Eroottissävytteinen Fifty Shades of Grey -elokuva vaati päätähdiltään heittäytymistä. Kuva: MVphotos
Eroottissävytteinen Fifty Shades of Grey -elokuva vaati päätähdiltään heittäytymistä. Kuva: MVphotos

Eroottisen Fifty Shades -sensaation päätähti Jamie Dornan oli vielä vähän aikaa sitten suurelle yleisölle tuntematon näyttelijä, mutta rooli Christian Greynä tekee hänestä yhden syksyn himoituimmista nimistä.

Viimeistään nyt, kun eletään Fifty Shades of Grey -trailerin julkaisun jälkeistä aikaa, pitäisi tietää, kuka on Jamie Dornan. Jos nimi ei vielä soita kelloja, tässä hieman faktaa miehestä, josta puhutaan seuraavat kuukaudet.

James ”Jamie” Dornan on pohjoisirlantilainen näyttelijä, malli ja muusikko. 32-vuotias mies on nähty aiemmin valkokankaalla Sofia Coppolan ohjaamassa Marie Antoinette -elokuvassa sekä muutamissa pienemmissä tuotannoissa. Fifty Shades of Grey on hänen tähän saakka suurin elokuvansa. Työ sensaatiokirjoihin perustuvassa elokuvassa taannee miehelle niin paljon huomiota, että tulevaisuudessa rooleista ei tule pulaa.

Alun perin Jamie muutti Belfastista Lontooseen opiskellakseen näyttelemistä, mutta päätyi ansaitsemaan leipänsä enimmäkseen mallina. Christian Greyn roolissa lienee vain hyötyä, jos on tottunut näyttämään kohtalokkaalta alusvaatteisillaan. Jamien öljyttyä vartaloa on ihailtu aiemmin esimerkiksi Calvin Kleinin mainoksissa, joissa hän on poseerannut niin Kate Mossiin kuin Eva Mendesiinkin kietoutuneena.

Karvoilla vai ilman

Siviilielämässä Jamie seurusteli 2000-luvun alussa parin vuoden ajan näyttelijä Keira Knightleyn kanssa, ja nykyään mies on naimisissa näyttelijä-muusikko Amelia Warnerin kanssa. Pari meni naimisiin viime vuonna. Loppuvuodesta heistä tuli myös tyttövauvan vanhemmat.

Trailerin julkaisun jälkeen Fifty Shadesin päätähdet Dakota Johnson ja Jamie antoivat ensimmäisen yhteishaastattelunsa NBC-kanavan Today-show’lle. Fanit olivat lähettäneet etukäteen toiveensa, että Jamie antaisi haastattelun ilman paitaa, ja kun toimittaja Savannah Guthrie kertoi asiasta Jamielle, mies ei mennyt hämilleen.

– Olisin voinut tehdä sen, jos olisit pyytänyt. Olisin ainakin harkinnut asiaa, Jamie myhäili.

Vaatteet kuitenkin pysyivät päällä, toisin kuin tulevassa eroottisessa elokuvassa. Jezebel-sivusto tosin kritisoi traileria, koska Jamiestä oli riisuttu karvojen myötä osa seksikkyydestä. Nopealla Googlen kuvahaulla silmien eteen avautuukin aika monta kuvaa Jamiestä rintakarvoineen ja parransänkineen, mutta Fifty Shadesissä mies esiintyy karvattomana. Koska parrat (ja ilmeisesti muutkin miesten karvat) ovat tällä hetkellä kuuminta hottia, Jamien näyttelemä Christian Grey olisi voinut sivuston mukaan olla vieläkin kuumempi. Onneksi ei sentään, sillä muuten elokuvan naisyleisö ei pysyisi penkeissään, kun leffa tulee ensi-iltaan helmikuussa 2015.

Lue myös:

Nyt tiedämme nämä asiat Fifty Shades -elokuvasta

Fifty Shades -trilogian kirjoittaja ansaitsisi piiskaa

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

härpäke

Oho! Jouni Hynynen luopui ikonisesta tukastaan: ”Joskus pitää aloittaa alusta”

Kyllähän tuo tukka on ollut tavaramerkki "tuotteelle" Hynynen, mutta tukan huolto on aikaa vievää ja työtä vaativaa sen selvittäminen pesun jälkeen ja takkujen aukaisu. Tiedän ainakin oman pitkän tukkani kautta tuon, tosin hiuslaadut ovar erilaisia. Onhan se hienoa, kun uskaltaa uudistua. Onnellista tukatonta elämää klanipäänä!
Lue kommentti