Melanie Orenius on vuoden 2014 Miss Gay Finland. Kuva: Ömer Acar
Melanie Orenius on vuoden 2014 Miss Gay Finland. Kuva: Ömer Acar

Eilen kruunattu Miss Gay Finland Melanie Orenius heittäytyi missitenttiin.

23-vuotiaasta taiteen maisteriksi valmistuvasta Melanie Oreniuksesta tuli eilen vuoden 2014 Miss Gay Finland. Melanie on toinen Suomessa valittu naispuolinen Miss Gay Finland ja sai kruununsa edellisen vuoden voittajalta, Leena Luurilta. Raaseporista kotoisin oleva helsinkiläistynyt Melanie vastasi Me Naisten missitenttiin.

Miten edistäisit maailmanrauhaa?

Elämänfilosofiani kuuluu näin: tee ympärilläsi oleville tai apua pyytäville hyvää, he auttavat taas muita. Karma leviää.

Mistä olet kiitollinen?

Olen saanut kasvaa hyvässä perheessä ja omana itsenäni. Sukulaiset tai läheiset eivät ole koskaan kieltäneet minua toteuttamasta itseäni, vaan tukeneet sataprosenttisesti ideoitani.

Mikä on erityistaitosi?

Miss Gay Finland -kilpailuun kuului kykyosuus, jossa olin alter egoni Mela9. Mela9 räppäsi Miss Gay -aiheisen räpin, joka käsitteli missikilpailun lisäksi ajankohtaisia puheenaiheita.

Mitä odotat missivuodelta?

Haluan saada jotain aikaan. Toivon, että minut muistetaan sinä missinä, joka teki jotain tärkeää. Mitä se joku sitten on, se on vielä auki. Olisi mahtavaa, jos pääsisin jotenkin vaikuttamaan siihen, että keskiviikkona hylätty aloite tasa-arvoisesat avioliittolaista hyväksyttäisiin syksyllä.

Uskotko, että parisuhteesi tulee kestämään missivuoden?

Parisuhteesta en voi sanoa mitään, mutta toivon että missivuodelleni löytyy paljon rakkautta

Kenen jääkiekkoilijan kainalosta sinut voitaisiin löytää?

Ehdottomasti Teemu Selänteen. (Melanie lisää, että  Teemu on ainoa hänen tietämänsä jääkiekkoilija.)

Kenen toivoisit voittavan tänään Mr Gay Finland -tittelin?

Toivon, että numero 3, Jonas Kauppinen, voittaa. Hän on paras ystäväni ja olemme hoitaneet koko missirumban yhdessä.

Mr Gay Finland -finaali järjestetään torstaina 26. kesäkuuta homoravintola dtm:ssä. Liput 8 euroa. Ovet aukeavat kello 20, show alkaa kello 22.

Lue myös:

Elias Koskimies on Vuoden homo

Helsinki Pride alkaa – Mr. Gay Finlandin vinkit pääkaupunkiin

Television Pride-viikko liputtaa tasa-arvon puolesta

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!