Pikkuprinssi George poseerasi syntymäpäiväkuvissaan Lupo-koiran kanssa ja keinussa. Kuvat: Matt Porteous / Duke and Duchess of Cambridge / Reuters
Pikkuprinssi George poseerasi syntymäpäiväkuvissaan Lupo-koiran kanssa ja keinussa. Kuvat: Matt Porteous / Duke and Duchess of Cambridge / Reuters

Prinssi George on saanut vain kahden ensimmäisen vuotensa aikana satoja lahjoja.

Hänet oli tarkoitus kasvattaa niin ”tavallisesti” kuin se suinkin on mahdollista kruununperimysjärjestyksessä kolmantena olevalle. Nyt brittilehdistössä kuitenkin pohditaan, onko perjantaina kolme vuotta täyttänyt prinssi George jo hemmoteltu pilalle.

Hänen isänsä ainakin on sitä mieltä. Hän ei nimittäin suostunut paljastamaan, mitä George sai syntymäpäivälahjaksi.

– En kerro, hän sai liikaa kaikkea, hän on aivan liian hemmoteltu, prinssi William kommentoi eilen edustustilaisuudessa.

Eihän se tietenkään Georgen vika ole, että esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti muistaa pientä kruununpäätä lahjalla. Syntymänsä kunniaksi hän sai Barack Obamalta hienon keinuhevosen. Tavatessaan Obaman ensimmäistä kertaa Georgen oli tietenkin osoitettava, että lahja on oikein hyvä ja sille on käyttöä.

 

Prince George thanks @BarackObama for his rocking horse, given to him when he was born

Kuva, jonka Kensington Palace (@kensingtonroyal) julkaisi

The Telegraph kertoo, että vuosina 2014 ja 2015 George vastaanotti 706 lahjaa. Joukkoon mahtuu kaikenlaista pehmovompatista 18 000 punnan eli yli 20 000 euron ”leikkimökkiin”. Kolmevuotislahjat ovat vielä salaisuus.

Ensimmäisenä syntymäpäivänä prinssiä muistettiin esimerkiksi puisella junaradalla, nimikoiduilla Ugg-saappailla sekä lupauksella pullottaa prinssille 18-vuotispäiväksi viinit hänen syntymävuonnaan kerätyistä rypäleistä.

Vanhemmat, prinssi William ja herttuatar Catherine ovat kuitenkin pitäneet tavanomaisemman linjan. Hiljattain Catherine paljasti, että perheen lapsilla on hoidettavanaan uusi lemmikkihamsteri nimeltä Marvin. Perheessä on myös cockerspanieli Lupo.

Viinihifistely ja muut ylelliset harrastukset saavat kuitenkin vielä odottaa, sillä toistaiseksi Georgen lempijuttuja ovat museokäynnit, lentokoneet ja traktorit. Peliä ei ehkä ole vielä kokonaan menetetty hemmottelulle, vaikka sekin aika varmasti tulee vielä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...