisena pukeutujana ja taitavana asusteiden käyttäjänä. Hänen hiuksillaan keikkuu usein hattu, ja arkisissakin vaatteissa on mukana jokin juju.

– Rakastan tuunaamista! Minulle on tärkeintä, että uskaltaa olla persoonallinen. Tuunaan vaatteitani tosi paljon: lisään niittejä, kangastilkkuja ja hakaneuloja, Sara kertoo.

Sara palasi juuri New Yorkista.

– Menen siellä aina sekaisin kangasliikkeissä, sillä valikoimat ovat mielettömät. Ongelmana on, ettei matkalaukkuun mahdu niin paljon tavaraa kuin haluaisin, hän nauraa.

Sara pitää merkkituotteista, mutta hän muistuttaa, ettei kiinnostavien vaatteiden tarvitse olla kalliita.

– Tykkään sekoitella merkkibrändejä ja edullisempia asuja, joita olen itse muokannut. Silloin tiedän, ettei vastaan kävele samanlaista vaatetta.

Saran mukaan tuunaaminen on halpa tapa tuoda tyyliin omaa persoonallisuutta ja särmää.

– Pienellä vaivalla saa näyttävän lopputuloksen. Olen ommellut paikkoja farkkuihin ja lisännyt nahkatakkeihin niittejä tai tehnyt takin selkään kuvion hakaneuloilla, hän vinkkaa.

Tuunausta Roosa nauha -ruseteilla

Sara on mukana Syöpäsäätiön lokakuisessa Roosa nauha -kampanjassa, jossa hän haastaa kaikki tuunaamaan Roosa nauha -ruseteilla. Tämänvuotinen nauha on kenkäsuunnittelija Minna Parikan käsialaa.

– Toivon, että etenkin nuoret innostuisivat mukaan tuunaamaan. Vain mielikuvitus on rajana. Kolme parasta tuunausta palkitaan. Itse olen kiinnittänyt Roosa nauhoja pinkkeihin korkokenkiin ja rinnassani olevaan ruusukkeeseen, hän esittelee.

Sara tukee kampanjaa mielellään, sillä hänellä on omakohtaisia kokemuksia syövästä.

– Äidiltäni löydettiin rintasyöpä kymmenisen vuotta sitten. Myös tädilläni on todettu syöpä. Tiedän, miltä tuntuu elää pelon kanssa. Onneksi Suomessa saa hyvää hoitoa, hän sanoo.

Lue myös:

Minna Parikka: "Olen kohdannut rintasyövän läheltä"

Sara La Fountainin itse tehty kasvokuorinta, katso resepti

Rakastunut Sara La Fountain: "Elämme toistaiseksi kaukosuhteessa"

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta