Sara Parikka (o.s. Säkkinen). Kuva: Jouni Harala
Sara Parikka (o.s. Säkkinen). Kuva: Jouni Harala

Salatut elämät -näyttelijä Sara Parikka, 23, nauttii kotona olemisesta eikä kiirehdi takaisin töihin.

Salattujen elämien Peppinä tutuksi tullut näyttelijä Sara Parikka (o.s. Säkkinen), 23, sai ensimmäisen lapsensa maaliskuussa näyttelijäpuolisonsa Mikko Parikan kanssa. Pari tutustui Salkkareiden kuvauksissa.

Sarjassa vuonna 2008 aloittanut Sara sanoo odottaneensa kotiin jäämistä.

– Aloitin työt jo 16-vuotiaana, joten odotin tätä breikkiä.

Kotona Sara on viihtynyt niin hyvin, ettei ole ollut hetkeäkään kateellinen työssäkäyvälle miehelleen.

– Pahalta on tuntunut oikeastaan vain vauvan itku. Tuntuu tosi avuttomalta, kun en tiedä, miten voisin toista auttaa.

Väsymys ei ole nuorta äitiä vaivannut. Tytär nukkuu iltakymmenestä aamuyhdeksään ja herää yöllä vain kahdesti syömään.

– Ainakin vielä olen ollut tosi virkeä. Ehkä asia muuttuu, kun lapsi alkaa liikkumaan.

Mikka ja Sara Parikka. Kuva: Jonna Öhrnberg

"Raskauskilot lähtivät itsestään"

Äitiys on tuonut Saraan itsevarmuutta.

– Luotan enemmän itseeni ja siihen, että asiat sujuvat.

Nopea fyysinen palautuminen raskaudesta on yllättänyt Saran.

– Minulle kertyi raskauden aikana 18 kiloa, mutta jäljellä on enää muutama. Paino on oikeastaan lähtenyt ihan itsestään.

Äitiyslomalla Sara aikoo jatkaa vielä tovin. Paluustaan Salattuihin elämiin hän ei vielä tiedä.

– Mitään ei ole vielä sovittu, palaanko vai enkö, tai miten ja missä vaiheessa.

Ensi kesänä kuvataan kuitenkin televisiosarjaan perustuva Nightmare 2 -elokuva, joka saa ensi-iltansa joulukuussa.

Näyttelijän epäsäännölliset työajat sopivat Saran mielestä hyvin vauva-arkeen.

– Luulen, että vietämme perheenä enemmän aikaa yhdessä kuin vanhemmat, jotka käyvät perinteisesti kahdeksasta neljään töissä.

Ensimmäisenä äitienpäivänä Parikan perhe juhlii todennäköisesti perhepiirissä.

– Isovanhemmat ja minun sekä Mikon sisarukset ovat vauvasta innoissaan. Saatan kutsua kaikki meille brunssille.

Lue myös Manuela Boscon ja Viivi Avellánin ajatuksia äitiydestä:

Manula Bosco: "Hoidamme lapsen Kasimirin kanssa yhdessä"

Viivi Avellán: "Lähipiirin mukaan äitiys on muuttanut minua"

Lisää Sarasta:

Salkkari-näyttelijät menivät naimisiin

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti