Eroottissävytteinen Fifty Shades of Grey -elokuva vaati päätähdiltään heittäytymistä. Kuva: MVphotos
Eroottissävytteinen Fifty Shades of Grey -elokuva vaati päätähdiltään heittäytymistä. Kuva: MVphotos

Eroottisen Fifty Shades -sensaation päätähti Jamie Dornan oli vielä vähän aikaa sitten suurelle yleisölle tuntematon näyttelijä, mutta rooli Christian Greynä tekee hänestä yhden syksyn himoituimmista nimistä.

Viimeistään nyt, kun eletään Fifty Shades of Grey -trailerin julkaisun jälkeistä aikaa, pitäisi tietää, kuka on Jamie Dornan. Jos nimi ei vielä soita kelloja, tässä hieman faktaa miehestä, josta puhutaan seuraavat kuukaudet.

James ”Jamie” Dornan on pohjoisirlantilainen näyttelijä, malli ja muusikko. 32-vuotias mies on nähty aiemmin valkokankaalla Sofia Coppolan ohjaamassa Marie Antoinette -elokuvassa sekä muutamissa pienemmissä tuotannoissa. Fifty Shades of Grey on hänen tähän saakka suurin elokuvansa. Työ sensaatiokirjoihin perustuvassa elokuvassa taannee miehelle niin paljon huomiota, että tulevaisuudessa rooleista ei tule pulaa.

Alun perin Jamie muutti Belfastista Lontooseen opiskellakseen näyttelemistä, mutta päätyi ansaitsemaan leipänsä enimmäkseen mallina. Christian Greyn roolissa lienee vain hyötyä, jos on tottunut näyttämään kohtalokkaalta alusvaatteisillaan. Jamien öljyttyä vartaloa on ihailtu aiemmin esimerkiksi Calvin Kleinin mainoksissa, joissa hän on poseerannut niin Kate Mossiin kuin Eva Mendesiinkin kietoutuneena.

Karvoilla vai ilman

Siviilielämässä Jamie seurusteli 2000-luvun alussa parin vuoden ajan näyttelijä Keira Knightleyn kanssa, ja nykyään mies on naimisissa näyttelijä-muusikko Amelia Warnerin kanssa. Pari meni naimisiin viime vuonna. Loppuvuodesta heistä tuli myös tyttövauvan vanhemmat.

Trailerin julkaisun jälkeen Fifty Shadesin päätähdet Dakota Johnson ja Jamie antoivat ensimmäisen yhteishaastattelunsa NBC-kanavan Today-show’lle. Fanit olivat lähettäneet etukäteen toiveensa, että Jamie antaisi haastattelun ilman paitaa, ja kun toimittaja Savannah Guthrie kertoi asiasta Jamielle, mies ei mennyt hämilleen.

– Olisin voinut tehdä sen, jos olisit pyytänyt. Olisin ainakin harkinnut asiaa, Jamie myhäili.

Vaatteet kuitenkin pysyivät päällä, toisin kuin tulevassa eroottisessa elokuvassa. Jezebel-sivusto tosin kritisoi traileria, koska Jamiestä oli riisuttu karvojen myötä osa seksikkyydestä. Nopealla Googlen kuvahaulla silmien eteen avautuukin aika monta kuvaa Jamiestä rintakarvoineen ja parransänkineen, mutta Fifty Shadesissä mies esiintyy karvattomana. Koska parrat (ja ilmeisesti muutkin miesten karvat) ovat tällä hetkellä kuuminta hottia, Jamien näyttelemä Christian Grey olisi voinut sivuston mukaan olla vieläkin kuumempi. Onneksi ei sentään, sillä muuten elokuvan naisyleisö ei pysyisi penkeissään, kun leffa tulee ensi-iltaan helmikuussa 2015.

Lue myös:

Nyt tiedämme nämä asiat Fifty Shades -elokuvasta

Fifty Shades -trilogian kirjoittaja ansaitsisi piiskaa

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.