Me Naiset
|
Marjut Laukia
Eroottissävytteinen Fifty Shades of Grey -elokuva vaati päätähdiltään heittäytymistä. Kuva: MVphotos
Eroottissävytteinen Fifty Shades of Grey -elokuva vaati päätähdiltään heittäytymistä. Kuva: MVphotos

Eroottisen Fifty Shades -sensaation päätähti Jamie Dornan oli vielä vähän aikaa sitten suurelle yleisölle tuntematon näyttelijä, mutta rooli Christian Greynä tekee hänestä yhden syksyn himoituimmista nimistä.

Viimeistään nyt, kun eletään Fifty Shades of Grey -trailerin julkaisun jälkeistä aikaa, pitäisi tietää, kuka on Jamie Dornan. Jos nimi ei vielä soita kelloja, tässä hieman faktaa miehestä, josta puhutaan seuraavat kuukaudet.

James ”Jamie” Dornan on pohjoisirlantilainen näyttelijä, malli ja muusikko. 32-vuotias mies on nähty aiemmin valkokankaalla Sofia Coppolan ohjaamassa Marie Antoinette -elokuvassa sekä muutamissa pienemmissä tuotannoissa. Fifty Shades of Grey on hänen tähän saakka suurin elokuvansa. Työ sensaatiokirjoihin perustuvassa elokuvassa taannee miehelle niin paljon huomiota, että tulevaisuudessa rooleista ei tule pulaa.

Alun perin Jamie muutti Belfastista Lontooseen opiskellakseen näyttelemistä, mutta päätyi ansaitsemaan leipänsä enimmäkseen mallina. Christian Greyn roolissa lienee vain hyötyä, jos on tottunut näyttämään kohtalokkaalta alusvaatteisillaan. Jamien öljyttyä vartaloa on ihailtu aiemmin esimerkiksi Calvin Kleinin mainoksissa, joissa hän on poseerannut niin Kate Mossiin kuin Eva Mendesiinkin kietoutuneena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Karvoilla vai ilman

Siviilielämässä Jamie seurusteli 2000-luvun alussa parin vuoden ajan näyttelijä Keira Knightleyn kanssa, ja nykyään mies on naimisissa näyttelijä-muusikko Amelia Warnerin kanssa. Pari meni naimisiin viime vuonna. Loppuvuodesta heistä tuli myös tyttövauvan vanhemmat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Trailerin julkaisun jälkeen Fifty Shadesin päätähdet Dakota Johnson ja Jamie antoivat ensimmäisen yhteishaastattelunsa NBC-kanavan Today-show’lle. Fanit olivat lähettäneet etukäteen toiveensa, että Jamie antaisi haastattelun ilman paitaa, ja kun toimittaja Savannah Guthrie kertoi asiasta Jamielle, mies ei mennyt hämilleen.

– Olisin voinut tehdä sen, jos olisit pyytänyt. Olisin ainakin harkinnut asiaa, Jamie myhäili.

Vaatteet kuitenkin pysyivät päällä, toisin kuin tulevassa eroottisessa elokuvassa. Jezebel-sivusto tosin kritisoi traileria, koska Jamiestä oli riisuttu karvojen myötä osa seksikkyydestä. Nopealla Googlen kuvahaulla silmien eteen avautuukin aika monta kuvaa Jamiestä rintakarvoineen ja parransänkineen, mutta Fifty Shadesissä mies esiintyy karvattomana. Koska parrat (ja ilmeisesti muutkin miesten karvat) ovat tällä hetkellä kuuminta hottia, Jamien näyttelemä Christian Grey olisi voinut sivuston mukaan olla vieläkin kuumempi. Onneksi ei sentään, sillä muuten elokuvan naisyleisö ei pysyisi penkeissään, kun leffa tulee ensi-iltaan helmikuussa 2015.

Lue myös:

Nyt tiedämme nämä asiat Fifty Shades -elokuvasta

Fifty Shades -trilogian kirjoittaja ansaitsisi piiskaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla