Me Naiset
|
Jenni Junkala
Onko Neil Patrick Harris Hollywoodin vaikutusvaltaisin homomies? Kuva: Reuters
Onko Neil Patrick Harris Hollywoodin vaikutusvaltaisin homomies? Kuva: Reuters

Tunnetko jo ensi vuoden Oscar-juontajan? Neil Patrick Harris on tehnyt pitkän uran näyttelijänä, mutta suomalaisille hän on tullut tutuksi vasta suositun How I Met Your Mother -sarjan naistenmiehenä.

Monta Emmy-palkintoa voittaneen How I Met Your Mother -sarjan (suomeksi Ensisilmäyksellä) hulvaton naistenmies Barney eli näyttelijä Neil Patrick Harris, 41, on kovassa nosteessa. Lokakuun alussa hän ilmoitti saaneensa monen julkun himoitseman pestin; Neil Patrick juontaisi vuoden 2015 Oscar-gaalan.

Huffington Post ehti nimittää Neil Patrickin julkistuksen jälkeen Hollywoodin vaikutusvaltaisimmaksi homomieheksi.

Onnellisesti naimisissa

Neil Patrick Harris ja hänen puolisonsa, ex-näyttelijä ja nykyinen ammattikokki David Burtka, 39, avioituivat syyskuussa kymmenen vuoden seurustelun jälkeen. Neil Patrick kertoi Twitterissä, että he vannoivat häävalat Italiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pariskunta on ollut kihloissa jo pitkään, ja heillä on kaksi sijaisäidin synnyttämää lasta, 3,5-vuotiaat kaksoset Harper Grace ja Gideon Scott.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaapista Neil Patrick tuli jo vuonna 2006. Hän ei aiemminkaan ollut peitellyt seksuaalista suuntautumistaan, mutta koki tuolloin tarpeelliseksi selventää asiaa. Hän on vitsaillut haastatteluissa, että seksuaalisella suuntautumisella ei näytä olevan mitään väliä, koska naiset fanittavat häntä silti.

– Naisilla ei ole mitään ongelmia sen kanssa, että olen homo. He haluavat silti naimisiin kanssani. Rakastan sitä, hän totesi aiemmin tänä vuonna Out-lehdelle.

Neil Patrick Harris ja hänen aviomiehensä David Burtka. Kuva: Reuters

Teinitähdestä Emmy-voittajaksi

Vaikka suomalaisille näyttelijä on tullut tutuksi lähinnä Ensisilmäyksellä-sarjasta, hän on tehnyt töitä näyttelijänä jo pitkään. Neil Patrickin ura alkoi 16-vuotiaana teininä 80-luvun lopun ja 90-luvun alun Doogie Howser, M.D -sarjasta.

Teinitähteyden jälkeen hän loisti musikaalitähtenä esimerkiksi Rentissä ja näytteli itseään Harold ja Kumar -komedioissa. Tuorein hänen rooleistaan on nyt elokuvateattereissa pyörivässä kehutussa Gone Girl -elokuvassa.

Neil Patrick Harris näytteli 90-luvun lopun Stark Raving Mad -sarjassa. Suomessa sarja nähtiin nimellä Kreisi kynäniekka. Kuva vuodelta 2000. Kuva: Reuters

Ensisilmäyksellä-sarjan viimeinen, 9. tuotantokausi, alkaa 28. marraskuuta 2014 MTV-kanavalla.

Lähteet esim.: CNN, People, Out, New York Magazine, Huffington Post

Lue myös:

Nyt on korkea aika tutustua suositun rikossarjan pääosamieheen

Sisältö jatkuu mainoksen alla