Jennifer Aniston esittelemässä Cake-elokuvaa Toronton filmifestivaaleilla syyskuussa 2014. Kuva: Reuters
Jennifer Aniston esittelemässä Cake-elokuvaa Toronton filmifestivaaleilla syyskuussa 2014. Kuva: Reuters

Sellaista on povattu, sillä muodonmuutoksella ja tavis-lookilla on ennenkin saatu pystejä.

Näyttelijä Jennifer Aniston, 45, on saanut palkintoja Emmyistä (2002) Golden Globeihin (2003), mutta yhtään Oscaria hän ei ole napannut. Itse asiassa Frendit-sarjan tähti ei ole ollut kertaakaan edes ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. Asiaan saattaa kuitenkin tulla muutos.

Jennifer näyttelee tammikuussa ensi-iltansa saavassa Cake-elokuvassa tukiryhmässä käyvää kipulääkeaddiktia, joka hurahtaa selvittelemään tuttunsa itsemurhaa. Elokuva näytettiin jo Toronton filmifestivaaleilla, jossa sille annettiin raikuvat aplodit. Aikaisemmin lähinnä romanttisten komedioiden pääosia näytelleen Jenniferin roolisuoritusta kehuttiin uraauurtavaksi ja hänen tähänastisista töistään parhaaksi. Moni ulkomainen media on veikannut jo, että tällä roolilla napsahtaa vähintäänkin Oscar-ehdokkuus.

Oscar-palkinnot poskitäytteillä ja tekohampailla

Elokuvaa varten Jennifer Aniston muuntautui punaisten mattojen takuutähdestä harmaavarpuseksi luopumalla ikonisesta pitkästä tukastaan ja lihottamalla itseään. Kuvausten aikaan hän joutui selittelemään medialle, ettei tosiaankaan ollut raskaana, vaan painonnousu johtui roolista.

Elokuvan ohjaaja Daniel Barnz on kertonut, että oli tärkeää, että Jennifer näytteli roolinsa ilman meikkiä, jotta hahmo näyttäisi aidosti naiselta, joka ei huolehdi itsestään ja ulkonäöstään. Pelkkä meikittömyys ei kuitenkaan riittänyt, sillä elokuvassa Jenniferille on maskeerattu muun muassa kasvoja turvottavat poskifyllingit.

Hetkonen! Kuulostaa tutulta. Vuonna 2004 Charlize Theron sai Oscarin lihotettuaan itseään 14 kiloa Monster-elokuvaan. Elokuvassa hänet nähtiin tekohampaissa ja meikittömänä, vähän samanlaisena kuin Jennifer Aniston esiintyy Cakessa. Tästä herää kysymys: pääseekö näyttelijä mukaan Oscar-kilpaan, jos hän ei roolissaan näytä Hollywood-tähdeltä, vaan ihan tavalliselta? Tämäkö on sitä rohkeutta, jota raati arvostaa? Siis ihan normaalilta näyttäminen. Jos Jennifer olisi ollut Cakessa kuten aiemmissa rooleissaan huoliteltuna kaunottarena, hehkutettaisiinko roolisuoritusta silti?

Tavisroolien lisäksi äärimmäiset muodonmuutokset ovat Oscar-raadin suosiossa. Tänä vuonna Matthew McConaughey ja Jared Leto saivat palkinnot laihdutettuaan Dallas Buyers Clubiin, ja jo 80-luvulla Robert De Niroa siunattiin parhaan näyttelijän pystillä, kun hän turvotti itsensä Kuin raivo härkä -elokuvaan.

Tällä kaavallako ne Oscarit jaetaankin: lihotus/laihdutus + tavismainen ulkonäkö/meikittömyys = bravo?

Katso Cake-elokuvan traileri ABC Newsin sivuilla – täällä. Mitä tahansa Jennifer Anistonin Oscar-palkinnon suhteen käykään, elokuvasta varmasti tulee yksi tulevan vuoden puhutuimmista.

Lue myös:

Vihdoin sovinto! Maailman kuuluisin kolmiodraama on nyt ohi

Frendit-tähdet tekivät yllätyspaluun

Jennifer Aniston tyrmää kauneuskirurgian: "Epävarmat ihmiset turvautuvat siihen"

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...