Roosa nauha -kampanjassa mukana oleva Sara La Fountain kokkaa pinkkejä herkkuja 24Kitchen-ohjelmassaan, joka nähdään Foxilla Roosa nauha -päivänä 10. lokakuuta. Kuva: Ari K. Ojala
Roosa nauha -kampanjassa mukana oleva Sara La Fountain kokkaa pinkkejä herkkuja 24Kitchen-ohjelmassaan, joka nähdään Foxilla Roosa nauha -päivänä 10. lokakuuta. Kuva: Ari K. Ojala

Kokki Sara La Fountainin tyylin salaisuus on vaatteiden tuunaaminen. ”Se on hauskaa ja halpaa. Vain mielikuvitus on rajana”, hän sanoo.

Kokki Sara La Fountain tunnetaan persoonallisena pukeutujana ja taitavana asusteiden käyttäjänä. Hänen hiuksillaan keikkuu usein hattu, ja arkisissakin vaatteissa on mukana jokin juju.

– Rakastan tuunaamista! Minulle on tärkeintä, että uskaltaa olla persoonallinen. Tuunaan vaatteitani tosi paljon: lisään niittejä, kangastilkkuja ja hakaneuloja, Sara kertoo.

Sara palasi juuri New Yorkista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Menen siellä aina sekaisin kangasliikkeissä, sillä valikoimat ovat mielettömät. Ongelmana on, ettei matkalaukkuun mahdu niin paljon tavaraa kuin haluaisin, hän nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sara pitää merkkituotteista, mutta hän muistuttaa, ettei kiinnostavien vaatteiden tarvitse olla kalliita.

– Tykkään sekoitella merkkibrändejä ja edullisempia asuja, joita olen itse muokannut. Silloin tiedän, ettei vastaan kävele samanlaista vaatetta.

Saran mukaan tuunaaminen on halpa tapa tuoda tyyliin omaa persoonallisuutta ja särmää.

– Pienellä vaivalla saa näyttävän lopputuloksen. Olen ommellut paikkoja farkkuihin ja lisännyt nahkatakkeihin niittejä tai tehnyt takin selkään kuvion hakaneuloilla, hän vinkkaa.

Tuunausta Roosa nauha -ruseteilla

Sara on mukana Syöpäsäätiön lokakuisessa Roosa nauha -kampanjassa, jossa hän haastaa kaikki tuunaamaan Roosa nauha -ruseteilla. Tämänvuotinen nauha on kenkäsuunnittelija Minna Parikan käsialaa.

– Toivon, että etenkin nuoret innostuisivat mukaan tuunaamaan. Vain mielikuvitus on rajana. Kolme parasta tuunausta palkitaan. Itse olen kiinnittänyt Roosa nauhoja pinkkeihin korkokenkiin ja rinnassani olevaan ruusukkeeseen, hän esittelee.

Sara tukee kampanjaa mielellään, sillä hänellä on omakohtaisia kokemuksia syövästä.

– Äidiltäni löydettiin rintasyöpä kymmenisen vuotta sitten. Myös tädilläni on todettu syöpä. Tiedän, miltä tuntuu elää pelon kanssa. Onneksi Suomessa saa hyvää hoitoa, hän sanoo.

Lue myös:

Minna Parikka: "Olen kohdannut rintasyövän läheltä"

Sara La Fountainin itse tehty kasvokuorinta, katso resepti

Rakastunut Sara La Fountain: "Elämme toistaiseksi kaukosuhteessa"

Sisältö jatkuu mainoksen alla