Hyvän tahdon lähettiläs on Unicefin ja lasten oikeuksien puolestapuhuja. Jaakko Saariluomalla on itsellään kaksi poikaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Hyvän tahdon lähettiläs on Unicefin ja lasten oikeuksien puolestapuhuja. Jaakko Saariluomalla on itsellään kaksi poikaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Putouksesta tuttu näyttelijä ei pystynyt pidättämään liikutustaan, kun hänet nimitettiin Unicefin hyvän tahdon lähettilääksi.

Näyttelijä Jaakko Saariluoma, 46, valittiin tänään Unicefin uudeksi hyvän tahdon lähettilääksi. Kiitospuheessaan mies herkistyi ja joutui pitämään useita taukoja.

– Tämä on hieno hetki ihmisen elämässä. Olen äärimmäisen iloinen ja otettu tästä nimityksestä ja siitä, että saan liittyä tähän hienoon porukkaan. Lapset eivät koskaan ole syypäitä tilanteeseen, jossa elävät, vaan se on aina suurilta osin aikuisten vika. On hienoa, että on olemassa organisaatio, jonka kautta voin jatkaa auttamistyötä sittenkin, kun en enää jaksa tehdä tv-työtä, hän lausui kyyneleet silmissään.

Hyvän tahdon lähettiläät pääsevät muun muassa kenttämatkoille seuraamaan, miten Unicef vaikuttaa maailman köyhimpien lasten arjessa. Saariluoma on tehnyt yhteistyötä Unicefin kanssa jo kuuden vuoden ajan. Hän on muun muassa vieraillut viidellä eri kenttämatkalla maailman köyhimmissä kolkissa esimerkiksi Myanmarissa.

Lue myös:

Jaakko Saariluoma uskoo, että huumori päihittää perjantaipullon

Ainakin kaksi supersuosikkia jättää Putouksen

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.