Apulannan ex-basisti Tuukka Temonen kertoi Radio Aallossa oman näkemyksensä Armo-kappaleen merkityksestä.

Apulannan ex-basisti, ohjaaja Tuukka Temonen arveli Me Naisten haastattelussa maanantaina, ettei Mitä kuuluu -kappale ole ainut hänen ja Toni Wirtasen ristiriitaisesta suhteesta kertova biisi.

Radio Aallon haastattelussa Tuukka kertoi uskovansa, että myös Armo kertoo kaksikon väleistä, heidän tarinansa päättymisestä.

– Mua on aina askarruttanut Armo-kappale. Sen mä itse tunnen eniten omakohtaiseksi, mun ja Tonin väliseksi asiaksi. Meidän välillä päättyi jotain tosi hyvää, ja siinäkin (Armo-biisissä) sanotaan, että armoa on turha viivyttää pidempään. Sehän on ihan selkee viittaus, että on pakko ollut tehdä pesäero mun ja Tonin välillä, Tuukka analysoi Ellen Jokikunnaksen haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ellen tarkensi Tuukalta, viittaavatko biisin sanat armon viivyttämisestä siihen, että Tonin on ollut pakko erottaa Tuukka bändistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Juuri näin, Tuukka vastasi.

Toni ajatteli tehneensä mauttoman balladin

Toni ei perjantaisessa Vain elämää -jaksossa selittänyt, mistä Armo-kappale tarkalleen kertoo. Hän kuitenkin mainitsi, että se on yksi omituisimmin syntyneistä Apulanta-biiseistä.

– Levy oli yhtä biisiä vaille valmis. Sitten kuulin radiossa jonkun todella mauttoman balladin ja soitin Jyrki Tuoviselle, että mitäs jos minäkin tekisin mauttoman balladin. Se sanoi, että tee vaan. Tommonen siitä sitten tuli, ja me tilattiin viulut ja kaikki, Toni sanoi jaksossa.

Sanat Toni kertoi kirjoittaneensa parkkipaikalla Helsingin Vallilassa.

– Kattelin, kun satoi räntää. Sieltä löytyi fiilistä, Toni muisteli jaksossa.

Myöhemmin Toni tajusi, ettei biisistä tullutkaan niin mauton, vaan itse asiassa aika hyvä.

Tuukka lopetti Apulannassa vuonna 2005. Bändiuran jälkeen hän on luonut uraa ohjaajana ja kuvaajana.

Me Naisten haastattelussa Tuukka kuvaili hänen ja Tonin välejä nykyään hyviksi, joskin jäykiksi. Lue koko haastattelu täältä.

Video: Radio Aalto

Katso myös:

Vesa-Matti Loirin tulkinta Armo-kappaleesta pysäytti kaikki - katso koko esitys

Toni Wirtanen romahduksistaan: "Aina on noustu - napeilla tai ilman

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla