Apulannan ex-basisti Tuukka Temonen sanoi Radio Aallossa, että on aina ajatellut olevansa syyllinen Toni Wirtasen vaikeisiin aikoihin 2000-luvulla.

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 39, on puhunut avoimesti vaikeista ajoistaan niin Vain elämää -ohjelmassa kuin Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirjassakin.

– Meikällä on ollut aika syviä romahduksia matkan varrella. Mutta sieltä on sitten aina noustu, napeilla tai ilman. Palasistahan sitä aina itsensä rakentaa, Toni kertoi jaksossa.

Apulanta-kirjassa Toni kertoi kärsineensä 2000-luvulla oudoista kohtauksista, joita hän lääkitsi aluksi holtittomalla päihteidenkäytöllä. Myöhemmin Tonille selvisi, että hän kärsi paniikkihäiriöstä.

Tonin vaikeimmat ajat ajoittuvat kirjan mukaan samoihin aikoihin, kun ex-basistin ja nykyisin ohjaajana työskentelevän Tuukka Temosen ja Tonin välit alkoivat rakoilla. Kaksikon välille syntyi ristiriitoja osittain siksi, että Toni halusi – ja on aina halunnut – antaa Apulannalle kaikkensa. Tuukalle bändi taas ei ollut kaikki kaikessa ja hän halusi luoda uraa myös ohjaajana ja kuvaajana. Tuukka kertoi Radio Aallon haastattelussa, että kokee olevansa vastuussa Tonin henkisistä ongelmista. 

– Mä oon aina nähnyt sen niin, että oon ollut syy siihen. Voin olla väärässä, mutta mun mielestä me (Toni, Sipe ja Tuukka) ollaan oltu kolme veljestä,  jotka on olleet kauheen riippuvaisia toisistaan. Silloin, jos siitä veljesporukasta yksi lähtee omille teilleen, ja muut sen huomaa, niin silloin ne oireet alkaa näkyä, Tuukka kertoi Ellen Jokikunnakselle ja viittasi siihen, ettei bändi ollut hänen unelmansa.

Tuukka kuvaili tällä viikolla Me Naisille hänen ja Tonin välejä nykyään hyviksi, joskin jäykiksi. Tuukka kertoi myös Tonin olevan hänen elämänsä tärkein ihminen. Lue juttu täältä.

Katso Tuukan haastattelu videolta. Hänen ja Tonin välejä koskeva osuus alkaa 1.10 minuutin kohdalta. Video: Radio Aalto

Vain elämää, Toni Wirtasen päivä uusintana Nelosella su 5.10. klo 17.30

Lue myös:

Tuukka Temonen uskoo: "Armo kappale kertoo minun ja Tonin tarinan päättymisestä"

Vesa-Matti Loirin tulkinta Armo-kappaleesta pysäytti kaikki - katso koko esitys

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki: "Olemme herkkiä poikia"

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä.